Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán a “józan” stratéga...

 

A kormány csökkentené a nyugdíjakra, a munkanélküli segélyekre és a gyógyszertámogatásokra kifizetett pénzt. 

 

 - "a szokványostól eltérő gazdaságpolitikájáról ismert, vitatott személyiség".

 - a magyarországi bírálók és az "egyre idegesebb szomszédok" szerint Orbán hatalomkoncentrációra törekszik, és "intoleráns rezsimet" épít. Ezzel kapcsolatban utalt a médiatörvény körüli polémiára, és idézte Guy Verhofstadtot, az Európai Parlament liberálisainak vezetőjét, aki szerint a Fidesz mind nacionalistább retorikát alkalmaz, és ezt veszélyesnek tartja…

 - írta a WSJ, és idézte a kormányfőt, aki szerint "Európa többi része veszélyt lát a kétharmadban. Mi lehetőséget látunk benne. (...) Ha egy erős párt tiszteletben tartja a hatalommegosztást, a fékeket és egyensúlyokat, akkor nincs veszély".

—„tetszettek volna forradalmat csinálni” – hát a vezér megcsinálta, mégpedig úgy, hogy minden csak még szarabb lett! Ezek után mi lesz a jelszó? Lázadtál volna fel (?!) Úristen, hol élünk, ez már orvosi eset… a bírálóknak van igazuk, igen- intoleráns, úgy ahogy van az egész „rend”! - ragadozó-fogakkal falják fel életünket… voltál hozzánk igaz, mindig szinleléssel és híveid mégis áldanának? Nem hiszem, csak várnak… milyen ember vagy Orbán Viktor? Neked már álarcot sem kell venned, az is magad vagy…

Hallom, ahogy mondod: „Több nem vagyok, csak más, mint aki voltam…” a sok szép beszéd kínnal jár- mondhattad volna, azt tudtam és a magam nevében mondom, hogy a szegényeken fogod elverni a port… „normális”? - „nagyon rossz a mi istenünk, nagyon kell nekünk szenvednünk…” Orbánnál ez a keresztényi értékrend és az aláíró-diák ezt is jóváhagyja majd! Igaza van minden külföldi nyilatkozónak – tűzzel játszik Orbán és azt is nagyon hamisan.

A kétharmad valóban veszély és nincs kontrollja, alkotmányellenesek intézkedéseik, törvénykezéseik, még akkor is, ha megengedhető a jelen helyzetében, de visszaélni vele mégsem kellene!

A „forradalmi”-bázisa inog… hogy nem veszi észre? A tavaszi ragyogás után már csak sóhajokkal telítődik a lég! Fékek, egyensúlyok egyáltalán nincsenek, ez hazugság, mi- „termékenységének” motívuma lett. Ő lett a nagy embercserélő hatalmasság! Ki nem vele, az ellene – mehet a sűllyesztőbe! Nyugtalanság és bizonytalanság van. Nyomasztó a hangulat! Politikája nélkülöz minden józan megfontolást (visszafelé törvénykezik) – a megálmodott álmok, hamissága ködében elvesztek.

Orbán Viktor a lap szerint közölte, hogy kormánya februárban olyan intézkedéssorozatot jelent be, amely csökkenti a nyugdíjkiadásokat, a munkanélküliek támogatását és a gyógyszerek állami támogatását. Kijelentette, hogy vége a nagyvonalú és hosszan tartó munkanélküliségi juttatásoknak.

Vége, igen- ez a vég! Egy igazságosabb választójog kell, de nem velük megalkotva… Orbán így is megfoghatatlan, mint a Mindenható… pusztán érzelmi kötődések- módszerei nem tükrözik a gondolkodást, reális törvényszerűségei nincsenek. Kétarcúsága viszont tetten érhető! A látszatok fejedelme Ő! Egyfajta misztikummá szeretné magát emeltetni! Erőszakos intézkedései megrengetik a társadalmi életfolyamatot… az alap, amire épít már maga is bizonytalansági tényező. A társadalomnak nincs gazdasági alapja… következésképp az emberek megélhetése sincs biztosítva, ehhez még csökkentések az orbáni-válaszok, akkor a sír szélére sodorta országát! (Sebtében ásott közös sír lesz.) A gyógyszereket már így sem tudjuk megvenni!

 Az amerikai lap szerint Orbán hangsúlyozza, hogy célja a növekedés és a munkahelyteremtés.

"Legitim, hogy Magyarország saját nézeteket valljon, ne csak a költségvetési hiányra gondoljon, hanem a hosszú távú versenyképességre is" - mondta a miniszterelnökA WSJ mindehhez hozzátette: a befektetők szkeptikusak, a magyar kötvények biztosítási ára magasba szökött, az ország adósságállománya a világon a kilencedik legkockázatosabb - magasabb a kockázata, mint az iraki adósságé -, a főbb hitelminősítők pedig a magyar kormányadósságot csak egy fokkal tartják jobbnak a bóvli kategóriánál.

Viszony a hatalommal siralmas. Nincs kommunikáció, csak végrehajtás, mint ahogy a terekről kisöpörték a nyomorgókat, úgy söpri ki Orbán a hétmillió éppen lecsúszó embert is? Egy kalandor-politikának vagyunk épp elszenvedői? Kíváncsi leszek februárban az ellenzéki pártok reakcióira, az érdekképviseletekre, szakszervezetekre a megvonásokra hogyan fognak reagálni, hogy magyarázzák majdan a gazdasági leépülést (mert nem növekedés lészen, az már biztos) – a munkahelyteremtést?

A társadalmi viszony az orbáni-képzelgések ködébe vész… egyre romlik az embereknek az államhoz való kapcsolata (itt kap majd szerepet a „fekete-sereg”, mit kommandónak hívnak). Az orbáni-ösztönökhöz kapcsolódó Fidesz érzelmi-lényege- újból felszinre hozta az ősidők homályát… és Európa elnöki pozicióját töltetik bé vélük. Atya-világ, ez már igazi ok a mulatságra! Máris versenyképesek vagyunk- a lemaradásban! – amire a bóvli kategória, mint szó- mit tartalmánál fogva takar, dícséretnek fog számítani…

Vagy csak eddigi ismereteink lennének hézagosak, s itt a khánaán… akkor az istenért adja már közre ismeretanyagát, ne kelljen találgatnunk, miből és hogyan tovább? Amit látok most, az Orbán uralkodói érdekének megfelelően torzított intézkedések sora, melyek tartalmuknál fogva feltáratlanok és terjedelmük sem tisztázottak, kimondani valamit csak jelzés volna? – vagy gyakorlatban is megjeleníti homályos elvárásait? Akkor a káosz még ezután éri el tetőpontját!

Ösztönözni a beruházókat a nagyarányú vállalkozások megkezdésére is csak jelzés volt, ha pénz nincs… itt a kérdés miből? Akkor miből is lesznek munkahelyek… itt a tudat nem azonosítható a józanésszel, irracionális elképzeléseivel a megértés színvonaláig sem jutunk el. Orbán tehát a Fidesszel és a Kdnp-vel tévedésbe visz, mindnyájunkat- a látszatok fenntartása mellet téves megismeréshez juttat. Itt már elveszett a realitás talaja… rombolása az emberi szabadság halála és vége lenne.

 

Legalább szolgáljunk! Szolgáljunk?

Mivé lett e büszke nép?

           Őrültet takar, ki- rámordul:

„Nekem a harc kell, a gond meg a baj…”

és Európa lett megint a régi nóta, hol álhiteknek fúlt

           tetszhalál-bábja bitangul,

           emléktégláit rakva kétforma-arccal?-- (szőke) 

Ui. - aki egész életében dolgozik és nélkülöz, azt a vallás arra tanítja, hogy legyen alázatos és türelmes a földi életben, s a mennyei jutalom reményével vigasztalja… ez lenne Orbánunk mottója?

Azokat pedig, akik mások munkájából élnek, arra tanítja, hogy legyenek jótékonyak földi életükben (ez olcsó mentség kizsákmányoló zsarnok-létükre), jutányos áron ad nekik jegyeket a mennyei boldogságra! Ez volna erkölcsisége… ezért is a pálinkafőzés engedékenysége, hozzá még e szellemi-pálinka, amivel koccinthatunk- egészségére!

2011.01.15.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 95
Tegnapi: 145
Heti: 634
Havi: 2 590
Össz.: 488 491

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán a “józan” stratéga...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »