Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán kebel-barátai… (?)

 

Pitvaros-érzetébe huhog a hatalom, gyúlt-ajkakon elakadt nagy-falatok

éles levegőjét járva táncán hevül a torok, míg szájszögére mimeli a valót- (szőke) 

“Lázár János egyébként őszinte vallomása szerint folytatódik az elmúlt húsz év gyakorlata: csupán spekulációval és jó helyezkedéssel lehet eredményt elérni - írja Mirkóczki Ádám.” – és mennyivel különb ki ‘elnökhelyettes? Lázár megtámadta a szegényeket – Kósa az időseket! Ez náluk a normális állapot?!

A Jobbik azt kérdezi: vajon amikor a magyar családokat az egekbe szökő élelmiszer- és üzemanyagárak, rezsiköltségek és hiteltörlesztések sújtják, akkor miből tegyenek félre, miből takarítsanak meg? A szóvivő szerint Lázár János az utca emberének csupán ezt üzeni: "Kaparj, kurta, neked is lesz!"

A Jobbik, az MSZP és az LMP meggyőződéssel vallja:” ilyen hozzáállással nem lehet hitelesen képviselni a választókat...” (!)

A KDNP továbbra is pedálozik: felfelé viszintességig meggörnyedő, lefelé meg taposó, fölényes, hiú és finnyás… felfelé nincs arca csak arcai vannak – lefelé azonban csak egyetlen arca van, az érzéketlen, hazug és visszataszító arc… ijesztő (!)

 

…lám Kósa mily’ bátor kiállással mondja, hogy az idősek ne szóljanak dolgába… alázatra magas hivatala nem tanítja- ahogy a közmondás mondja:  pedig „hallgatni arany” volna… és beszél csak beszél oly’ meggondolatlan.

Volt már valuta-bedöntő tartalom és ittuk is levét mondandójának, míg őt jutalmazta barátja a ’fő- stadionra adott milliárdokkal ( 11milliárdról van szó) – és nincs lelkiismeret furdalása, mikor épp 5 milliárd miatt felére csökkentik a táppénzt, ezzel kitudja már hány bőrt nyúznak le az emberekről?!

De szava nem akad el mikor „apáitól- nagyapáitól”, az idősektől vonja meg a tanácsadás lehetőségét is- (mert már minden mást megvontak)… mert ők mindent jobban tudnak? Ezért is sutba a tapasztalattal- a jószándékú figyelmeztetésekkel…önfejű pojáca lett, kit egykor oly’ nagyra tiszteltem- még emlékszem egy kisiskolában, hol- hogy tanított- és felnéztem rá akkor!

Most bántó beszédeket folytat, megbotránkoztató és másokat sértő!

Bádogarcú ember lett, nem nemes-lelkű- csak a maga győzelmét keresi… nem az ész sugall álláspontjában, hanem már az akarat, az elfogúltság, az előítélet és az érdek.

„Megmérettünk és könnyünek találtattunk. A Teremtő döntött: az élősködő homónak pusztúlni kell.” (!) – megöregedtünk és már többet gondolunk múltunkra, mint a jövöre, ezért is jobb, ha „kuss”-ba maradunk? Ne félj már nem nyitjuk fel szemedet, belátjuk, hogy beláthatatlan kockázat volna és sok(k) mellékhatással járna részedről…

Ha akaratlanul olyan szót vagy kifejezést használtam volna, amely sértő lehet- nem vonom vissza, mert szar lett itt minden, hála főnökének, ki- már elhiszi magáról, hogy ennek az országnak a megváltója lett- beképzelt cinikussága tiszteletet nem érdemel… miért követi, teszi magáévá egy ember az ilyen népnyúzó intézkedéseket (?) – csak nem az érdek? – de bizony, s most hová kap még milliárdokat, hogy kikapott a csapat?

Ezért is, mert elege lett az idős tapasztalt emberek véleményéből, mondom kioktatólag „tanár úr”, hogy a tapintat titokszerű, csodálatos, finom, belső megérzése annak, hogy kinek- mi esne jól vagy rosszúl, mi érintheti kellemesen vagy kellemetlenül.

Akinek- bár joga van a vélemény nyílvánítására, akár rosszalóan is- nem mindig szerencsés, ha a pillanat nem adja magát, ilyenkor gyakorolhatná inkább a méltányosság elvét… mit, tudom- a gyakorlatban remekül aprópénzre tud váltani és alkalmazni…

Nem szerencsés, hogy szabályozza nyelvünket, modorunkat, hangunkat, stílusunkat, szemünk járását is talán- mosolyunkat, kézmozdulatainkat, még járásunkat is, csak- mert elege van az idősek véleményéből, mert ők hogyis jönnek ahhoz, hogy meghatározzanak bármit is!

Nincs tapintat benne (pedig velünk születt  adottság lenne), akárcsak kormányába- az érzés a jó, kiveszett? – a szív udvariassága… „la politesse du coeur”.

Pedig óva intem Kósát- és barátait is a kormányban, hogy „Amit nem akartok, hogy nektek cselekedjenek az emberek, ti sem cselekedjétek nekik!”

Szőke Emil

...dühöm

 

Nehéz most- mondanám is szívből…

mert- ha ma-dolgait múltnak tudhatnám el,

      e megfásúlt időből,

a módit hagynám eleddig mocorogni, midőn-

mint hajdanán,  

       mikor még szolgamód szegődtem

emlékeimmel,

…a teljes hordahad sáska-módján felzabált

gőgjével,

       de éhemet verte el- nem engem!

Ám- ma ’mérsékletem függ közérzetemtől,

futólángján lelt dühöm- 

        mának lett „hasznos” ösztönzőm,

szándékom ellenére- végképp-elég érzetemben--

 

u.i. Hol is a keresztényi értékrend? A kézcsók az időstől jólesett Orbánnak, játszva a Pápát és mint ’int a tömegnek… (?!)

Kósa fiam, már barát sem vagy- mert bántó-hatással kellemetlen érzést sugárzól ránk, az idősekre.

„Mikor az ember jól van, szomorkodnak ellenségei, de mikor baj van, akkor látszik meg, ki a jó barát.” (Jézus, Sir. F.12,9.)

Felvitte Isten a dolgodat, de ’viselni azt- kímélettel, szeretettel, megértéssel- okossággal mégsem tudod! A méltóság hivatalodban talán… de benned hiány!

 

És mit ad Isten jött a Lázár-féle magyarázat (!)

. “a polgári oldal képviselőit az különbözteti meg másoktól, hogy a szavakért vállalják a felelősséget - szemben az elmúlt nyolc évvel...” - mondotta Lázár (és – most már „hótravált” arccal), majd egy manipulált szövegről következik a magyarázkodás- és elvárja, hogy higgyünk, de mert ő sem hitt el Gyurcsány esetében semmit sem, nem kell a duma…és jön a visszapofon megint, az elmúlt nyolc év. Annyit mégiscsak be kell látnia, ez így nem mehet tovább! No- és mivel ’látó a lelkem, a titokban készített hangfelvételről már előre tudta- van és manipulálva lesz, ezért ő maga is készített egy „megvágatlan” (utólagos?) felvételt (!)

És van még mit megbeszéljünk ugye? Miért is számot adjon, a bérelt luxus-autókról… a költségtérítésekről miért nem beszél? Ne intézzük el egy szóval, hogy hazugság…

„Az egyenagyú folyton kaméleonkodik. (Szín)leléssel próbálja kompenzálni állományának szürkeségét.” (!)

2011.03.21.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 74
Heti: 310
Havi: 2 266
Össz.: 488 167

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán kebel-barátai… (?)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »