Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

 

Orbán és Matolcsy... ‘értékrendje (!)

 

       A vallásról az a véleményem, hogy mindenki belső magánügye kell legyen- nem alkotmányozási kérdés... az egyház az államról váljon le, nem kell a képmutatás. A lélek kúltúrájából fakadó szabály alapja- forrása, feltétele. Mennél jobban és szinte már görcsösen hirdetik ebéli hovatartozásukat, annál inkább válik hiteltelenné az akarat. Ügyes forgolódás csak- írott törvényei gyanánt, hisz hamis történetileg is, minek lenne vele az alkotmány is?!

       Színlelni fölösleges, az idő kereke előre megy- érdeklődést mutasson mind magának, valamint szolgálatkészséget, miként ha magas az állás, az előkelő rang- ha van takargatni valója... és vajon segít eltakarni a belső rothadást?

Ránk ne testálják a szolgalelküséget... főleg így ne!

Amíg nagyjaink lopnak, csalnak- gyűlöletet és undort keltenek, dugják fel maguknak az ilyen értékítéletet.

 

Elcsendesült időnek, mit a jelen vetett,

               szédeleg a képzelet...

a csüggedésnek végtelenedek,

hol sustorognak még a tegnapok,

               de hamiskásak a hitek...  (Szőke Emil) 

A hatalom erényein (ha van egyáltalán) kívül, külső illem is kell- hogy bizalmat nyerjenek...

A megismételt igazságtalanságok, hogy hihetnők igazságnak (?) – hacsak úgy nem, hogy állandó ismétléssel a lélek hátamögé férkőznek és a tudatalattinak mélyenfekvő részeit is elfoglalják, körülhálózzák. Nagyjaink hallottak valamit a keresztényi értékekről, egy-kettő el is olvasott egy-egy imát talán- lehet épp a rávonatkozó részt, de nem elég figyelemmel, nem magára vonatkoztatva, nem lelkiismeretvizsgálatszerűen!

S tovább szítják az indulatokat... rabolják a nép megtakarított pénzét... így hiába hírdetik a keresztényi értékeket csak hiteltelenné teszik szent-célját annak...akik mindenben külső csiszoltság ellenére is csakhamar elárulják, hogy álarcot viselnek és csúnya, torz, visszataszító, gyászos belsőt takarnak!

De tegyük fel, hogy szabadságunkat el lehet fojtani, úgy lehet korlátozni, hogy még mukkanni sem merünk Orbán engedélye nélkül... előírásai nélkül- miket falra akaszt. Ebből szükségszerűen az következnék, hogy az emberek állandóan mást mondanának, mint amit gondolnak- nem lenne hűség, lábra kapna a megvetésre méltó hitszegés és a jó- erkölcs megromlása... ráépűlne a telhetetlenek, hízelkedők- kapzsiak boldogsága.

Az emberek ellenszegülnek, s egyre makacsabbul azok, akiket a jó- nevelés, az erkölcsi tisztaság és az erény szabadabb emberekké tett már... ez nem pont a vallás érdeme- ez a “civil”-valóság!

 

Matolcsy ferde értelmezésein érezhetjük leginkább (persze, hogy a felhatalmazást Orbántól kapta) – hogy az erőszak felszentelt vele... uralma romba dönti a gazdaságot- kirabolja a népet, fondorlattal teszi, mi józan észre nem vall- hirdeti, ha kell zsarolja az embereket, ezzel szerez  tekintélyt önmagának- mások kárára.

 

Matolcsy György tegnap a köztévé esti műsorában azt mondta, szó sincs államosításról. Az ő értelmezése szerint, ha valaki úgy dönt, hogy marad a magán-nyugdíjpénztári rendszerben, akkor kiszerződik a társadalmi szolidaritáson alapuló nyugdíjrendszerből.

 „Ez egy olyan ajánlat, mint a Keresztapában: visszautasíthatatlan. Ha dönthetne róla az alkotmánybíróság, biztos, hogy elmeszelné” – fogalmazott Simonovits András közgazdász, az ATV. hu szerint.”

 

Maffia a javából- nem oda Buda- Gyurika! Az állam minden tagjáért felel! Jót áll érte, ott áll mögötte- “drága” Barátom! Nem létezik kiszerződés! Majd figyeld meg az új alkotmányt is, no- meg értelmezd a korona-tant! - (Bárha rajtatok múlik, azt is átírjátok!)

Szerződésszegés igen a hatalom részéről- miért is minden olyan magatartás az, amely a szerződés tartalmával ellentétes! A hatalom sem tehet meg akármit- úgy tudom nincs ellentétes törvény, a megkötött szerződések érvényesek, bár sajátosak a szerződésekkel kapcsolatos törvényi rendelkezések... de a kogens rendelkezéstől eltérő szerződés jogszabályba ütközik és így semmis! Tehát a rendelkezés kötelező volta miatt, az attól való eltérést törvény zárja ki...

Amit Orbán és Matolcsy művel a legkőkeményebb diktatúrában is szégyen! Jöhetnek a banki betétek is... mert a vélt vagy valós érdek szembefordult a demokráciával, olyan dolgokról rendelkeznek, amelyekbe nem volna szabad beavatkozniuk (azaz, hogy nem így... hol a meggyőzés, hol a párbeszéd?)... Önző és képmutató szolgalelkűség a hatalom érdekében Matolcsy részéről!

Új faj- új Isten (!) – “pénz: a homo globalicus Mindenhatója”... s embertelenség az ember lényege!

 

Gazdagodott a baj,

           sokasodott gondjaival

érdeknek feszűl a vajúdó nap,

ahogy rég-idejét fogyja terem,

múlandónak kifarag, hogy ne bántódjak meg

átadva a majdan és staféta-botra igazolt a rajt.

Kötődve lázad útja-széltiben,

hol egy-bolond- időnek

adja látszat-valóját és a mának

         ott- már száz-gondok csapódnak

                          jövőjének adni új- táncát— (Szőke Emil)

 

(Megsúgok valamit)- amiért mindig mondom fordítva ülnek a lovon, ha előbb munkahelyeket teremtettek volna talán, a megmaradt bizalommal lehetett volna- lehetne kezdeni valamit, de így hogy pénzt elvesznek, rakosgatnak ide-oda és közben nem szabályoznak, nem mutatnak célt, amire választva lettek. Nem úgy szabnak feltételt, hogy a törvény kereteit ne lépnék át, hisz a kormány mozgástere irdatlan nagy... miért, hogy mindig szarba nyúlnak, és veszélyeztetik a jogállamiságot, az emberi méltósághoz való jogot, korlátoznak bíróságokat, diktatórikus önkényuralmat gyakorolnak stb.? Miért? Ennyire elvette eszüket kicsinyes bosszújuk, hogy nem félnek hét- millió embert nyomorba dönteni?

 

2010.11.26.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 75
Tegnapi: 74
Heti: 293
Havi: 2 249
Össz.: 488 150

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és Matolcsy... ‘értékrendje (!)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »