Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Bukott angyal...

Mint már annyiszor leírtam, hogy nem megoldás eltakarítani a terekről az elszegényedett embereket, és csak egyre több lesz létszámban, mi a hatalomnak szégyene, hisz nem találtak megoldást ezen ügyekben sem, mint- ahogy hazugsággá növi ki magát az egy millió munkahely ígérete is.  (Tudom 10 év odébb van, de- a Fidesz mai politikájával 100 év múlva sem lesz elegendő munkahely, pláne- hogy helyzetben sem hoznak sem szegényt, sem hajléktalant) - Megmarad az erdő, pár „kivételezettnek” talán szállás is jut „luxus- hajléktalan-szálló”, de mert tehetetlen hatalommal van dolgunk, elsősorban Pintér végrehajtásával kirakatot rendez be e felsőbb szerv, nehogy már kiderüljön, mennyi a szegény ebben az országban. Semjén a nagy vitéz ül babérjain modortalan és várja a csodát, külföldet támogat a Bethlen alapítványon át, mire nincs rálátás. Orbán és csapata sem másként fényezi magát, tiszteletlenek, tapintatlanok - ha teljesül is valami inkább hívhatnám kivételezésnek (vagy véletlennek) - de ezek is szavakban teljesülnek csak! Hol a vallás- vagy belefér a csalás, a hazugság a hamisan hirdetett keresztényi értékrendbe? Hol a papság kinek volna elsősorban hit-kötelessége az elesetteken való segítés? Hamisság játékaival a sziklaszilárd alap, mit egykor oly sokat emlegetett Orbán? „Mit szólnak a Belügyminisztérium terveihez maguk az érintettek?
Csurika Mária több olyan hajléktalannal beszélt, akik az ország elhagyásában látják a megoldást.  „Nem akarnak börtönbe menni, és bíznak abban, hogy külföldön menedékjogot tudnak majd kérni.”
Matlári Ferenc szerint a hajléktalan emberek egy részét felzaklatja ez a hír, másik része nem tud mit szólni rá. „Sokan haragosak, indulatosak lesznek, ha a kitiltás kerül szóba. Nem csoda, ez a tervezet ki nem mondva azt az üzenetet sugallja, hogy hajléktalanokat kell kivágni a társadalom testéből.”

Kesze-kusza halmazok, hol kedvemet foltozgatom,

únom is nagyon...

itt alant, hogy minden rossz,

reklámszövegkörnyezetben “nincsmás” sorsom-- (Szőke Emil)

  “Bukott angyal”, mint minősítés- spekulációs-kategóriát takar- Orbán idáig züllött, volna? Gyors- könnyű nagy haszonra törő merész vállalkozással, teremtett egyfajta üzleti játékot. Ugye emlékszünk e becsület bajnoka mennyit hirdette, hogy vége a spekulációnak- és mióta hatalmon van, azóta lett spekulációs alapú minden mi vele, velük kapcsolatos. A forint bedöntés is tudatos volt, hisz abban az időben vallották, hogy nekik jó a gyenge forint... a lenyúlások eshetőségeit mérlegeli- várható eredményeit – őnzö Fidesz érdekből – számítgatja azt. Nincs spkuláció? Csak az van- és itt a másik mínősítés a “bukott angyal”, amibe belevitte az egész országot... így higgyük el amit mond!

Orbán mondja, hogy jóúton halad az ország.... hála az előző kormányoknak sok jó utat adtak át, a baj hogy a Fidesz-többség visszafelé halad rajta és kényszerítve velük az ország - “az eddigi lépések nem kezelik a strukturális problémákat, ezért az utána következő években ismét egyenlegromlás valószínű - vélekednek londoni felzárkózó piacelemzők a 2011-es magyarországi kilátásokra adott év végi előrejelzéseikben.”

Orbán elgondolkodhatna, hogy miket mond, ennyire ne becsülje le országa értelmi szintjét, elfogy a “lenyúlt” pénz, utána mi lesz? Munkahelyeket nem teremtett (nem is fog), de a leépítések mennek ezerrel. Árak fölfelé mozdultak minden szinten, miközben a fizetések csökkennek... természetes, hogy ők ott fenn ezt nem érzik meg- pénzük van “dögivel”. Pedig jó volna, ha erkölcseikben változnának, szólhatna a lelkiismeretének, a “posztja” megkövetelné, hogy dolgozzék a köz érdekében. Gondolkozhatna azon is, hogy az önzést mivel váltsa ki. Hazug politika folyik tovább... hülyére vettek minket, hiszen a nyugdíjakat visszaadni nem fogják- kifizetéseket könnyen ígérgetik, hiszen azok őket már nem terhelik... legfeljebb töredékrészekkel az aktuális nyugdíjazások tekintetében, hol lesznek már mikor számonkérés lesz ezügyben? Alapos bírálat tárgyává kell tennünk ténykedéseiket... elszakadnak a valóságtól- a tehetetlenségükből származó mozzanatok sora, ezzel bizony sem polgári, sem vallási erkölcsöt fel nem mutat. Orbánék képtelenek felismerni a nép igazi érdekeit., ennek szolgálatában érvényre akarják juttatni az akaratukat- lehet-e más eszközük, mint hogy trancendens hatalmak részéről várják a szankciót? – politikai sikert képzel még az égő csipkebokorban is.

Miröl ismerszik meg Orbán? Előszőr is nem tudja, hogy hol van, sem azt, hogy hová tart. Jelenlegi pozíciójába a kedvező széljárás sodorta. Másodszor olyan ígéretet tett, amiről fogalma sincs, hogy hogyan fogja betartani, és a maga alatt lévő emberektől várja, hogy megoldják problémáit. Harmadszor- igazság szerint pontosan ugyanabban a helyzetben van, mint mielőtt megválasztották volna, de most már látjuk is csak mi tehetünk róla! Boros tanácsadó igaz történelmet akar, akkor miért hazudnak- ha a történelem egy “igaz”történeti leirat lesz (saját szájízre az) attól még a 7 millió szegény élete nem változik meg! Ha a történelem is olyan, mint a politikájuk lett, akkor jobb is- ha megsem ismerjük a Fidesz-változatot.

Ha országomnak egyharmada eléd toppanna

már nem is oly fontos a “kétharmad”,

együtt egész a félelem rajtad.

Szabadságból ugyan megbuktam, otromba

imbolygó-világomból

levarázsoltak,

     el már nem kéretem magam- kiválasztódtam— (Szőke Emil)

 

2010.12.12.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 31
Tegnapi: 74
Heti: 249
Havi: 2 205
Össz.: 488 106

Látogatottság növelés
Oldal: Bukott angyal...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »