Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

“Áprilisi dévajkodás” folytatása...

 

       Most mikor a szavak keresik a hozzájuk legillőbbet, vajon meglelik vagy elvesztik egymást... mert ott fenn “Ők már csak Tejútból készített aludttejet hajlandók fogyasztani.”

Míg itt lenn, kiszolgáltatottan, reményünket vesztve csak - lelkünk sorvad a bánatban, testünk- “éhétől” verve, hogy hittünk e jelennek, mert gonoszként jött ki, hogy- még az imádság is bünné legyen, s átokként súlya rajtunk. “Sikoltoz a siker.” (!)

       Orbán a rébuszokat kedveli, s jósdai szavakkal rafinál a formulákban... a lényeget csorbítja felcicomázott jelenében, feledve a felelősségteljes zengést... mit mutatott (igaz részleteiben csak) a választások elött, mert a teljes, az egész még most sem ismert!

Megfeledkezett a felvilágosító munkáról, most szinte “lombikban” nevelnek egy sajátos erkölcsiséget, mellyel majd saját hatalmukat erősítik meg- mondja haladást generál, mi lehet igaz, de miért visszafelé kacsingat a történelemben, annak egyes szakaszait magának kiragadva szembehelyezkedik a néppel... kinek jó ez, mert nekünk itt lenn biztosan nem.

Ahogy jó- székelyem mondja: “Csak úgy van biz a, hogy a szegény embert kerülni szokták.” Viszont a most-került szegényemberek- a vállaikra telepedett Fidesszel, a terheket még meddig bírják elviselni? Pár példa csak...

 

 Különadó

Adóbehajtás, adóemelés- továbbhárítás a fogyasztók felé meg fog történni, mert jogszabályi lehetősége adott, korlátozás nem létezik... gyilkos árverseny van. Intézkedések?

Kormány adórendszerének átalakításáról van szó. Felelős társadalom, felelős tehervállalás

elve van (!?) Három évre szólnak... nagyobb gazdasági növekedés feltételeit megteremtik vele. Összehangolt árpolitika lesz, mondja a Fidesz... mérlegelik, ha az államháztartási hiányt nem tudja csökkenteni, az volna az igazi baj. Potlólagos törvényeszközökre nincs szükség.

Ahogy jó- székelyem mondja: “nagyot ért maga felől.” Lyuk ide-oda dobálva, állítások cáfolása van... extraprofitot termelő vállalatokról van szó, ezért is a fogyasztók védelme lenne elsősorban szükséges!

Nyugtalan az álmom: “oroszlánbőr táncolt az oroszlánon.”

 

 Szerbia úniós tagsága... (?)

Stabilitás miatti támogatás feltételei nincsenek meg- Romániát is megszavazták a Fideszesek, de az autonómia kapcsán nincs változás mégsem. Kiindulópont...magyarság autonom tagsága, feltételei?

Szigorúak, szerep-vállalás szükséges- Szerbiával tárgyalások előzték meg. Fidesznek nem volt vétó joga, az országgyülés döntött Románia esetében. Nem támogatják Szerbiát, ha a feltételeknek nem tesznek eleget! Mi diktálunk és igy?

Határontúli vélemények számítanak... a magyarság esetében is?

“Futhatok száz mérföld akárhovát, szorongó emlékek markolnak át,-“

 

Kórházak...

Kritikus a helyzet, katasztrófális az egészség, a betegellátás... ügyére az összeg kevés, nagy az adóság. Folyamatos az egyeztetés, de válságkezelésre lenne szükség...(?) - azonnali segítségre van szükség...(!)

Elhibázott megszorítások voltak elötte. Súlyponti kórházak esetében átláthatatlan a viszony, javításra szükség van, hibás szabályok miatt fenntartható átrendezés lesz. Adóság-állomány felmérés alatt... mi elveszett-

“Az orvosság legfőbb alapja... a szeretet.” (!)

 

 Nyugdíj...

Érintettek miatt vissza kellene vonni, de a pénz ellopva és használják... kártalanítás, hogy lesz?

Tények, más szabályozást érvényesítenek, járulék amit tovább fizetnek beszámítva, államirendszer lehetőségének megnyitása... hátrány nincs. Egyéni nyílvántartásba szerepelnek a tagok... 14 hó korlátozás, állami-nyugdíj alapját képezi, ezzel a szabad-választás lehetősége megnyitva. A döntés mindig az állampolgáré... mondja a Fidesz. 300-450-700-900 milliárd melyik mi- és melyik igaz- csak kapkodom fejemet... ha mind igaz, a számok láttán mit érezzek?

Elvették azt, ami nem az övék – nem az államé! Kár éri az embereket...

“...ha egyáltalán észrevették ezt a – nekünk oly jelentős – jelentéktelennél is jelentéktelenebb mócsingot.” (!)

 

 Rendőrség...

“Útszéli rablást végeztetnek a rendőrséggel..” Fix-telepitésű traffipaxokra van szükség! No, és olyan rendőrökre ugye, akik az apát két gyermeke elött, igazoltatás közben kékre-zőldre vernek, mert állítólag ellenállt? Vagy, amit Geréb Ágnessel művelnek? Mert a Fidesz van uralmon ezek szakszerű intézkedések, ha az Mszp-nél történt volna valószínű a kormányt is lemondásra szólítanák! Amúgy, sem a rendőrségnél, sem a kormány kommunikációjánál nem életszerű már semmi sem...Tovább marad-

“Vanitátum vanitas, avagy a vonító belenyugvás.” (?)

 

 Állami- pályázati pénzek...

Holdudvari kedvezményezettek... kórházi fejlesztések, ajánlások- hogy a szabadversenyt ne korlátozzák. Közbeszerzés – leszűkített a kör, engedély gyorsításra, kockáztatva a beruházás... negatív képzetek, mutyik sora... anomáliák felszámolása folyamatban. Kivitelezéseket átvizsgálva egyrész visszavonva- megsemmisített... megvalósítható viszont, mi a régiók ellátását jelentősen javítja, javíthatja (?) Versenyszempontok nehezen érvényesíthetők! Ezért a visszásságokat kellett megszüntetni, korrupciót kell felszámolni... a körbetartozásokat kell megszüntetni.

A jelen nincs felvázolva... mert itt-

a “Csonk világban  csont’ világít...”

 

 Mezőgazdasági kifizetések az iszap-sújtotta területeken...

Helyileg kezelni, a beruházások sorsa megbizottal legyen ellenőriztetve. Előleg kifizetése- garancia ötven százalékig... nemzeti forrás azoknak, akiket katasztrófa ért? Visszmajor ügyek kezelése, hogyan?

A kormány vállalásait teljesíti...(?) - röviden, valami van, valami lesz... teszem hozzá, a semmitől több- ez az egy igaz...

“Szégyelljétek magatokat: be nem váltott szavatokat.” (!)

 

Csontvázak, s ocsúdva ámúl a világ...

Hagyatékán-

          sárgult a fény,

          véle a homály tapogat

          még nem talált rám?

A nem épp üres tartalom méltó díja: csalódás,

          s keserű, mit e kor-

          ‘vázaival a hálás testek seregének szánt-- (Szőke E.)

 

        Szilárd alapon nyugszik meggyőződésük... bárkivel szemben, bármikor. Még semmi jele nem észlelhető a jó- államnak. Kiskirály Orbán és “csahos”-alattvalóival ebben az országban nem lesz semmi, semmi jó... de jól kommunikál a néppel, a politikához ugyan semmi köze, de tudja mi kell alattvalóinak –megtanulta a mondást, “cirkuszt és kenyeret” a népnek – ehhez tartja magát! Viszont a kiváltságok már igazolva vannak. A nézetek harcában a lét mélyére hatoltak, felkeverték- hová, mikor felébredt érdeklődésük, az embert is saját tulajdonuknak tekintik most, szolgaira tömegét... lakájnak, cselédnek tanítva.

 

2010.10.28.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 111
Tegnapi: 145
Heti: 650
Havi: 2 606
Össz.: 488 507

Látogatottság növelés
Oldal: “Áprilisi dévajkodás” folytatása...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »