Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Szolgalelkűség következményei!

 

Ha korholnak, korholok...

Miként a lét bánik énvelem,

átkom ott-

ketté vált az út kegyetlen.

Kér az éj,

taszít a nap

Élve? Halva? már mindegy nekem.

Kép vagy ok? - csupán egy emlék

a falon,

múlt ott más szívvel nyit-

más szívvel óvja tekintetem— (Szőke Emil)

 

       A viszonyok fejlődésével eljött az idő, a mikor az ember már nem tekinti szükségszerűségnek, hogy hatalmasai fölötte, független hatalmak legyenek. Nos, ezt borítja Orbánnal a Fidesz, választás-szabályaival, AB kiiktatásával, és további felügyeleti-szervek hatásköreit nyírbálva ezen is változtatni akarnak. Már úgy tűnik túlságosan nagy jelentőségű a rémlet- a hatalom ezekkel való korlátozása, mert érdekük ellentétes a néppel. Egy-szőnyegen vele nem árulnak... erre kell egy kormányzó kancellár, ki Adenauert játszva (vagy kormányzó, mint Horthy) marad Orbán- ki ellen már nem kell megvédeni a nemzetet... forradalmi tévelyegésein nem zavarják a tények, hogy zsarnokká lett- és a hatóságok tettein keresztül érvényesül... Székelyem mondja is: “...változott kégyóvá, s megesküdött, hogy addig kégyóbőrbe marad, míg az óriásokon busszuját álhassa!”

       Alkotmányt ír a hatalom, történelmet is átírja- tényeket hamisítanak... ahol már Balás Béla püspök is felkapta fejét és kimondja: “nem Isten fogja a magyart eltörölni a föld hátáról, hanem önmaga ássa el magát, ha ezt így folytatja...” De ma már Ő sem ellensúly... Orbán “katonái” mindent sutba dobnak...

Hatalom aspektusából és érdekéből származtatnak mindent, igen érdek és felsőbbségtudat! Ha valami nem tiszta, ha valamit észokok nem támasztanak alá- jön a vallás és az isteni kinyilatkoztatás, mint meghatározó a cselekvésben, az emberek szolgalelküsége ott az uralkodó-hatalomnak, isteneinek vélt tetszése vagy nem tetszése iránt. A korona-tan értelme- múlt babonáin a ma jogos önérdekre való emelésével áldatni a hatalmat... mert meghatározza a nép viselkedését, mit alávet erkölcsiekben az egy-akaratnak!

Noha általánosságban valószinűleg senki sem tiltakoznék az ellen az állítás ellen, szinte teljesen megoldatlan az a gyakorlati kérdés, hogy hol jelöljük ki a határt – hogyan alakítsuk ki a megfelelő egyensúlyt az egyéni függetlenség és a társadalmi szabályozás között. Ezért bizonyos viselkedési szabályokat elő kell írni, mit érvényesnek és jogosnak tekinthet a nép... hm, de így- hogy egy-egy becsvágytól túlfűtött személy által erősített hiedelmekkel teli érzéseire hagyatkoznak, s azok megbízhatóbbnak találtatnak az értelemnél?

Munka nincs, hazugsággal kormányoznak, lehetőségek megteremtésével elmaradtak. Értelmetlenül osztogatnak pénzt, amiből (a legszomorúbb, hogy ők maguk is tudják) csak rendszerveit erősítgeti, a szociális problémák háttérbe szorulnak... holott elsők kellene legyenek.

Megy a népbutítás, a parasztvakítás megsegítés a bankfelé- hazug és gyalázat módjain elbukunk akik vártuk a megsegítést (pedig hiába mutogatnak vissza ők az okozói javarészt Kósa, Szíjjártó dumái folytán primitívek és ostoba gátlástalansággal intézik az ügyeket)! Ugyanaz lesz a nők nyugdíjazásával- nem őket fogja érinteni a jövő ezért bátran igérgetnek! Szégyen! A legújabb a gázszámlák megsegítésével kapcsolatos tevékenységük- védett fogyasztók, mennyit kell befizetni stb. és reklám célú volt az egész, semmiről nem tudnak pl. a TIGÁZ-nál... ezt írták vissza:” A médiában elhangzott reklámmal kapcsolatban sajnos nem tudunk nyilatkozni, de tájékoztatjuk, hogy Társaságunknál a védett fogyasztóink más bánási módban részesülnek, ami nem jár pénzügyi juttatással.” Megsegítéssel sem!

 Ennyit a Fidesz és Orbán intézkedéseiről. Hazug és aljas minden megmozdulásuk! Mi lesz itt még? Ködösítés, szembe porhintés...

Matolcsy és Orbán nagyképű nyilatkozataiból nem lesz kenyér az asztalon, hús is csak akkor, ha a macska felugrik az asztalra! Itt a karácsony, mi számomra nem örömet jelent csak sírást, hogy semmire nem telt... eddig eljutni hogy lehetett (?) - hinni kell egy hatalomnak, majd bedőlsz és vége- ott a csőd! Jön az albérlet, majd munka híján az utca...

A kormány mondja a magáét tovább, szegényekért van- segíteni akar, fog, igér ad is majd... egyszer, ha lesz miből- hiába, ha focista nem vagy! Megoldotta a bankiadósok helyzetét? - nem, munkahelyet teremtettek, teremtenek? – nem! Beindul a gazdaság? – nem! Várjunk! – meddig?

“Tömeges hitelbedőlés fenyeget, a jegybank, a pénzügyi felügyelet riadót fúj a lakosság romló pénzügyi helyzete miatt –“ Felébredt a hatalom?

Még mindig nem, saját bástyáikat erősítgetik, hisz még az adományokat sem osztotta ki az iszapkárusultaknak....

“Kár törni fejünket! A megoldásnak vagy magától vagy sosem jutunk eszébe.”

Igaza van Gyurcsánynak, “a hatalom elöbb üt...” azután (s ezt én teszem hozzá) sem cselekszik- csak bemond valamit és ülnek tovább... mint mondtam csodavárás van! Tudta Orbán, hogy így lesz, mert nem a rendőrséget erősítette volna meg, tudta mert az alkotmány elfogadását is előre hozza, hogy törvényeivel béklyózza a népet! Pedig, ha valamire igaz, erre mindenképpen, hogy jómunkához idő kell!

Saláta alkotmánnyal, korona-tannal, babonás hiedelmekkel a múltról- kábítják magukat a hatalomban forradalmi tartalmuk tekintetében. Amott a frázis túlhaladta a tartalmat, itt a tartalom haladja túl a frázist! Áprilisi forradalom az Mszp lerohanásával utat nyitott az Orbáni új- korszaknak... ahelyett, hogy a társadalom vívott volna ki magának új- tartalmat, úgy látszik, mintha csak az állam térne vissza a régebbi formájához, a “vitézi”-kard és a csuha szemérmetlenül egyszerű uralmához!

       Igen a forradalmak általában rövidéltűek... most úgy látszik, mintha a társadalom visszalépett volna kiindulópontja mögé a helyzet, a viszonyok, a feltételek tekintetében. Kiderült Orbánék egyáltalán nem voltak és most sincsenek felkészülve a hatalomra!

 

Hozzám többé senki ne szóljon…

       ha magamat felszítom,

e kutyakomédián eldobom magányom

és neki megyek a világnak-  (szőke)

 

2010. 11. 23.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 35
Tegnapi: 74
Heti: 253
Havi: 2 209
Össz.: 488 110

Látogatottság növelés
Oldal: Szolgalelkűség következményei!
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »