Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és a szájzár…

 

       A Fidesz a médiatörvényt úgy tálalja, mint az értelem termékét, mint mintát, vagy divatos szóval egy olyan társadalmi modellt, mi- Európai realitást, egy szellemi-morális rendszert takar, de mégis csak sejtet valamit és diktatúrája a valóság (!) - és jól oda mondondogat Orbán!

       Egy politikai-program része… minek itthoni változatra meg van a saját szerepe. Titkait hordozza magában és ebből kibontakozni nem is szándékozik a hatalom. Nem szabad átadni magunkat annak a reménynek, hogy az Orbáni „forradalom” be tud tartani egy előre meghatározott vonalat, hogy egy elgondolt terv szerint lehet irányítani. Semmit nem lehet előrelátni belöle (!) Észre fogja venni Európa, mily’ óvatos duhaj az orbáni-hatalom… direkt akciókat már nem szervez, de kétharmadánál fogva eltipor mindent, mi- útjában állhat. Kemény diktatúra van, de még odakünn nem tünt fől, csak sejtenek, éreznek valami furcsaságot- reménylem elöbb-utóbb nagyra kerekedik szemük. A jövő csak vízió! A szájzár ezért is szükséges, mert kommentálni csak a kirakatot szabad!

A médiatörvénnyel kapcsolatban-

„Azt egyelőre nem tudni, hogy a kormány azt a fordítást küldte-e el, amely a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapján elérhető. Ha igen, akkor Brüsszel egy olyan megkurtított változatot kapott, amelyből paragrafusok hiányoznak.”

Hupsz! Így jártunk? – hogy süppedőssé, ingoványossá vált az út, s lidércfényein a tévút- a megvezetett Európa?

„Nem fordították le ugyanis az új médiatörvény átmeneti rendelkezéseit és az egyéb törvényeket módosító paragrafusokat, így abból nem derül ki, hogy akár három évvel is csúszhat a digitális átállás” - írta az origo.

Már láthatjuk, hogy milyen feltételek között produkálja magát a hatalom, hol a továbbhaladást akadályozzák.

 „A fordításban nem szerepel az sem, hogy egy, a végszavazás előtt benyújtott módosító indítvány elfogadása miatt az NMHH Médiatanácsa csak, 2011 július elseje után bírságolhat, az indoklás szerint azért, hogy a sajtónak legyen ideje felkészülni az új gyakorlatra.”

 Amikor másolatot, fogalmat alkot vagy készít a hatalom- nem egyszerű, nem is közvetlen, hanem bonyolult, kettéhasadt, cikcakkos aktusával magában foglalja azt a lehetőséget, hogy a képzelet elröpül az élettől. De- ha gyakorlattá válik ott a diktatúra, a szabadság minden formájának fuccs!

A kormány nem is vesztegette az időt, és itt a gyakorlat az elmúlt időszak jelentősebb változtatásai: az alkotmánybíróság hatalmának csökkentése, a "lojális" Schmitt Pál köztársasági elnökké választása, a büntetőtörvénykönyv szigorítása, a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos változtatások, az adócsökkentések mellett bevezetett bankadó és a külföldi nagycégek megadóztatásai, illetve a külföldön illetve belföldön egyaránt támadott médiatörvény...

 

Járjuk táncunk…

                    ó, milyen más lett a magyar!

Hatalom kedvére süt hétszámra a nap,

hol gyászdalát fújja a megrugdalt, szótlanul

tűrt a nyomor, a szegénység- boldog diadal.

A bátrabbak káromkodnak még,

                     „koronást” útravalónak,

míg birtokolt-vagyont úsztat a sors… s- ha kimúlsz?

                     nem lesz váratlanul,

                     így lehetek már szabad! – (Szőke Emil) 

       A kétarcúság, mivel Orbán hiányosságait pótolni akarja, s érte itt a jutalma: „Orbán nemzeti, hazafias forradalmához talán a lengyel Kaczynski-fivérek balul végződött kormányzása áll a legközelebb – áll a Guardian című brit lap, szerkesztőségi cikkében. A lap szerint Orbán Viktor nem látja át az unió előtt álló feladatokat és Európában keresve sem találni nála alkalmatlanabb embert arra, hogy az ezekkel kapcsolatos tárgyalásokat levezesse.”

„ -Magyarország "balszerencséje vagy butasága", hogy éppen akkor vezet be egy problémás új médiaszabályozást, amikor átveszi az uniós elnökséget - áll a lapban-„

 

2011.01.07.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 90
Tegnapi: 74
Heti: 308
Havi: 2 264
Össz.: 488 165

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a szájzár…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »