Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és az "üdvös" szigor…

 

Ha egy lelket meg akarsz győzni, vagy népedet- mindenekelőtt győzd meg szeretetedről és ne használd védnek… inkább apostolkodj érdekének előmozdításán!

 

…házam nincsen, vagyonom sincsen

akiben hittem Isten-tenyerében

jólétében elfeledett, ahogy illik,

csendben- szépen…

         bánat-társult most énvélem

ott kísért a szándék,

         s a tett,

valahogy csak élni kell!— (Szőke Emil)

 

“Három alapvető kifogásunk volt és van mind a mai napig.
 
Először is, nincs ok elfogadni a „fülkeforradalom” hazugságát, amely "megalapozta" az új alkotmány történelmi igényét és szükségszerűségét.

Másodszor: szerintünk nem elfogadható, hogy a létező szabadságpárti alkotmányt, amely képes befogadni a világnézetileg, kulturálisan és egy sor egyéb tekintetben színes magyar társadalmat, felváltsuk egy keresztény konzervatív egyszínű alaptörvénnyel.

Végül pedig nem asszisztálhatunk, a jelenlegi kormányhatalom választásokon túlnyúló bebetonozásához, a kormánnyal szembeni ellensúlyok gyengítéséhez. Márpedig 10 hónapja szisztematikusan ezt csinálja a Fidesz.
 
A jövő héten elkezdődik az alkotmány parlamenti vitája. A Fidesz vitatkozhat a Jobbikkal. Szégyen nekik, és tisztesség nekünk, hogy távol maradunk ettől a gyalázattól.” (Gyurcsány)

Mennyi munkaerő és töredék-munka emésztődik fel így hiába! Mennyi ok- okozat sínylődik és vergődik egymás mellett, egymástól és – szándékok ellenére – egymás ellen!

 

Konok a lét, ragaszkodik a rosszhoz…

Fényt vált a sötét, szoktat a börtönkoszthoz.

Javításra teleltet a hatalmi-szándék-

ízein az emlék még másoktól,

             hol kisemmízetten áporodott

a most- és hazavágyó-gondom-- (Szőke Emil)

 

„Mindannyian elítéltek vagyunk. A percember a múló pillanatok, a halhatatlan a mindörökké rabja.” (!)

Milyen hatásos lenne politikus kitűnőségünknek (mert valljuk be, azért ilyen is van) vagy vezéregyéníségünknek biztatása, bátorítása, lelkesítése, vigasztalása, esetleg tanítása hívei felé… ha- ha már olyan szent-célról van szó, mint az alkotmány- ha már személyi akadályai vannak, s hatalom aspektusaiból a megvilágítás, talán mert nehéz is egységbe fűzni… de így?

 

Figyelhetnének a közvéleményre inkább- mert kifejezője, sőt alakítója a nemzet akaratának. Miért közölhetetlen a kérés, hogy képviselőinkben izzék a missziós tudat és a vágy? – hogy épp ésszel a népnek ajálja az alkotmány és ne magának, mert ezzel sok csalódást, ellenségeskedést és békétlenséget kerülhetne el a hatalom.

Hozzanak törvényt – épp a demokrácia (ha még van) miatt, hogy nem lehet a parlamentben kétharmad- nagyobb szerénységgel többre mennénk, még akkor is, ha a jelenlegi törvény megengedő, s lehetőséget ad erre, de nem lehetne visszaélni vele!

Az ellenzékben is vannak jó gondolatok, néha arra is figyelhetne a „többség” – mi mára bizalomban apadó, okait maguk generálták ott fenn…

Kedves Orbánunk, ki- most királyként ünnepelteti magát, keményen bújtogató politikát folytat- lázító szavakkal, demagóg, kútmérgező, „kamaszosnak” mondanám (már benőhetne feje-lágya), mellyel már-már izléstelen!

„A remény olyan, mint a bűvész. Mire rádöbbenünk, hogy csal, már vége is az „előadásnak.”” (!)

Az ellenzék megtépázásával, a pellengérre állításával a népet már nem nyeri meg magának- álláspontjával elérte azt, hogy kitűnt kiállhatatlan hiúsága… ország dolgaival játszani nem szabad, bánt, sért bennünket, ha nincs minden úgy, amint azt szeretnénk, így további támogatásait sorra veszti!

Kiabáló „őrült” stílusban beszédet mondani, inkább visszataszító, mint felemelő- erővel és gorombasággal, az ellenkező nézeten lévőket nem cibálhatja fülüknél fogva a saját oldalára…ha még támadni is kell valakit- valakiket, miért nem vezérli a tiszta szándék és a szeretet (?) – a keresztényi értékrendet szajkózza, és mások „szennyesét” teregeti, azt el nem tévesztve- így kéjeleg… túlzásokba esett a Vezér, hogy verebekre ágyuval tüzel, s ugyanakkor nem veszi észre, mibe belebukhat is, hogy a tűzhányó lángját ne méregesse lázhőmérővel!

Talán, ahogy azt egy püspökünk mondotta volt: „Mellére egy táblát kellene akasztani e felírással: Vigyázat, harapós!”

 

Új az arc, másik álarcban hat újnak.

Így sem lettünk szebbek, jobbak.

Lettem viszont e viszonyban

            egy dologtalan kóbór állat,

ki a gazdagok kukáiban- tűrve kapirgálhat-- (Szőke Emil)

 

U.i. „A robotnál a diliflepni is jobb.” - Inkább legyek hatökör, mintsem igavonó barom. (!) Nékem Orbán feloldozása nem kell- olyan , mint az egészségügy…kinek orvosa (tisztelet a kevés kívételnek, mert az is van) úgy gyógyít, hogy közben csak nagy fájdalmat tud okozni a „betegnek”! És csak azt, folyamatosan… én ezért lettem „ellen” – ridegen és haragosan utasítom el a hatalmi-szót és reformjait, mert megszorít, nehézségeket okoz- vele ellehetetlenül a lét, mert sért, mert bánt- bántja önérzetem… vele éhemet nyertem el- és mondom Orbánnak - Fiacskám, majd én is imádkozni fogok érted (!) - ahogy Szent Ferenc mondaná most is: „Inkább akarok szeretet miatt elkárhozni, mint a szigorúság miatt.”

2011.03.17.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 102
Tegnapi: 145
Heti: 641
Havi: 2 597
Össz.: 488 498

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és az "üdvös" szigor…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »