Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni modern kor...

 

       Az már kiderült, hogy az Orbáni államforma nem a mínőségi változásokba való átmenet lesz, ezt az állapotok és viszonyok számos példája adja. Az üldöztetések nem érnek véget, absztrakciói párosulnak a koncepciós tételeivel, melyből, mint utolsó- a kegyelemdöfés hiányzik...

egyszín-forgatagában a gazdaság kerekei nyikorognak, bár szép példa is akad, de ötlete nem Orbáni- mégis idejében mostra datálódnak... kihasználva magukénak vallják.

       Nincsenek konkrétumok, hacsak az nem, hogy vármegyéket szervez, ispáni- alispáni vezérlettel fog “egységet” alkotni. Ahogy jó-székelyem mondja: “mikor a Hamisság az Igazságnak enni adott, előbb a másik szemit szúrta ki, azután az egyik karját vágta le, s még osztán a másikot.”

Szabadságunk modernkori felfogása elúsztatott, lett önkény és teljhatalom...

Nem- észből-indult pártharcában a természetestől a természetfölöttiig mindent beemel. Fő célja a szocialisták teljes ellehetetlenítésén keresztül, azok megsemmisítése. A társadalmi tudatról sem feledkezett el, melynek megváltoztatása az egyéni tudaton keresztül lehetséges... ezért is volt szükség a tájékoztatás átrendezésére, a sajtó, a rádió és televízió jelentékeny befolyást gyakorolnak a tömegekre, hogy mi igaz és mi hamis, azt eldöntik majd odafenn, s így a gondolkodásmód átalakul... 

Orbán, mint “örök-értéke”- az országnak- megdicsőülhet... ahogy jó-székelyem mondja: “hálákot adott az igazság isteninek, hogy őt, mind igazat, nem hatta el.”

Aki vele van, cselekvő, vagyis ki őket szolgálja az előre megy, a többi lemarad. Ha valakinek még más marad a felfogása, no- az könnyen börtönbe juthat, de legalább is üldözve lesz. Az Orbáni ideológia  túlemelkedik minden “igazságon”, az önáltatás hamistudatává érlelődik.

Minden történeti-társadalmi gondolkodás szituációhoz, léthez kötött, s az igazságra való igénye szabadon lebeg, nem relatív voltában csalásként... melyben az igazság- lényegében úgysem megismerhető valóságával egyezik meg... pragmatizált.

Innen már egy lépés a pragmatica sanctio...

Nagy különbség megvonható, melyből kitűnik, hogy ki a múltban részt lopott bűnös, de ki- az egész országot “lopta” most el- Orbán (választói segédlettel), az igazságos- megdicsőült önkény Úr és felettünk mindenhatóságában lehet “élethalál” ura... hogy- mit, a szokványtól eltérő különbségéből ámítva megjelenít gyakorlatnak (mit még tagad) – egy utópiás-jelmezbe bújtatott “eszményi társadalmat”!

       Az egyének (és ezért mindent elkövetnek) – ne ébredjenek tudatára felszabadulásuk lehetőségének... az “irányított”- szabadságot vette eszközének (!) Nincs spekuláció, miközben minden spekulatív! Mindent uralma alá hajtott, ehhez a pénz motíváló-tulajdonságát kapcsolta- ezzel irányítva országrészeit egységre vagy részeire választva... a szükségesség arányában. Már minden hamissága úgy válik valóra, ahogy a vallás történetének hamis volta...

 

 

“Ám gyűlőlj...” szennyes lettem...

....de mindinkább magam idebenn.

Önfeledten rohannék fénynek, sötétnek lombjain leltnek.

S lám, hogy földhöz ragadt a képzelet...

Új lendületett vett itt a csend,

elhallgatva telt-

az elviselt rákorhadt jelenben nézi a messzeségeket:

sűrüsödő szürkesége lett süket-- (Szőke Emil)

 

2010.10.06.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 110
Tegnapi: 145
Heti: 649
Havi: 2 605
Össz.: 488 506

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni modern kor...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »