Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Diktatúránk...

 

A népet, benne az embereket biztos hogy valódi helyükön látjuk... ott vagyunk- helyünkön? Népünk nélkül nincs országunk, azt nem egy ember csinálja meg... nélkülünk, ellenünkre nincs, nemzet- kérdései megoldatlanok maradnak...

Ki- ma nyugdíjas, dolgozott eleget (igy vagy úgy letelik az élet)...gyerekeinknek nincs jövőkép, mindenki nem lehet “celeb”- az csak egy ostoba kép! Miközben sugall egyfajta életérzést... mi millióknak elérhetetlen... munkára nem hív. Állandó feszültségek felőrlik az embert. Ma nincs becsülete az embernek... a népnek hűvös a haza, vele az érzet is. Hiába lett derűsebbnek hírdetve ez az élet, valójában temetői-hangulatában van a léleképítés...le. A ma szava Orbán, szó-függönye mögi rejtezik... valódi arcát soha nem mutatja meg. Gőgért sose megy a szomszédba... az sajátja. Egy trükkös trónörökös!

… önmagát megvalósítani úgy akarja, hogy a múlt hiedelmeit kívánja felépíteni újra erkölcsiekben, keresztényi-értékrendet hirdet… a zászló is szimbólum, a haza jelképe- miért nem elég? Minek ide más lidércnyomásként?

A Fidesz nem tudja kifejezni a népakaratot... már amennyiben az létezik- választáskor biztosan ...még volt valami! A jobboldal konzervatív- a racionális cselekvésnek korlátai, a rég-szokásainak és tradicióinak jelentőségét hangsúlyozza, de társadalomfejlődés vonatkozásaiban evolucionista (itt már rohadtul keveredik valami)- ezért is nem értem a forradalmi-“elmebajukat”, intézményeit, lehetőségeit tekintve reformista...

A társadalmi egyenlőtlenséget és tagolódást szükségszerűnek tekinti, az alkotmányosságot tekinti garanciának a demokráciával szemben... miközben védelmezi az állami autoritást, mint a polgári társadalom politikai-jogi garanciáját. Kényszereinek vetjük alá magunkat... vallásfelekezeteken alapuló, ezért is kap, s ad nagy szerepet a KDNP-nek.

 

Önként rab a megnyert élet-

Színekkel, sápadott létével éled

       széthúzó százfelé az ihletés… (szőke)

 

A bal most a legnagyobb ellenség, ezt maguk még nem látják... “kapis’...” valami- de egészében az Orbáni ideológiával teljesen szemben áll. El kell söpörni, le kell járatni- ellene mindent mocskot ki kell találni, s míg védekeznek (ez a lényege az egésznek!), elgyengülnek végleg- felőrlik erejüket!

Bután hiszik (a belső bomlasztás ellenére is), lehet még szavuk- hogy lehetnek konstruktív ellenzék... ezért szalonkodnak még mindig. Gyurcsány, hogy már ébredezik, a többit meggyőzni mégsem tudja, mert lejáratják a fideszi ál-sulykolásokkal!

Lesz-e vajon jövője így... (?) Orbán diktatúrájában aligha... “kicsinálják”, az Mszp meg nem “tétel”! Orbán jelenleg raffinált és aljas húzásokkal erősítgeti hatalmát, ha az utca felébred talán még van remény.

Szalonkodni fölösleges az Mszp-nek, az Európai elnökség után, már a világban is leírhatják végleg. Az embereket meggyőzni nehéz lesz, illetve lehetetlen Gyurcsány nélkül, hiszen az egyetlen kiben még megvan a lehetősége a felépülésnek- ezért is fogják gyanúba, ezért is akarják- hacsak percekre is rabszíjon látni...hogy a képet mint a véres-kardot mutogathassák a világba ... különböző ostoba aláírt tartalmakkal!

Orbán mindenkit eltávolít ki- hatalmát veszélyeztetheti... diktátor ez nem kétséges, magához láncol mindent és mindenkit, érdekét, politikáját- ideológiáját szolgálni! Manipulált-szavazati rendszerével mindent visz már! Ahogy jó- székelyem mondja: “...ne tegye magát, ne vegye akkora tisztelettel, mett nem szükség.”

Domináns pártrendszerről van szó! Monopolhelyzete most adott a politikai-piacon! Abszolút többsége van a törvényhozásban... az esetleges elpártolások sem veszélyeztetik a párt-többséget!

A fő lényeg, mit elért Orbán már adott- sem a szavazók, sem a parlament nem tudja elszámoltatni a kormányzatot tevékenysége felől!

A szavazatok sem a választói (racionális) döntést fejezik ki, hanem e most-stabil párttal, a Fidesszel való azonosulást...kifejezően, nyomatékosan! Ezért is nem a kormányzás mikéntjét helyezik előtérbe- döntési mérlegelés nélkül a tett, mert kizárólag a hatalom a lényeg és a kormányzás vele! Csak ideák és diktatórikus eljárások léteznek! 7 millió koldus országa lettünk...

 

      …elfelejtettem, hogy kell élni,

              de félni megtanultam,

              s még tanítják nekem.

        Miért nem egyenes gerincem,

hol elszédült a föld- el nem tudom tagadni?

Nem megy,

ember vagyok, egyként nem tudom megoldani…

              Mond- képzelet csupán,

              hogy gyászbaroskadt

              egy érzés, hogy így tapod valót

              a lét, és új határán, hol testi-

       fájdalmát is felfestette örökre viselni,

           idegenség-vége így lett emberi?— (Szőke E.)

 

A Fidesz nem erre kapott felhatalmazást! Sőt, kifejezetten az ellenkezőjére (FN.hu)

 Ez már csak pusztába-kiáltott szó!

·                     Az emberek csak önmagukat válthatják meg. Külső, rájuk kényszerített megváltás – legyen bár a legüdvösebb is – csak kárhozatos következményekkel járhat... ostoba diktatúrájukat élhetjük meg és át, mert ahol valami eredmény nem jön ki, megváltoztatják a szabályt (képzeljük el ezt egy matamatikai példán keresztűl!) – atyaisten, s ezzel a forradalom megfagyott!

·                     Szabadság, egyenlőség hm... emberi jogok (?) – üres frázis lett csupán... duma, sajnálatos módon. Korona-tanból levezetni a nép boldogságát, ahol a kormány törvényeit szentként és sérhetetlenként kell tisztelni majd, s megváltoztatni nem lehet... szánalmas náció, szolgain, az aljától a legtetejéig, csupa szolga! (saját)

2010.11.09.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 100
Tegnapi: 145
Heti: 639
Havi: 2 595
Össz.: 488 496

Látogatottság növelés
Oldal: Diktatúránk...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »