Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Szabályozásra leszövegelt…

 

       Martonyi sem gondolja komolyan, hogy a szövegre hivatkozik… a szöveg mindent kibír, a gyakorlattal van a baj. Nézzük Orbán nyilatkozatait- sok a ha… ha a gazdasági helyzet megváltozik - beindul majd, több lesz az adó és fenntartható lesz a nyugdíjrendszer is stb. Ha az a sok ha, nem volna… ezt meg ugye Orbán nem gondolhatja komolyan… lenyulni a magán-pénzt micsoda? (valami beindult... ez már látszik (!))     

       Lyukat foltozni- és utána? Matolcsy gazdaságával legfeljebb a sóhivatal nyitható meg. Az eurós-elnökségben valamit lát Orbán is, Matolcsy is és Martonyi is- mit velünk megosztani nem akarnak, de szerintem Európában is megcsinálják a káoszt, majd ki- jól végezte dolgát másnak testálják a hibát, mert nem sikerült átverni Európát is, mint saját népét.

 "Tény, hogy bizonyos alapvető társadalmi és erkölcsi értékek védelme szükséges, ám ez túlságosan tág fogalomkör, ezért kerülni kell az általános, többféleképpen értelmezhető megfogalmazásokat" - fejti ki a cikk írója. A sajtó mint rendszer persze ugyanúgy nehezen vehető rá az önszabályozásra, mint a gazdaság vagy maga a politikum, de sohasem szerencsés, ha szabályozását egyértelmű pártkötődéssel rendelkező személyekre bízzák - áll a kommentárban.” (Román hírforrás)

Szubjektív-szuggesztív hagjaival töm ki bennünket a hatalom. Miközben a vezetés eltévedt a nagy homályban… fölforr a vér, hogy valakinek ráfér a képére, hogy kioktatja a másikat ismerve élete „elejét”! Sokk, ami sok! A véleményt tiszteletben nem tartja, pontosabban csak azokat, amik fölfelé nyalnak… útvesztő maga a múlt, a történelmi múlt, a ködös és bozótos, a sűrű és pusztulásba csalogató magyar történelem, és most itt a jelen- a vad és értelmetlen marakodások jelene, amelynek süket ködében eltévedt Orbánunk- immanens lehalkítást követelve, hol súlyos kérdéssé vált az erkölcsisége…

 

… a félelem vette kezdetem: új-fény- újévén

sarkaiból fordult érzelem láz-állapota terén

időt növesztő kényelmek ölén a vég-- (szőke) 

Feltettem már magamnak a kérdést ezerszer, hol volt jobb? A múlt vált élőbbé, s élhetőbbé emlékeivel. Ezt akarjuk, ezt akartuk? A nép perifériára került, a hatalom izléstelen világa rajtunk aránytalan- érzékkel veszteglésre ítélte országunkat! A jólét „messze, mint az ég.” Amolyan Juhász Gyulásan- „Isten veled! - …édes múlt, az elveszett tavasz…Plátói vággyal játszik örök ábrándokat.”

Miért feledkezünk meg arról, hogy volt már jobb is… akkor is volt nadrágszíj-húzás, lassan itt már nem lesz, min meghúzni- elfogy a magyar, miközben hazug „intézkedésekkel” megszámlálhatatlan keselyűt szabadít ránk az élet a „nyájat” gyötörni. A nép érdekeit védeni hivatott a hatalom, s ezt miért nem teszi? Orbán az érdek szülötte! Sajnos már nem alkalmas az erkölcsi érzelmek irányítására. Egyszerűen, mert hazudik! Ez különbözteti meg Gyurcsánytól, mert ő legalább beismerte- Orbán meg tagadja hamisságát! A jobbítás szelleme már nem vezeti, csak kitalációkra alapozott sérelmek „orvoslása” (rossz kuruzsló módjára) vezérli tetteit! Az önkormányzatok jogait is korlátozták… igy csak a szabadság átmeneti volta tapasztalt, ideig-óráig még- azután kisérletek tárgyaivá válunk, melybe bele is bukunk. Orbáni spekuláció, mint kultúrában, mint intelligenciában egy bürokráciában érvényesül. Rendeleteket gyártanak, parancsokat osztogatnak, tiltanak mindent, hogy tarthassák a gyeplőt.

       A népszuverinítás csak mese. Diktatórikus és igazságtalan hatalom, amit tesznek, csak bilincsbe veri a népet. Nem ösztönzi az egyéni fejlődést, a testületeket- aktivitásuk helyett a hatalom magával helyettesíti azokat… törpeségre ítélte polgárait!

 

…kifizettek rendben,

elfogyott a szó,

            a tartalom kiveszett.

Egy-szuszra a mondanivaló

            átírva lett.

Libabőr maradt és belső reszketésem,

hogy átfestve a való-

s lázzal vegyítenek a közhelyek,

különc és külön áldozatra a jó,

ingatagértékén lelten lett marakodó-- (szőke)

 

Boldog Új-évet!

A Der Standard osztrák napilap azt írja hazánkról – Olaszországhoz hasonlítva –, hogy „csak egy lépés hiányzik a tekintélyelvű rendszer kialakulásához”. „Magyarország teljes gőzzel halad az autoriter egypártrendszer felé, egy olyan párt irányításával, amelyet a szabad választásokon kétharmados többséggel ruháztak fel. Orbán Viktor egy »light« Horthy-rendszert épít ki, túlcsorduló nacionalizmussal (a világ minden magyarja magyar állampolgár), megtűrt antiszemitizmussal, az alkotmánybíróság engedelmességre kényszerítésével és egy médiaszájkosártörvénnyel”.

…és az első embernek kijelölt személy alá is írta (a hű aláíró-deák) - miért is ne tette volna ugyebár?

 2010.12.31.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 79
Tegnapi: 74
Heti: 297
Havi: 2 253
Össz.: 488 154

Látogatottság növelés
Oldal: Szabályozásra leszövegelt…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »