Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Gondolati háttér…

„Az, ami vagy, már jutalom és büntetés is azért, ami vagy.” (Popper)

 Az MSZP-nek nagyon össze kell szednie magát, ha még akar valamit – bár igaz, hogy a váltásnak balról kellene érkeznie, de mert átaludták (rosszul is politizáltak- nem volt meg a kellő hév) az időt, gyengécske teljesítmény sem mérhető (általam alighanem a legelterjedtebb megállapítások közé tartozik) – csak magukkal voltak elfoglalva. Miért is mondom? – megújulást akartak, kitúrták Gyurcsányt, majd arculatváltás következett, azután a fiatalítás és a csúcs a logóváltás! Lehetne még egy-két apróságot mondani, de ennyi is elég, hogy bukta van fiúk!

A Fidesz felkészültebb (gazemberség /hívjuk „vagányságnak”/ terén van bennük hév!) – mindig- mindenkinél előbbre jár… kitalálták a következő ciklus megnyerését is (igaz nem mindenben a becsület bajnokai), a saját érdek hozza a sikert- és az ellenzék tutyi-mutyisága adta lehetőséget jól kihasználva megalkották az alkotmányt (a sajátjukat), mit- mert ember teremtette azt, már többször átírva alaptörvényei- annak hozadékára támaszkodva kihasználták az ellenzékben támadt zavart – ami azóta sem múlt… sőt! – senkire sem hallgatva hatalmat hirdetnek a következő választásokra. Az MSZP erre még a sorrendet is felállította (természetesen elsők ők! – a sajt az övék!) – politikai célja a hatalom megragadása után tisztázódik. Hülyeség szajkózva, a felismerésig sem jutottak el lehetőségeiknek, de kétszer győzzük le a Fideszt! - jelszóval vagy felkiáltással: a regisztrációban és a választáskor! Segg-buta hozzáállás és még, mindig alszanak! Tényleg ennyire „fos” lenne az ellenzék?

A nép elégedetlen léthelyzete miatt, a lecsúszók száma egyre növekszik, nincs, elegendő munkahely- közmunka sem mindenhol adódik… vannak az országnak kritikus részei, ahol csoda, hogy még van élet! Várjuk is a kegyelemdöfést, mikor következik be a vég- vagy egy változás a gazdasági újjászervezésben. A számok tükrében mattul a bizalom…  de az ellenzék irányító útmutatásaiból nem jön ki a problémamegoldó képesség! Viszont szavazatainkat bírni szeretnék! Egy szart Kedveseim! Nektek a húsosfazék, nekünk az éhhalál! Szép!

A demokrácia lényegét már elvesztettük… utcára vinni a politizálást ostobaság, mert a diktatúra tevékeny meglétét hátunkon fogjuk megtapasztalni. TEK- országházi sereg- őrség… rendőrség létszámának emelése, tűzoltóság felfegyverzése, katasztrófavédelemmel egybe vonva! És senkinek nem tűnik föl, hogy valamire készülnek Orbánék? Az a valami meg nem más, mint az utcai tüntetések balhéit kiprovokálni, utána egy szükségállapotot bevezetni, majd annak feloldását (idejét) Orbánék döntik el (!) – addig nincs feloszlatás a parlamentben – sőt a választás is törölve lesz! Ezen idő alatt bevezeti a hatalom a prezidenciális rendszert (esetleg a kormányfőből kormányzó lesz!), kilépünk az EU-ból, az IMF-t kifizetik? - erre lesz a „stratégiai szerződés” az MNB-vel! - (külföld levakarva máris, akár függetlenek is lehetünk), jöhet a diktatúra teljes teljében, amit egy statáriális megoldással megfejelve, a népet kussban lehet tartani…

Nem kell itt a szó- a jó már rég…
Megfakult érzetén a tartalom sárgul,
lényegét csorbítja a múlt.
Ímhol hamuvá is leszünk épp,
idejét szánva közelít a vég—(szőke)

 Hogy mindenki értse, hogy el is igazodjanak bennük, hogy tudatosan foglalhassunk állást ezekben a kérdésekben és ne csupán szóbeszédekre hagyatkozzunk- így formázzunk határozott véleményt, világosan kellene értenünk: mi is az állam?

De lám, nem értjük, mert káoszt látunk és félelmet érzünk… a hatalmat látjuk, rosszul is értjük- érezzük „önállóságát”: a gazdagok kivételes szerepéből adódó régmúltra kacsingatást, mellyel Orbánék a Horthy időket visszahozni kívánnák! Államrend védelmére nem számít semmi, mindent megtettek már – lényegére és szerepére készen áll a Fidesz elit a főhatalom és eszméje tekintetében – első lépés volt (mindannyiunk emlékszünk) a sajtó hatalmuk alá gyűrése… gazdaság- annak ellenőrzése, pénzügyi manipulációik – majd a titkosítások, intézmények- hatáskörök felosztása, ahol csak a Fideszhez hű embereik ülhetnek! Röviden, mert ebből egy rémregény is születhetne!

 Élve vagy halva csak nekem nem mindegy ma?
Óva int a kor, kegyet mégsem gyakorol
csak felráz erővel, hogy virtus a szívben keserg’ biza
s fizetségül hírhedt tetteimre keringet ímhol— (szőke)

 Nyomorok, elszegényedések… éhségkonyha, sorban állás egy tál meleg ételért – ugye nem ezt akartuk? Nehéz már eldönteni, hogy ki itt a haladó és ki lenne a maradi? Érdek szabta tényén… megkínzóink gerinctelenségéből adódik, és- mert együgyű a nép… most is- még birkaként terelve úszik az „árral”! Az ellenzék elmélkedik – de nem eszmél rá a valóra (lassan már három éve téli álmot alusznak), diplomatikusan vesznek mindent fontolóra, ezzel játsszák az országot a Fidesz kezére végleg! „…szánalmas náció, hitvány náció! rabszolga népség, az aljától a legtetejéig…” Magyarország szabadsága ezekkel megfojtva! Orbán e hazát a kiváltságok feudális- egy nagy nemzetet lealázó elvére építi fel. Nincs demokrácia, a nemzeti büszkeség érzésével lelkükben csak ők töltekezhetnek, hogy önállóságukat megteremtve szabad és függetlenek legyenek mindentől és mindenkitől… hogy gazdaságilag és politikailag nyomja el a népet- lealázva, elnyomorításunkban arra szoktat, hogy saját gyalázatát képmutató, álhazafias frázisokkal leplezhesse! Ők nem megmentői, de árulói e hazának!  

Ettől az Orbáni „demagógiától remeg a gyomrom, és zsigerből kezdem gyűlölni az einstandoló erőt, s a nyelvét, vagyis a vele járó beszédmódot. Lenyomni, legyőzni, legyűrni, megzsákmányolni. Erről szól a Fidesz-rezsim: a hatalomról és a pénzről. „Ez Orbán és Simicska kurzusa. De óriásit tévednek, ha azt hiszik, hogy sose lesz a király meztelen””! (parti)

 2013.01.02.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 72
Tegnapi: 145
Heti: 611
Havi: 2 567
Össz.: 488 468

Látogatottság növelés
Oldal: Gondolati háttér...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »