Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Gyurcsányi ismeret…?

 

     A visszatükröződés végtelenül bonyolult és változékony, persze lehet igaza (sőt van is igaza) Gyurcsánynak, ha levezetésének és a konklúziónak az igazságtartalmát alapvetően nem vonnák kétségbe – mert a tehetetlenség nem szellemiség, főleg nem baloldali szellemiség. A hasznostól menjünk az erkölcsig és… valahogy a viszonyokhoz térünk vissza, bár lehet a nép lelkét szólamokkal gyönyörködtetni, de nem nagyon érdemes.

    Harcos hozzáállást hiányol a nép! Harcol a maga módján a Jobbik (felmeri jelenteni a hatalom képviselőit – nem fél!), a maga módján harcol az LMP is, van véleménye a dolgokról, bár naiv és kerek-szemekkel szemléli környezetét, rácsodálkozva a valóra, de „harcos”! Míg az MSZP nem harcos párt, mondja a magáét „szalonkodik” kicsinyt, de igazi kiállás még sincs. Képzelgésekkel (még ha nem üres is) – semmire nem megyünk. Szervezni és szervezkedni kell… de eddig csak önmaga torzított tükörképét adta.

Valahogy nem jönnek létre az impulzusok, nem is sűrűsödnek akarattá, melyek elindítanának valamilyen folyamatot… amelyek aztán külső cselekvésekben nyilvánulnak meg.

 

„Nem kétséges, hogy a választások megnyerése szempontjából a táborok szélessége, a szavazók száma a meghatározó, a többség felépítésében és megtartásában viszont kulcsszerepe van a politikai közösség mélységének. Egy elvesztett választás után, két választás között nem az a legfontosabb, hogy hány támogatónk van, hanem az, hogy sikerül-e elmélyíteni a politikai, kulturális támogatást, hogy a társadalom meghatározó csoportjaiban kiépül-e a politikai alternatíva megalkotására és hordozására alkalmas strukturált politikai közösség.” (Gyurcsány)

 

Így biztos nem mélyítenek el semmit – az akarat és az érzelem egységét kell megtalálni, célt jelölve éspedig a minőségek széles skáláján keresztül! Valahogy hiányzik a heves szenvedély – a jó mi- az akaraté, a szép mi- az érzelemé, hogy gondolkodásban egy egységes rendszert alkothasson. És nem is körvonalazódik egy komplex egység sem! Valahogy az MSZP elidőzi a jelent… eltolja magától a kezdeményezést! Kultúrahirdetéssel s annak elmélyítése nem jelentheti a gondok levetését, csak fájdalmas következményeit hozza majd… veszítünk!

Valahogy nem mutat utat e közösség, a valóságosabb valóság nincs felfedve – az emberek emberibb létszférájába való emelkedést sem mutatja…

„Szellemi reneszánsz nélkül nem lesz politikai visszatérés. Csak erőlködés. Aktív, közéleti, politikai kockázatot is viselő értelmiségiek nélkül csak üres politikai locsogás marad. Hosszan, kedvetlenül, vereségszagúan. Meddő egymásra mutogatással. Így aztán a demokratikus Magyarország jövője a demokratikus polgári értelmiség kezében van. Nem tudom felismerték-e ezt a felelősségüket. Szeretném hinni, hogy igen.” (Gyurcsány)

Tipikus… azt hiszi, hogy szurkolóból lett focista, pedig már rúgni kellene a labdát… bekiabálással nem oldunk meg semmit! Utópia volna, hamis tudatként (?) – talán nem – a gondolkodás mindig léthez kötött… hogy zsákutca van az biztos. Igaznak gondolatai annyiban mondhatók, amennyiben a magatartás és ítélet a megismerést hozhatja a folyamatokban. Kritikus, harcos és élő-szenvedélyessége lehet a jövőbe vetett remény! Még éretlen az állapot…

…váltandó megváltás

talán hozza az ébredést, hittük-, de duhaján

az önfényezés

      ’virágaival tele-kirakatán

bolondozik a szeszély, mi- itt árván

szándékkal még- túlélni kell határtalanságát!— (Szőke E.)

 

u.i …a hova-sorolás súlyával ismeret és jártasság, de- amíg a tőkében koncentrálódik és negatívan… (!)  - a táperők egyre csak sorvadnak! Józan számítás nincs, őrjöngés-aktusa igen…

A „vad-zseni” típus már kialakult (lásd. Orbán!). Szemléletmódot is szuggerál! Itt a bölcselkedés üres, terméketlen szóharc… a szavak tesznek erőszakot az értelmen. Igaza van, Gyurcsánynak csak erőlködünk, de az általa felvázolt szellemnek nincs meg a táptalaja, vagy csak részben - hiszen a jelen olyan formában van eltorzítva, hogy a dolgok lényegét az ember nem láthatja, csak jelenségeket érzékel. Még. Tévtanaival Orbán súlyos láncokat rakott a magyar népre, forradalmi hevülete tévelygésre kárhoztatott milliókat. Forradalmat csak egy másik forradalom söpörhet el. A tudat átalakítására már nincs idő! Az értelmiség is tesze-tosza, állapotok romlásával megalkuvása a kulturális szellem virágzását nem teszi lehetővé… sötétség uralkodik!

2011.07.22.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 74
Heti: 296
Havi: 2 252
Össz.: 488 153

Látogatottság növelés
Oldal: Gyurcsányi ismeret...?
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »