Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Érdemül kapjuk, hogy ne veszítsük el fejünket… (?)

 

Hittük, legalább szabadságunk… de, mint kiderült az sincs, csak a választás pillanatában- a szavazófülke függönye mögött! Se előtte, se utána, mihelyt lezajlik a választás léted csak szolgain… ez nem szabadság (!) – senki és semmi lettünk.

Hittük, hogy minden törvény semmis, ha azt a nép személyesen nem hagyja jóvá. Rosszul éltünk és élünk szabadságunk röpke pillanatával… így érdemül kapjuk, ha elveszítjük azt, amiért választottunk: szabadságunk!

Alkotmány a népé, s népszavazásra bocsátva nem volt. Leveleznek velünk, ki megkapja azt, ki nem- az itt nem számít, a papír mindent elvisel- még a hazugságot is! A választási kérkedések hiábavalóságán gyávaság van és nem emberiesség…

Csalók vagyunk a hatalom szemében, betegséget színlelő táppénzcsalók- és munkakerülő naplopók!

Nem érdekes, hogy munka nincs, megélni nem tudunk… csak az állam legyen erős, legyen elegendő rendőr (bár rendet tartani nem tud), mert nem arra van vezényelve… „Fényképészet” főtevékenysége mellett a pénzbeszedésre. Eljárni a renitenskedőkkel szemben nem tudnak, mert a hatalom nem engedi őket - sőt jogaikat is megnyirbálja (lásd a kedvezményeket)- de ez már országos baj. Tüzet oltani is önkéntesek fognak (?) - a létszám minden más mellett a tűzoltóknál is probléma… egyre több a börtönlakó és a börtönőrök száma? Az államtitkár kapálózik, mutogat - hazudik is valamit, majd rá fog mindent a politikai haszonszerzésre! Káosz a fejekben, a lelkekben, az egész társadalomban! A hatalom tükörképe lett az ország… és a bajokat csak az nem látja, aki nem is akarja… a hatalmi színjáték a társadalom szennye lett. Szürke-figuráin keresztül, osztják az „áldást”…

Törpék már az országot is törpévé varázsolják… mindent feláldoznak hatalmukért. Engedelmes eszközként szolgáljuk hatalmukat?  A lelki-liliputik is elszaporodtak…

Bár tudjuk, hogy egy állam annyit ér, mint az egyén - mert értéke hosszútávon az államot alkotó egyének értékétől függ - ahol háttérbe szorul, a nép ott a törpékkel nagy dolgokat végrehajtani nem tud.

Tehát semmit sem ér, mert hiányzik belőle az eleven erő! Mert nincsen munka, ahol mégis van- lélektelenül végzett és kényszerét jelenti, (lásd köz-munka… bárha volna elég, mert a has nagyúr!). De hol a méltóbb, szebb élet (?) - a tanult-szakmákban való tevékenység? - (kinek a valakije, az tölti a helyet! – nem a tudás, nem a szorgalom, de hogy fekszik így- vagy úgy, az a jobb és ő osztja az észt!) A mámoroknak vége, újra fáj az élet!

 

„…politikai és jogi eszközökkel harcoltam a szenny ellen, de a szenny erősebb volt.”

                                                                                                                                      (Gyurcsány)

 

Becstelen-törpék maradékán élhet, aki felesküdött e rendnek sajátnak megvallva hitüket,

hol a sötét még sötétebb vágyaknak körítve a létet adja jövőjének- elszámolással félelmet?—

„A semmirekellő olyan „must”, aki nihilistává csak a cinizmus hordójában forrhat.” (!)

Ha a „rég” egyszerű, formulákból összeálló bölcsessége helyébe- a húsz évvel későbbi „modern” lélek szemlélődéseit beillesztem - az emberi lét súlypontjának újfajta megfogalmazását - a nemlétbe átminősülés geometriai pontját kapom, akkor messze elkanyarodtam?

Új fajták és színek „kitenyésztése” folyik most! – mi Orbán leglényegét jelenti szemünk-fülünk álmélkodására.

Hol volt, hol nem… mese-lét az elszakadás robajában és minden csak időhúzó fordulat… kivárásra építeni egy hatalmat? Lám lehet, Európa a munkavállalás lehetőségét adja (Ausztria, Németország)– csökkenni fog a munkanélküli, mégpedig úgy, hogy egyetlen munkahelyet sem teremt itthon a hatalom! Így születik a mindent feloldó új- és a „hazaszeretet” hitvallása!

És mi lesz, ha megérzi a korlátlan hatalom ízét? Marketing: a gagyi eladhatóvá „moneypulálása.” (!)

 

 …mert nem kegyelmez a sors, megvert veled- ó hatalom!

Gyűlölet van a szavakban, békétlen a lélek, és mert van féltenivalótok,

féltenivalóm-

                  Indulatban kín az élet,

múltra hág és visszaénekel veszéllyel,

hol Európa hunyorog- az önzések fényében,

                  mi elvarázsolt most.

El- újjá parasztnak- szolgain, részre a rongyos-hadnak,

itt ért mezítelen a verem sötétje, már- mit javaimból toldok…

toldom és foltozom mélységeit, hová dobtak ímhol-- (Szőke Emil) 

u.i „A saslelkűek pechje: a gravitáció arra hat legjobban, aki fölfelé zuhan.” (!)

Egy a fontos, hogy olyan rendszert hozzanak létre, amely az egész gazdaságot alárendeli szűk klikkjének, megvédi őket a szociális konfliktusok veszélyétől, biztosítva így az ország szolgaiságát!

2011.05.01.

www.jellem-ismeret.hupont.hu  (tovább)

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 104
Tegnapi: 145
Heti: 643
Havi: 2 599
Össz.: 488 500

Látogatottság növelés
Oldal: Érdemül kapjuk, hogy ne veszítsük el fejünket… (?)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »