Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

 Orbánunk se hisz már magában…(?!)

 

Mint már utaltam a szabadságra elégszer- a szabadság az a jog, hogy mindenki megteheti azt, amit a törvények megengednek. Orbánék viszont a gombhoz igazítják a kabátot, nekik lehet, tőlünk elvette a szabadságot - visszaélnek a hatalommal, teszi ezt addig, amíg korlátokba nem ütközik. Itt lehetne a lehetősége az AB-nek, ha volna alkotmányosság, ezek mellett a politikai szabadsága is korlátlan… önkényesen uralkodó Orbánunk- és az önkényét minden pillanatban érezzük, valahogy arra hajaz, hogy minden hatóságot a maga személyében egyesít.

Ha csak abból indulok ki, hogy börtönöket építenek - nyitnak meg… már abból is kitűnik, hogy az ország helyzetét nem tudja kezelni, mert nem börtön kell, munka és tisztes fizetés inkább. Szégyelljék magukat, hogy ilyen ostobák!

 

…hatalmas Ég! – úttalan utamat járom

                   Életem ága-boga ott.

     Éveim múlásán a béna-gondolatok.

                   A gond honos –

           Semmi más csak törpeség,

      mit itt-ott tiltakozásul jósolt a sors,

          énekein álmaimba riogatott-- (Szőke Emil)

 

Mindenkit nem lehet börtönbe zárni, hiába szeretnék az ország rendjét ezekkel, az eszközökkel fenntartani, legfeljebb ideig-óráig lehetséges. Megfélemlíti a népet, kitalálnak hülyeségeket, de a megoldás irányába nem mennek el.

Nagyon bolond tanácsadói vannak, s ez már tény!

Mi van az iszapkatasztrófát elszenvedett családokkal, a kormány miért nem fizeti ki őket? A pénz már nincs meg talán? (nem csodálkoznék oly nagyon, a nyugdíj lenyúlás után) – azt mondja a kormány képviselője- miért a kormányt, teszik felelőssé (?) - mert a kormány kivette, vagy kivenni akarja a hatásköröket az ügyvédek kezéből is. Ha ez így van, akkor hajrá, képviselje az állam a polgár érdekeit, de ahelyett, hogy azt tenné, mutogat csak… így van ez az egész országgal is! De így jártunk a választási ígéretekkel is. Csinálnak valamit, vagy inkább úgy tesznek, mintha tennének, bármit is, de csak azt érezhetjük, visszavonulnak, mikor már hiszik senki, nem figyel… fociznak, az megy nekik. Vajon hiszik, hogy így biztonságban érezzük magunkat?

 

“Az alkotmányozást már nem lehet jobban felgyorsítani, ezért most más eszközhöz kell nyúlni. A reformok indítását kell elhalasztani: az elmúlt napok bejelentése szerint ezekre jövő tavaszig várhatunk. Magyarán az alkotmány elfogadásig ne történjen semmi, ami veszélyezteti a kormány népszerűségét, utána meg majd meglátjuk.” (Gyurcsány)

 

Nos kedves Uraim, hiába is kérkedtek a választással, én azt tartom több a gyávaság benne, mint az emberiesség!

Micsoda gyenge, lomha, beteges akaratra, kíméletlen önző jellemre vall, megbotránkoztató belső törpeségre mutat az, hogy népét (választóit) így megvezeti Orbán… hitték előnyük lesz, ha javaslataikat elfogadják, és most kapják a nagy semmit… volt éljenzés, bálványozás miközben szolgasorsba süllyedünk. Foci-csapatot támogat és az „iszap-pakoltakkal” mi lesz? Itt a tél a nyakukban, de a terekről elhajtott emberek feje fölé sem kerül fedél - tessék, így jártunk a Fidesszel- a nagyon tetszetős tervek, nagyon tetszetős kezdetekkel szégyenletes és sajnálatos következményekhez vezettek (!)

Úgy tűnik, hogy az érzéketlen szív és minden kétséget elutasító önbizalom lett Orbánunk egyedüli tökéletes-törvényhozói tulajdonsága. Majd az új alkotmány megold mindent. A válságból kiutat nem mutat, sodródunk az árral.

Mintha tudatosan rájátszanának a rosszabbodó helyzetre – igaz a demokráciát már így is lejáratták – majd bűnbaknak ott lesz a szegénység, a „megvetett” cigányság, a hőbörgő értelmiség, a destabilizáló ellenzék. Az erőszak-szervén kívül mi a francot tudtak még megtenni, mi a népnek is kézzelfogható, érezhető jó lehetne? Noha a nép új életet szeretne kezdeni, de a visszamutogatásokkal, tehetetlenségüket már palástolni sem tudó hatalommal, no meg előélete miatt is fogva van. A beidegződések megmaradtak továbbra is ellentmondásos a lét. A bűnbak-képzés folyik tovább.

“...rosszul teszi a kormány, ha minden kritikában önmaga elleni támadást lát. Szerinte a Fidesz lassan kocsmai verekedéssé alakítja a politikát, "előbb üt, aztán kérdez". (Gyurcsány)

 

Kapkodás, össze-visszaság  - nélkülözve hatástanulmány, előzetes felmérés – és bevezette a különadókat, miközben Orbán elismerte, hogy "nem lehet megmondani előre, hogy beválik-e vagy sem", s "a kudarc esélye is mindig benne van egy ilyen kísérletben". "De mi a siker esélyét akarjuk valóra váltani" - tette hozzá.

És ez még mindig csak esély! – mondom én... “a tényeket pedig illő lenne figyelembe venni. Különösen a német adatokat, mert hazánk elsősorban ezzel az országgal ápol napi kereskedelmi, ipari és egyéb gazdasági kapcsolatokat. Ha tehát a német gazdaság egy százalékkal csökkenti növekedési kilátásait, akkor ez azt is jelenti, hogy a magyar partnerek is elszenvedik legalább ezt a csökkenést, vagy ennél még nagyobbat is.
Ha az EU teljesítménye csökken, úgy a közös valuta (euro) árfolyama is gyengül a dollárhoz és jüanhoz, a svájci frankhoz képest. Így az ország finanszírozásához szükséges tőke maga és kamatai is emelkednek. Azaz többet kell termelni és előállítani ahhoz, hogy fizetni lehessen azokat. Márpedig ha a felvevőpiac csökken, úgy kevesebb a termelés.
Ördögi a kör”.
Német aggodalom: kormány és a kormányzati intézkedések iránti bizalmatlanságot tükrözi!”
 

A kormányfő megerősítette, hogy a kormányzatnak az az ambíciója, hogy Magyarország a ciklus végére Közép-Európa legversenyképesebb gazdasága legyen. Ezt az optimizmust sem indokolja semmi... bedobta a köztudatba és ennyi... nincs pénz, nincs fogyasztás.Ehhez meglátása szerint egyszerre kell beszállni egy adó- és hiánycsökkentési, valamint egy gazdasági növekedési versenybe. Euró összeomlik, a világgazdaságban, pénzpiacon még nem lefutott a válság, sokan már heurékáznak mégis... de jön a következő hullám (!)

Görögök nem tudnak visszafizetni semmit, Írország megsegítése ideiglenes tűzoltás! A magyar soros elnökség lehetőségeit a Fidesz megoldani nem tudja... ismerve őket a félvilágot összekuszálják, ötletelések sorozatával, különadókkal majdan ott is- de a viszonyok, gazdasági növekedések, arányok tekintetében kedvező változás aligha várható. A célok feladatok meghatározásánál abból kell kiindulni az eddigieknél nehezebb feltételek mellett lehet csak elérni eredményt, megoldás tekintetében ködfátyol a szemekben.Válság második hulláma elsöpri terveiket, nem mindenhol tűr a nép a végtelenségig. Élvezkedni fogunk, lesz egymillió gyermek nálunk? – vagy Afrikában majd... dolgozni is ott fognak?

A gazdasági környezet függvényében növekedés, hatékonyság- egyensúly ellentmondásait Matolcsy feloldani képtelen. A legkisebb “szél” is összedönti a Matolcsy- gazdaság pilléreit. Nyerészkedő kalandorpolitikával sehová sem jutunk. Egy biztos, a gazdaság erősödése lehetne pillére a politika szabadságának is, de így? Lekommunistázás van, bizalmatlanság van- ujjal-mutogatás korszakát éljük... vádaskodás van, s hatalmi arogancia, értetlenség, gyanakvás, türelmetlenség- nemtelen versengés és közönséges irigykedés!!!

       Amit érzek ki kell mondanom, hisz más is érezheti- elveszett a demokrácia a szabadság-palástjában tetszeleg Orbán, de hatalma nemtelen, eszközeivel válogatottan bosszúvágyával alkotmányozva... mutat utat a kilábolásra. Nyakig ér a sár! Új- alkotmány minden lesz, miről szólnia sem kellene, (sok bába közt elvész a gyerek!) írnak történelemkönyvet, magyarnyelvtant, hol hittel felfakadnak a begyógyult sebek... hogy ne a hatalommal legyünk elfoglalva csak egymással (így lehet köztörvényes cselekményünk majdan) – miközben jól tudjuk, hogy létezhetetlen, ami van, talán el sem hisszük igazából, hogy valaha másképp is lehetne- behódolunk a kancellárnak! Fújjuk megüresedett tartalmát a demokráciának, hol igéin elvérzik a remény...

…keserű-sorsunk jutalma

        vergődöm a hatalom csapdájában

hol drága holt-lelkein ma

        a feketeség kicövekelt részei már határtalan

        kiáltására kivédhetetlen tartásba

szégyenekkel kegyetlenült el

 hatalmával- itt a gondolat is fölösleges,

         célszerűségét nem élvezni, de kibírni kell

         intelemmel a szabadkozásra-- (Szőke Emil)

 2010. 11. 21.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 81
Tegnapi: 74
Heti: 299
Havi: 2 255
Össz.: 488 156

Látogatottság növelés
Oldal: Orbánunk se hisz már magában…(?!)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »