Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

 

Orbáni kép II.      

 

Ki mit igényel? – érdekel itt valakit? A történelmi fejlődés elmaradt!  Megteremtve a rég „újnak”: kizsákmányoltak és kizsákmányolók, uralkodók és elnyomottak – ez volna a történelmi hivatás egy orbáni hitvallás árnyékában… (?)  Ipar- mezőgazdaság nullára redukálva- földet kapott minden „barát”, akik dolgozni nem akarnak- csak hasznát élvezni a vagyonnak… minden érték forrása! Válság van, de leginkább "nagyjaink" lelkében..."a rendszerváltás harcait vívjuk"... (!) A rendszert, rendszereket meg kell dönteni- és egy újat kell helyette csinálni (mondta egykor Orbán). Most ennek a folyamatában élünk, még nem kész az új. Itt rend van, a káosz csak látszat... (?)
A diákok tüntetnek " Magyarország továbbra is jogállam" - (a "kormány a helyén van"!) - majd „megunják és hazamennek”. Szóval- elhangzottak itt már nagy szavak is, de a megoldások uraim hol maradnak?
Ezután megoldás helyett talán?) - jönnek a visszamutogatások az "SZDSZ bűnbe esett" - láthatjuk, hogy megosztással nem lett nemzeti, sőt kimondta magára a "halálos-ítéletet", azután a 2006-os rendőrtámadás... á (!)- nem a rendőröket támadták!) - hogy a Fidesz most nem szervez- akkoriban bezzeg, igen erősen! - érzékeljük, mert fegyelmezett a tüntetés, nincs "világégés".
Ha a szocialisták ellen lenne (ha ők lennének, uralmon- lehet, tüntetés sem lenne! - már megegyeztek volna...), akkor lenne nemulass és "rendőrattak"!
"Magyarországon az értelmes, demokratikus vitára nincsen lehetőség, mert a politika és a média átitatódott, a gyűlölet kultúrájával."
A gyűlölet már bennem is első-helyezett... (!) - jelen hatalom ellen...

Lám! A társadalmilag szükséges munkamennyiség ’hely- hiány miatt nem valósulhat meg- megvalósult a kizsákmányolás jelen formája régi mintára… tervszerűen folyik az elnyomorítás, minden szolgaság gúzsba köti e népet. Ezt akarta Orbán és sikerrel az út eddig- látják is „hozadékát” maguk! Amióta gazdasága felállított képletében képlékeny sarában- nincs tudományosan helytálló felelet, mely gyökeresen felforgathatja… gyakorlata ismét – nem kevésbé, mint elődei (Horthy) nagyszabású szervezetté váltva már a nép óriási többségének kizsákmányolására létrejött ama kisebbség annak kizsákmányolására – a centralizálásra való törekvés néhány olyan emberből áll, akik hatalmas vagyonra kívánnak szert tenni. A létrejövő állam radikális viszonyaiban tetőpontját éri el a régi „jó” idők szokásain kialakuló rossz közérzet. Újból kísértet járja be Európát! (no - nem a kommunizmusé – a háborúságé!) – Ide vezet a jámbor „rajongás” – egy szent borzongássá alakult önző számítás lépett a szabadság helyébe – vallási és politikai illúziók leplezte viszonyaiban – már minden viszonyt – a pénzviszonyra redukálva…

 

Keresztényin „meglopott” a kor-                                                          

Az egyházi hamis-tan… /emléke mindmáig teher/

Hogy a keresztényhit csak üzleti- „irgalom”,

            Jézus által már ott is, és akkor is „kikufárolt” volt… (szőke)

 

Íme, az Orbáni kép! Erőmegnyílvánulás és kiegészítése a semmittevés- "csodaműveket" létesített "meseországunkban". Hol már minden szép elpárolgott- megszentségtelenítettek mindent, a feudális tulajdonviszonyok mellett Orbán, saját képmására formált világot teremtett magának! Félbarbár világunk – már bárgyúságában – egy-nemzetté tömörített, mindmegannyi béklyóvá váltak országává lett! Egyoldalúságában a korlátoltság (szellemi termékként eladva) – hol szaporodik csak a nyomor… közvetlen sikereként!

Egy a lényeg: Orbánék, e rendszerben saját halálukat teremtették meg! Ez a társadalom (a mostani) legalsóbb rétege, nem emelkedhet fel… nem egyenesedhet ki anélkül, hogy levegőbe ne röpítse a hivatalos társadalmat alkotó rétegek fölötte emelkedő egész felépítményét!

 

Nehéz a perc hol a hit is megcsal…

Nehéz perceimben lettem hitehagyott?

Pogány felem vallást adott,

hitem a Napban-

A keresztény mégis,

mégis pogány maradt ott,

hisz’ általa lettem a hittel

meglopott…

 

2012.12.28.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 74
Heti: 296
Havi: 2 252
Össz.: 488 153

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni kép II.
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »