Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán társadalmi-modellje…

 

Hol itt a bölcs belátás? Szajkóznak a Fideszesek mint a madarak, mindig ugyanazt, az elmúlt nyolc év tehet mindenről- hát nemcsak, legalább annyira hibás volt a Fidesz is, hiszen munka helyett kivonulgattak és önös érdekük volt előtérbe helyezve – undorít ez a sok hülye hozzászóllás „az elmúlt nyolc év politikája”-szöveg!

Az elmúlt húsz év legalább annyira elhibázott volt, mind politikában, mind gazdaságban- de az MSZP legalább a kisebbségnek az elmaradottaknak is adott, nem úgy most a Fidesz-kormány, ki- csak a gazdagoknak kedvez!

No, ez az igazi szégyen, mert a szegény rétegnek – nem a gazdagoknak (!) -  ettől a rendtől már volt jobb társadalmi formáció és az a szocializmus volt (nem véletlen voltunk a legvidámabb barak)… hol a gazdaság világviszonylatban is húzó-ágazat volt, hol az ipar-telepítés a legkisebb falvakat is megtalálta KTSZ formájában, hol az egészségügy olyan szinten volt, hogy miniszterek jöttek gyógyítatni magukat külföldről! Mi a szarról beszélgetnek honatyáink? A cigányságról meg annyit, hogy mindig is kiemeltek voltak, mert a „C”- lakások is akkor épültek! Vagy ezekről már nem szabad beszélni? Most mi épűl?

Ott is korszakok voltak, mit egymástól elkülönítve kell vizsgálni. Ne tetszettek volna a téeszeket szétlopkodni! Ma is lenne munka a falvakban, vagy kezdjük az ötvenes évektől megint és csináljunk gépállomásokat, hogy egy-tagban művelhessük a földet? Mert úgy olcsóbbá tehető a termelés (kétségtelen), akkor miért volt rendszer-változtatás, merthogy rendszer-változás az nem volt! Vissza ezer-évet, meg IV. Béláig… mikor húszévvel ezelött a fürdővizet a gyerekkel együtt kiöntötték? Normális?!

Megsértettem valakit, esetleg személy szerint- nézzék el nekem, hogy bocsánatot mégsem kérek!

„Mások véleményére csak az köphet joggal, aki a sajátjától sem sajnálja a nyálat.” (!)

Valamit érez Orbán, mert új-rendet akar, de ez a kisérletezések által felhalmozott- eleddig elkövetett hibáktól hemzsegő országban, csak vasfegyelemmel lehetne visszaforgatni valamit, mit haszonként könyvelhetne el… ezért is önkényes és zsarnoki a lépés, mit e modern-kor embere már el nem viselhet, akármennyi rendőrt is vonultat fől a hatalom!

Jószándékát elismerem, de ebben a formában nem megy! Spontán ötletelésekkel biztos nem, Matolcsy meg kevés ehhez… mindennek alapja a gazdaság- a kereskedelem, de mert nyitottunk, s egy európai-közösséghez tartozunk kiugrani nem is lehet (alkalmazkodni meg minek, látjuk Orbántól)… hazának itt nem a védelme, de megfojtása folyik.

Nemzeti-büszkeség érzése ide már kevés- tudni is kellene valamit! Mindenáron szabad és független, önálló és demokratikus köztársasági-egyenlőség elvét feledhetjük, mert ahová tartozunk - bármilyen furcsa - mindig van és lesz is elsőbb- és azok nem mi vagyunk- hacsak el nem szakadunk és megpróbálunk függetlenedni, amit 89-ben mondtunk: svájci mintára…

Ugyanis földrajzi-helyzetünkből adódóan akár a vámok szedése révén is boldogulhattunk volna, de késő- határt nyitottunk! Marad a felháborodás, a megvetés, az undor jogos érzését keltő tányérnyalás… hitvány alakjaival?

A hatalom tehetetlen, a nép elégedetlen helyzetével- gyötrelmek, éhezések, munkanélküliség, emberi bérek hiánya és általában az anyagi romlás erjedő nyugtalanságot szűl- ehhez jönnek a megfigyelések a közigazgatásban, s kitudja hol még? Előítélet és korlátoltság talaján mit építhet a hatalom?

Az alkotmány ezt meg nem oldja… az öntudat hiányzik belöle, az erkölcsi tartás- a forradalom, mint kifejezés ezt nem pótólja, elvadított a nép. Az erős állam is illúzió- csak ideig-óráig működhet, mert erői a politikai- és gazdasági harcban szétforgácsolódnak (Matolcsy amúgysem egy forradalmi alkat, tanár… és- aki nem tud semmit az tanít – duma ide kevés - mit is akar a gyakorlatban?) – igen szétforgácsolódnak harmadrangú kérdésekkel kapcsolatos vélemények és ábrándok miatt, amelyek elveszítik minden politikai jelentőségüket….

„A csúcson abbahagyni csupán az képes, aki szerényebb mászó a hiúságnál.” (!)

Rothadási tendencia van, bár hozhat nemi fejlődést, de az édes-kevés, a világban sem érdemes hasonlóságot keresni, mert mindenhol így vagy úgy – de válság van, igazi forradalmak (!) – már így a legkirívóbb különbség is elmosódik (politika tekintetében biztos), mert minden esetben olyan hatalomról van szó, amely magán viseli az élősdiség vonásait.

A mai társadalom legalsóbb rétege már nem emelkedhet fől, lassan már nincs semmi sajátjuk – a történelemben már volt ilyen- csak reményleni tudom, hogy a hatalom felülemelkedik tehetetlen mivoltán és megtalálja a megoldás kulcsát- útját. A neheze még ezután jön, a kilakoltatások, végrehajtások következtében lecsúszó százezrek irányából… milliók mennek tönkre és a tett, vele az érzés mégis a tehetetlenségé lenne? Vagy megvárják míg a nép kezébe veszi saját sorsa irányítását, mert nem egyenesedhet fel anélkül, hogy levegőbe ne röpítse a hivatalos társadalmat alkotó rétegek fölötte emelkedő egész felépítményét?

„Holnaptól új életet kezdek!” – fogadkozunk buzgón, de aztán alszunk rá egyet, és álmodozunk tovább?

 

Mondom is magamnak a dolgok lényegét…

Kielemeztem, mi- eddig volt észrevétlen érzetében

nyomasztott: mi itt ránk jár- mit itt egy világ néz:

…bogozott a lehetőség,

    már dermed a szív

    dermeszt rá eszmét,

    hogy lármájával végítél a lét…

Egy régmúlt kísért és bejárja Európát a szándék?-- (Szőke Emil)

 

U.i. „Azon gályarab, amelyik gyűlölet nélkűl húz, arra sem méltó, hogy megkorbácsolják.”

Matolcsy gazdasága hogy helyben jár…nehéz megérteni e tudásnélküli hatalommániásokat…

A legveszedelmesebbek azok az emberek, akik mániájukat a hatalomban élik ki és mondanivalójuk nem egyéb, üres és hazug frázisnál. Definiálni sem tudom ténykedésüket, nincs igényes vonása, összefüggéstelen kapkodás lépéseivel a káosz irányába „játszanak”! Az eredményeket így csak lehazudják…

Hab a tortán a 15 évre levitt tankötelezettség!

“...ha van olyan tudomány, egyetemi kar, szakma, hogy pedagógia, annak Magyarországon hivatalosan vége. Minden, amit e volt szakma űzői kitaláltak, bebizonyítottak, állítottak, tanítottak már a múlté. Felülírta az adósságcsökkentés nevű mumus, amit egy másik szakma űzői csak úgy tudnak elképzelni, hogy gyerekeket (akiknek a 21. században az iskolában volna a helyük) munkába állítanak.

Az adósságcsapdából ki kell keveredni, ez tény. De hogy épp a tankötelezettség leszállítása lenne a megoldás?”

Ugyebár nem születik egy- millió gyerek, hogy legyen dolgozó (bár egy-millió munkahely sincs még, de ez Orbánékat nem zavarja- no, meg az okos Pokornit, hogy már ki ne maradjon a sorból, mert jóváhagyja főnöke baromságait!) már a káosz iránya mindenütt… Orbán megoldotta a problémát és elvágta a „gordiuszi csomót”- mennyiségfüggő lett a lelkem!

„Képes akár sorozatgyilkossá is válni, csakhogy bekerüljön a rekordok könyvébe.” (!)

2011.03.03.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 74
Heti: 295
Havi: 2 251
Össz.: 488 152

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán társadalmi-modellje…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »