Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Katonaság…

„Haza és haladás: agyrém a sorkatonaság

Az egyesület határozottan nemet mond a kötelező sorkatonai szolgálatra, agyrémnek tartja, hogy ezt 2013-ban le kell írni.”

Ostoba hozzáállás azoktól, akikből kivicsorog a meg-nem- értés… de mi volna, ha annak erkölcsi erejéből vezetnék le megállapításaikat? Mert nem ismerik, hogy az ember (a mindig kész katonaember) habozás, ingadozás és félelem nélkül cselekszik… de mert ellenkezés és fegyelmezetlenség valóságában a finomság és szelídség álarcát ölti magára (jóakaró arckifejezéssel) és mégsem a tisztelet hangján (a témáról alázattal) szólal meg, hogy képviseli azt, ami a nevében oly „hangzatos” – mégis általuk lett súlytalanná: „Haza és haladás!”-t?  Szülőföld és viszonya- társadalmi fejlődése térben és időben - szellemiségében és érzetében egyik- fő lélekmentője épp a sorkatonaság lehetne!

 Véleményem: nem agyrém, lehetne inkább realitás, mindannyiunk épülésére!

Erősítés, bátorítás, felemelés… a gondolkodás itt nem pórias, túlzott, demagóg jellegű… de racionális, egyenes – amivel, és amiért örülni tudhatnak a kapott bizalomnak (ami megelőlegezett), hogy tudjanak örülni nemzetvédő hivatásuknak, katonai mivoltuknak, ahogy biztosítja a saját, az otthoniak és az egész ország békéjét!

 Tervezés - szervezés…. fegyelem, és fegyverismerettől az élet teljes ismeretéig minden belefoglaltatik. Soha nem háborúra, háborúkra kell gondolni… gyakorlatok vannak és persze hogy egy képzelt ellenséggel szemben, de biztonságot nyújthat a tudás (a fegyver és az alkalmazott technika ismerete), mit megszerezhetnek, és elsajátítás után alkalmazhatnak - egy esetleges helyzetben- megismerik az embert magát (magukat) és megismerszik, hogy ki, hogy viselkedik különböző (váratlan) helyzetekben. Jobb, a kötelező katonaság (hazafias kötelességgel), mint a segélyeken való tengődés - ha ügyesen választódik meg a bevonulás és a leszerelés ideje, akkor a nyugdíjba menőket válthatják a civil-életben és fegyelmezett szolgálatkész emberek már valóban lehetnek a gazdaság motorjait, akikre számítani lehet. Mindenkinek jó! Elfelejtené a sok fiatal, a „feketeruhás” masírozást, a „magammal nem tudok mit kezdeni” hozzáállást.

Értelmet nyer az élete!

Magam még két évet töltöttem el sorkatonai szolgálatban, kiképző és parancsnok is voltam… egész életemre kihatott, amit ott tanultam, hozzáteszem- eszembe sem jutott – mint az ma szokássá lett, hogy nehézségek hatása alatt (mert akkor is voltak) kiegészítő drogokhoz, italhoz kellene nyúlnom, hogy áthidaljak egy problémát! Aki katona volt (és két évet kötelezően „lehúzott”) le nem hidal soha!  Azonnal volt válaszreakció és mindig-kész pozitívirányú megoldás (magamért és másokért: mindig együtt értendő!), amivel a nehézségeket elhárítja!

Ahogy mondani szokás volt is mindig… hozzáállás kérdése az egész.

Volt egy mondás a katonaságnál, ha parancs így szól: Katona fesse be az eget! (ne kapják fel a fejüket, soha nem volt ilyen – csak egy mondás (adoma)) - akkor a katona nem azt kérdezi, hogy hogyan, hanem milyen színű legyen?  A lényeg a lényege (!) – a katona gondja, fáradsága, kísértése, tömérdek megtévesztő benyomása ellenére is a lelkület, a hajlam, a szokások erényeit kidomborító és hibáit megoldó akaratának megacélozása volt!

„Értettem” szó, a végrehajtást is magába foglaló tartalmával is bírt- tette dolgát kire mi volt bízva (mindjárt hozzáteszem értelmetlen parancsok nem voltak…!) Nem úgy, mint hétköznapjainkban, hol nincs tolarencia, nincs segítségnyújtás… csak lelki lehangoltság, csüggedtség, ahol már az ember magát sem találja meg – nincs, nem is létezik az a szó, hogy egymásért! A katonaság erre a legjobb nevelő-közeg! Mellesleg, ami a fő (!) - a „kialakult” világnézet (fönségének fényével), örömével és erejével!

Az ellenzék „udvariaskodása”- e jelenbe- „vetett” megjegyzéseinek föltételében szükséges ismeret megtapasztalás nélküli véleményezése csakis butasága „learatását” engedményezheti… mit szabad felhasználásban előad… de lélekben, érzületben és viselkedésben állandó „távozásban” van (a céloktól-való távoltartásban) botrányos „kötelességekben” lelten lett nyilvánvaló. Hogy simán, zökkenés nélkül és mindenki javára történjék és így valósuljon meg közvetítő szerepe (képviselői értéke), hogy ez összekötő tevékenység simán, zökkenés nélkül és mindenki javára történjék mára lehetetlenjei annak.  Az MSZP leírta magát, az Együtt 2014 mozgalom szervezettségében kipukkadni látszik… a többi kevés, a „Jobbik” semmire sem aktuális!

A hatalom és a Fidesz (egyként) sem készséges inkább fagyos 2/3-val, hidegen barátságtalan modortalan türelmetlenséggel „alkot”, hogy közelükben fázni kezd az ember! Jellemtelenséggel előadott büszke önérzet által kísért könnyen sértődő és mégis fölényes magatartással elijeszt… és ellenszenvet vált ki mindenkiből! Egyszóval, meseországunkban, a még oly’ piros-pettyes seggel is fordítva lovagolt döglött dakotalovakkal félázsiai módra – bármilyen tündéri is célja – sorkatonai szolgálatra még nincs „ITT AZ IDŐ!”

 A gondolat nem rossz – nem „agyrém” – megfontolása később ajánlatos (megfontolásra ajánlott)!

 Még bujkáló belső remegéssel…

           

Zavaros ritmusában a gondolat is motyog…
Szavakkal a nyelv botol,
Hogy belém sűrűsödött a gond:
Ki-be hatalma s ütemén a bal-jobb
bajra hí’, mert számlálhatatlan
titkaival csalódott a kor— (szőke)

 

2013.01.26.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 110
Tegnapi: 145
Heti: 649
Havi: 2 605
Össz.: 488 506

Látogatottság növelés
Oldal: Katonaság...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »