Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán… tíz esztendő az élet!

“...idén dől el, milyen lesz a következő tíz esztendő, ezért mindazt, ami gátolja a megújulást, meg kell változtatni. "Ha bárhol a régi világ falaiba ütközünk, azokat le kell bontani" - fogalmazott a kormányfő.”

Benne van simán a megfogalmazásban, nem lesz megújulás, fogalmuk sincs hogyan fogjanak hozzá… marad a beszéd, a szócséplés, a kivárás és a hatalmaskodás- majd a visszamutogatásokkal értékelt „közös”- munkánk, amit természetesen mi akartunk.

Tíz év nem megújulás, hanem időhúzás- hátha valahol mégis sikerül valami, s ha mégsem az elöttük lévő kormányok bűne lesz, az MSZP hibája ott és persze Gyurcsányé, aki a hazát így tönkretette. Márcsak hab a tortán Kósa (koncepciós) perekre való felhívása! -(kiérződött megjegyzéséből)-

Nem számít, hogy meg sem és fel sem ismerték Gyurcsány munkájának lényegét, hogy Orbántól jobb volt mindenképp… akik viszont a pénztárak kifosztásával, saját népükkel szemben gyakorolt uralommal, s önkényuralmukkal, mi- inkább diktatúra, mint demokrácia, az elnyomás szerveivé lettek (csontváz-kommandók, kreált bűnök, vagyon elkobzások, szájzár-törvény, visszatörvénykezések, családok tönkretétele stb.)(!) - hol van itt feltárva a fejlődés alapja, s mozgató ereje mi? Mert Orbán mondja szabadság, miközben nincs- mert demokráciát épít, miközben diktatúráját érezzük velőnkig, milliós munkahely az is 10 év múlva, miközben a nyomor csak nő, a bérszínvonal rendezése elmarad, befektetők nincsenek… önámítás együgyű áldozatai vagyunk, vágyunk a jobb lét után, de rólunk, hogy Orbán gondoskodik- ott szaporítva a javítgatások, reformok hívei… ugyanakkor erkölcsi, vallási, politikai, szociális frázis, nyilatkozat, ígéret mögött ott az érdek, amit fel nem fedtünk!

Erő van- hirdeti is erős államát, amely intézményeivel képes lehet – társadalmi helyzetüknél tagjainak is képesnek kell lenniük – arra, hogy félresöpörjék a régit „…falaiba ütközünk, azokat le kell bontani”, hogy megteremtsék az újat- azt ami semmit nem jelent a hét-millió lecsúszó, nyomor felé megindult tömegnek. „A rab rácsot reszel vagy falat bont! – ámde hová szökjék a szabadságra ítélt?” (!)

A tömegek ábrándjait melegen tartva feltüzelő beszédekkel, ámítva őket egy jobb rendszerről, amit kizárólag csak felépíteni ők tudnak- a szabadság meg nem lett más- mint a bérmunka és általa a kizsákmányolás egy új-régi rendszere.

Jön alkotmányuk, szintén a hatalom érdekét tükrözi majd, annak aspektusából felépített társadalomban, vele és érte, az egész mai életet teljesen átható erőn és képmutatáson alapuló korona-tan… a nép, ki- nem érti a baj okát, nem látja már a kivezető utat- elötte főt hajt.

Orbán Viktor a beszédekben legtöbbször nem jelentett be konkrét intézkedéseket, a Fidesz politikájának összefüggéseit magyarázta el a hallgatóságának - emlékeztet a lap.

Az MSZP öt kérdésre vár választ a miniszterelnöktől. Ezek a következők: mi lesz az "igazságtalan adórendszer" veszteseivel?; mi lesz a bajba jutott devizahitelesekkel?; hol tart a munkahelyteremtés?; mi lesz idén az önkormányzatokkal?; és Orbán Viktor miért nem támogatja, hogy az új alkotmányt nemzeti konszenzussal fogadják el?”

Nincs semmi konkrét a hatalomnál, nem látják a soronkövetkező feledatokat- a feladatok szükségszerűségéből adódó megújúlás itt és így csak frázis marad…

Konkrét kérdésekre konkrét válasz nem lesz- káosz és anarchia jellemzi politikáját és gazdaságát egyaránt. No, de- a szélhámosnak nem kell aggódnia, a mézesmadzag mindig kéznél van… és az esze-vesztett képzelgés, mellyel mohón sikeres lehet.

Erő van és erővel belemagyarázás, viszont nincs kitartás, állhatatottság, készség, eltökéltség és az a képesség, hogy százszor is megpróbálják- egyből nagyot akar harapni Orbán, ha kell felforgatja Európát, a nép meg kikínlódhatja magának a túlélést. Módjában áll buján fejlődni és bebizonyítani, hogy mennyire helytelen amit csinál, majd a következményekből leszűrhetően- hogy mennyire nem alkalmas arra, hogy vezető legyen…

Egy politikai pártnak saját hibáihoz való viszonya egyik legfontosabb és legbiztosabb ismérve a párt komolyságának és annak, hogy miként teljesíti a valóságban kötelességét- pláne ha hatalomban van és ezáltal éppen egy-párti többségével van a mostani hibák halmaza általuk, mit be nem ismernek…ezért is komolytalanok. Gazdasági és politikai, s egyéb okait csak mindig a másik irányában tárja fel- kiben a szálkát is észreveszi- de az erdőt magánál meg nem leli. Így nem is ellemzi a helyzetet, mivel múlt-kormányzás bűneként aposztrofál, ezért is az eszköz csak a fal-bontás lehet. Agyafúrt politikájukkal, kompromisszumot nem kötnek (vagy csak általában a szimpatizánsokkal), hogy a nemzeti együttműködésről szóló elmélkedések révén kibújjanak, kihúzzák magukat a felelősség alól. Űldözési mániájuk alább nem hagyott, sőt… de ezekkel felszaporodtak a fogyatékosságaik, hibáik, baklövéseik. Ha a nyomor tendenciózusan felerősödik, kit ott beszippant a spirál, már léthelyzetéből kilábalni nem tud, rá örök szolgaság vár- többiek meg szolgain alázkodhatnak e gőgös és cinikus hatalom elött… igen az igazságosság ide vezet, az igazságos „arányos”-adóval (ami a legigazságtalanabb mint létező), megmentette a nyugdíjrendszert (a fenéket,ingoványos talaj amin mozog- épp a fentiek okán), külön-adózás (mit a népre hárítanak, még akkor is, ha Orbán az ellenkezőjét állítja) stb.

 

Pénz-gondok adta formáját vette fel a test,

amúgy derékra tőrve főpincéri-mozdulatban

hosszúhajjal borostásan nem éppen derűsen

száll el minden sóhaj-részem égetve belőlem.

Mert élményt ad az időnek átéléssel a jelen,

hol a nyomor-szag kitörölhetetlen látványa, ott

vicsorgó lelkemnek választóvizén telt kéjes-

vágyak titkaiból szenvedést munkál a mára,

            mi „dolga mélyeknek”—

 

Ui. Megújúlás, elrugaszkodás, emelkedés, gyarapodás- küzdelem és küldetés… az alkotmány lezárja a múltat, biztonságba helyezi a jövőt.

Mindenki dolgozhat- hogy hol (?) - arról nem szól a fáma, mikor (?) ha lesz munkahely… talán akkor, korra és nemre tekintet nélkül, jaj! Nem is folytatom, semmi konkrétum nincs! Frázisok, üres lózungok és a nagy semmi…

Az orbáni „szép”- beszéd mindig egy-síkon mozgó üresjárat, hol az előző kormányok bűne minden (bár ott ültek, s nem dolgoztak- mikor tenni kellett volna kivonultak, miről is beszél a Vezér (?)) - s a „királyi-többest” használó együttműködés által ez a mindent-megosztó „felelősség” volna a jövő? Mert ezt akarja a nép, s mert ezt akarja- ők teszik is, csak nem derül ki, hogy mit is akarunk… mi a nép (talán választóit kellett volna megszólítania).

Eltökéltségre semmi szükség (mondom én) – felettesed utasításaiból úgy is megtudod mi a teendőd!

 

2011.02.08.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 90
Tegnapi: 74
Heti: 308
Havi: 2 264
Össz.: 488 165

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán… tíz esztendő az élet!
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »