Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán isteni volta....

 

“...hogy kicsikarjam tőled, élet,

azt, ami mindenkit megillet...”

a szebb, emberibb, élhetőbb életet!

A mérhetetlen időt kaptam veled

s ha már megkeseredett,

                   így kell-e elviselnem

             vagy minden csak véletlen?-- (szőke)

Ahogy látom, a nép joga nem bővült, mindent megmondanak előre, mit tegyünk... és a törvények autómatikus végrehajtói lehetünk, mint egyetértők- egységes tömegében. A nép joga a választás- se elötte, se utána semmi...addig terjed joga, hogy megválassza képviselőit. A végrehajtó hatalom a kancellár, kormányzó vagy királykodó- fő egy-kezében van. De, hogy forrása a politikai nemzet – egy alkotmányos folytonosságra, amit a szent-korona fejez ki – inkább utalás, mert gyakorlati jelentősége a jelen alkotmány zűrzavaró megfogalmazásaiban elveszik... hogy- megteremteni azt, hogy lopni ne kényszerüljenek az emberek (erőszakszervezetével, véletlen sem másként!), megteremteni a méltóbb életet- hogy legyen becsülete úgy az embernek, mint tárgyainak- szimbólumoknak beiktatásával akár- felhívni a figyelmet, hogy az “idolum” valami nagyon szent, és a szentség a legmagasabb érték, amelyet az emberek valaha is elismertek... (?)

Felelősséget viselni a határain kívül élő magyarok sorsáért hm... mikor még az itthoniakért sem tud? Álságos... szavazókat gyűjteni talán jó lesz. Köztársaság vagyunk, ezt értem, de független és demokratikus – pláne jogállam, az csak annyiba hogy Európa közösségének törvényeit betartva, előírásait végrehajtva “nyughatunk.” Nekem már furcsa mindenképpen, hogy a kormányzat kétharmados többségével – a jelen alkotmánnyal szembe megy, hozzáteszem kényük-kedvükre változtatva azt – mi egyébként is “csak” határon belül bír érvénnyel. Létbizonytalanságban, káoszt-teremtő politikával, végrehajtásban- jogviták feletti ítélkezésben önkény van... ebben függetlenek vagyunk, legalább is a végrehajtók hatalma korlátlan- hiszen, ha valami nem szájuk íze szerint való, ott a törvényeket a törvényhozó-hatalom többségével megváltoztatja, már megfoghatatlan a jogállamra való hivatkozás- a szabadság csak szavakban van, viszont lesz egyformaság... valahogy úgy, hogy a degeneráltan- torzít, hogy e társadalmat felrázza... (?) - mindenkit befogad ki együttműködni akar... de velük!  

Gyanus állampolgárait a szabadság nevében letartóztatja? Ha más a vélemény máris zaklatva lesz a kormány alkotmányos jogainak gyakorlásában? Érzelemre épülő alkotmány milyen alapjogokat tartalmaz? Demokratikus jogállam vagyunk? Hol a demokrácia a politikai nemzetbe (ez lenne a nép!) - itt valami összegabalyított szemfényvesztés megy, szedett-vedett darabokból összerakott alaptörvényeknek nevezett alkotmánytervezettel botladozunk tovább balszerencsénkben, hol csak az derűlt ki, hogy az igazsággal nem lehet szerencsét csinálni... ezért e zsarnoki bitorlók tovább köntörfalaznak.

Zsarnoki önkényuralmuk alaptörvényeiben a nép szolgaisága kap szerepet, ahol is alattvalóként tehet eleget a kényszereknek, melyeket a végrehajtó hatalom alkotmánynak hív. Ezt még ráadásnak demokratikus sztaniolba csomagolják és jogállamiságnak mondják Orbánék – félév munkálkodásuk bizonyította, hogy mind szabadság, igazságosság- függetlenség és egyenlőség tekintetében megsértik az érdekeket, csak sajátjuk létezik. Az egyház kap majd egyenrangú hatalmat, hol imádkozhatunk apostoli Semjénünkhöz? Hogy a testnek legyen ereje- léleknek engedelmeskedhessék? A jószolgának “erősnek” kell lennie... megtanítják velünk, hogy az élet iszonyú teher. Betegek leszünk, idegbajosok vagyunk és vérszegény hatalommal bírjuk “szerencsénket.” Új- világot élünk, hogy mit eszünk, mit iszünk és főleg miből? Nem kérdés ahol keresheted Isten országát, mert “igazságában” van hogy az imával ezek mind hozzáadatnak nektek!

Boszorkányüldözést elfelejtették beleírni az alkotmányba, bár a zaklatással sok minden felülírható, mert az bűn- de részünkről.

Ha sokat hangoztatod ellenvéleményedet megbüntetnek és még ezer vállfaját különbségre vonva kínos megkülönböztetés lesz “jutalmul” részed. Az állam segélyezi az Egyházat (legalább ők éljenek jó) – a pénz lesz a fő hit helyett- pasztorációs főtevékenység a haszonelvüség lett! Minden más ötletszerüségből levezetett... gondunk lészen a harangszó, mert egyik kerületben már elmondtam az imát mikor kongattak, míg a másikban épp elkezdték azt, azután milyen hosszú is legyen... amúgy rendesen illem-kényszerűségből (?!)

Ma, mint régen is, az ember eszményt alkot- képeiben az alapértékeket tiszteli is, de az ideál nem szolgálja a valóságot, önmagáért van. Az alapértékekben rejlő szépség, jóság, igazság tisztelve ugyan, de ezek cselekedeteik által mégsem valósultak meg soha... mégis az előítélet uralkodik az emberek gondolkodásában – hogy az eszmények világa valóság, - de mivel ezt tapasztalataik nem igazolják, úgy képzelik, hogy e valóság valamiképpen a tapasztalaton túli szférában keresendő...

Nem tudom, hogy Orbán megdicsőül-e, vagy elveszik, de most valami körvonalazódik... új valóság keletkezik általa. A “valamiért vagy semmiért” a reális- vagy metafizikai igazság...

 

Hókusz-pókusz az van,

illeg-billeg fenemód fészkelődik a jelen,

bizgeti dógát félig-meddig mett elcsinál valamit.

Jobbfelé hajtja a barmot kényeztetni

és ölre-menve összefogózik balog kézzel hajtani el— (szőke)

 

...akárhogy nézzük Orbán úgy viselkedik mint az uralkodók általában... a törvényhozási ügyeit “nyáján” keresztül intézteti. Ő szab meg mindent és mindenkinek, ha kell egyenként nincs fölötte senki, mert azt is ő jelölte – mármint (alá)-íródeákját, neki mindenki alattvaló.

Szóval neki csak az Isten ír elő törvényt, ezért is van az, hogy sokak már szinte Istenként tisztelik- hizelkedésből e szentségtörő szokás (!) - a parlamenti demokrácia furcsa helyzet, mert kétharmadával minden diktatúra, hogy van vélemény nyílvánítás inkább látszat, mint szabadság és nem független a törvényhozásban, illetve csak részben és csak azért, hogy a felelősséget megossza. Nem is jó másra! A józanész sem jelent semmit mindent eltöről és “leigáz” mi útjában áll, kitalál bűnöket- erre megbizottai vannak, s ezek a “pittbullok” addig mennek az eltörölendők nyomában míg el nem kapják.

A nép elött gyűlöletessé teszi őket, ezért volt a forradalmi útja, hogy a hatóságok akarata ellenére is el tudja törölni ama törvényeket, jól mutatott a rendbontó és lázadó szerepben a Fidesszel együtt Orbán. Ezért van a legfőbb hatalmak tekintélyét és jogát merészelik bitorolni, s ezért kell, hogy helyet adjanak az isteni határozatoknak... (úristen a történelmek és társadalmak eddig micsoda fejlődéseken mentek keresztül... mi mégis ezerévet visszamegyünk- milyen nevetséges, ez volna 21. századi letétemény Orbáni része?) szegény Magyarország. Hajrá!

Kényszerek áldozatai vagyunk most, hol a szabadság és a tulajdon már nem elidegeníthetetlen jog! Az önkéntesség csak annyiban igaz, hogy mondva van- értéke ezen igazságnak a függőség, mert megzsarolva lettünk általuk. Maffia módszer valóban 21. századi... vonzó kép az áldozatnak.

Ahogy székelyem mondja: “ugyan mi esnék olyan jól, lelkem? -nyomorgok istennek hálá” – azt teszi, hogy ámbár sok bajjal, de mégis él napról-napra.

 

Lezajlott a szakszervezetek demonstrációja... Szíjjártó szerint lézengtek pár százan, mert szerinte az emberek a Fideszt megértették és nem asszisztálnak a pofátlan végkielégitések visszaállításához. Nos, hogy mi pofátlan és ki pofátlan az is lejött e nyilatkozatból... nem taglalom!

“Most nincs stabilitás: indokolás nélküli felmentés, kirúgás fenyegeti őket – “

Virtus nincs a magyarban az már biztos, de az is, hogy 2006-ban bér-felbújtók csinálták a hepajt, és- pedig Fidesz érdekeltek oldaláról... mert- ha nem a Fideszről van szó akkor kevés ember van az utcán... és erre még Szíjjártó és társai büszkék is! Tehát, amikor randalirozás van, látszik- kihez tartozók a résztvevők: a Fideszhez bizony! A békés ember jobb szereti a kitaposott utat és nem megy neki semminek, csak lanyhán védekezik.

Innen van az, hogy a Fidesz pártos-szenvedéllyel tette és teszi , ha alkalma nyílik a támadásra- végtelenül sok példával igazolhatnám, de beleuntam, megmutathatnám, hány békés megmozdulás fajult el általuk szószegések miatt, hány ígéret maradt teljesítetlen, olyanok mint a róka, ravaszak! Ostoba emberekkel, hatalommániásokkal, csontvázkeresőkkel- ígérgetőkkel koncepciós vádakkal nem vitatkozom tovább értelme nincsen... idő kérdése és rájön mindenki maga, mily álságos és hazug hatalommal van dolgunk! Hol...

“...egy rendőr élete pedig már két új motorgumit sem ér –“

2010.12.05.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 109
Tegnapi: 145
Heti: 648
Havi: 2 604
Össz.: 488 505

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán isteni volta....
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »