Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán kényszer-birodalma…

 

Társadalmi életünk, annak történeti folyása- okozati törvények uralmának van alávetve. Az ’életnek kauzális törvényszerűsége és minden jelensége a gazdaságtól való függésében nyílvánul meg- a történelemben is mindig a gazdasági tényezők által létrehozott  „mozgások” voltak (bírtak) jelentőséggel.

A válság az anarchikus termelés következménye- adott esetben Orbánék összevisszáin sem másként van- a fejlődés irányát átszabják, káoszt teremtenek- vele áremelést, nyomott bért és nyomort szűlnek akaratukkal, hol a társadalmi-ellentétek még jobban kiéleződnek. Mára az elkeseredés is határtalanná vált, épp a lecsúszó nagy-rész következményeként.

A teljes politikai hatalmat megszerezték, úgyenezt már kiterjesztenék Európára is… gazdasági tényezők hatásából adódik egyfajta politikai elnyomás… utópikus- áltudományos rendje mellett, az értelem birodalmából átugrik a szükségszerűség kényszer-birodalmába! Ennek viszont az elnyomorodás volna a támasztéka? Költői a kérdés, hiszen választ csak a hatalom adhatna, de nem-tudással tőlük sem várhatjuk a magyarázatot… hiteltelenné vált a hatalom (!)

„Emberország gyarmat és az is marad örökre. Az önönmagát elnyomó „nép” felszabadíthatatlan!”

 

Összekeveredett itt minden, törvényeket szüntetnek, alkotmányt alakítgatnak- visszatörvénykeznek, a törvényhozás és a végrehajtás szerepe összemosódik, oly’ mértékben összekeveredett a szinteken, hogy csak a jog nem látszik, nem tudni már mi törvény, mi nem az, s e természetéből kiforgatott társadalom egy-párti (ami kettö) önkény prédájává lett (!) Olcsó államot akartak és tessék…

„Átalakíttatta Orbán Viktor miniszterelnök a Parlament épületének azt a szárnyát, ahol a miniszterelnöki dolgozószoba volt - írja a Blikk. Úgy döntött, hogy az eddigi, 70 négyzetméteres miniszterelnöki irodából fogadószobát csináltat, és a néhány méterrel arrébb lévő, 180 négyzetméteres Nándorfehérvári terembe költözik... nem árulták el, hogy mennyibe került az átalakítás és hogy pontosan mi volt az oka a költözésnek. Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője csupán annyit közölt, hogy még így is olcsóbb, mintha a Parlamenten kívül kerestek volna az európai hagyományoknak megfelelő helyet.” ( Jaj-jaj!)

Kis embernek nagy terem jár- kicsi munkához nagy tér dukál! „A múló időtől csak testünk sebe forr be. Az elfekélyesedett lélek meggyógyíthatatlan.” (!) Ha a munka nem is nagy, legalább a szinhelye- kűlcsínyre épül minden hatalommánia (!)

 

Ön felelőtlen és gyáva ember. Mindig élen járt a költekezésben vagy annak támogatásában, és érdemben soha nem mert támogatni vagy kezdeményezni népszerűtlen kiadáscsökkentést. Most bajban van. Tudja, hogy elkerülhetetlen pár nehéz döntés meghozatala. Eszébe sincs szembenézni önmagával, az elmúlt hónapok tragikus döntéseivel. folytatja a régi szöveget és bűnbakot keres. Ne legyen pojáca! Viselkedjen erős férfiként, ha nem is államférfiként, legalább tiszteletre méltó politikusként" - tanácsolja Gyurcsány a kormányfőnek.

De- ha komolyan megvizsgálnák lelkiismeretüket és akarnak vagy tudnának nagyon őszinték lenni, meg kell vallaniuk, hogy voltaképpen gyáván elbújni akarnak az élet tövisei és kellemetlenkedései elől… valahogy már nem urai a helyzetnek- kapkodásukkal csak rátetéznek a bajokra. Nem tudnak megbirkózni feladatukkal, hivatásukkal- híveik elvárásaival. Látszat-megoldások mögé bújnak a nehézségek, a kellemetlenségek elöl, a helytállástól, kötelességtudat lidércnyomásától, egyszóval a reális élettől és az igazi hivatásuktól… és ezért Orbán viszi el a balhét, mert ő a feje az egésznek! Nem véletlen a mondás: „fejétől bűzlik a hal!” Mégis időről időre- lelketlenül és alig várja az alkalmat, hogy elődeire foghassa – minden ürügyet megragadva – az elkövetett hibákat, saját tehetetlenségük leplezése okán…

Szabadság, demokrácia! Mily’ kedves, kívánatos, kecsegtető és sokat ígérő fogalmak – bennük nemesedhetne a lélek – ha mindezeket nem vette volna el tőlünk a hatalom, mert önkényuralmával egy sajátos diktatúrába kényszerít bennünket munkájuk által- így újulunk?

„A lélek csupán egy dologban hasonlít a testhez, minél érzékenyebb, annál vérzékenyebb.” (!)

 

"Szerintem is szükség van vizsgálatra. Azt javaslom, hogy első lépésként menjen be a miniszterelnöki dolgozószoba mosdójába, ott talál egy szép tükröt, és nézzen bele. Aztán gondolkodjon! Végül meg ítéljen! Ne csak másokat, önmagát is. Ez lehetne a magyar demokrácia egyik legígéretesebb napja, az elmúlt 20 év lezárásnak kezdete. Nem forradalommal. Azzal a legkevésbé.
Józansággal" - zárja levelét Gyurcsány...

 

„…mert amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak visszamérni nektek.” (Lk. 6, 35. 38.) Nagyon sok a vámszedő és sok a csaló- még most is… mennyi az álarc alatt pumpoló-szélhámosság? Mennyi a „jótékonyság” intézményes hiénája? Tükröm…tükröm, mond meg nékem… (tükör nélkül szembeköpni saját-magad fizikai nonszensz). Vagy összetört a tükőr, mert nem bírta a képet? “Írjuk? rendezzük? játszuk a filmet? ...vagy nyalunk csak egy törött tükörnek?”

Megkülönböztethetné ’elnökünk, az érdemeseket és méltókat a méltatlanoktól, élősködőktől…akik ott fenn- mértéket nem ismerők, hálátlanok leginkább a néppel szemben, mert itt lenn éhség van és nyomor- és ez még csak a kezdet… mi jön még?

Szőke Emil:

Már nem bízok magamban sem…

Magamat sem szolgálom, sem hevén szívem

sincsen, így volna helyén, hogy nem mindenkit kedvel

a természet? Jobb eszme kél az agyban,

de mit higgyek el a szemnek? Nagyban

e földön a férgek nyüzsögnek, irgalomra kérem Istent,

mert megesznek…

Uram tiéd lelkem, én csak szeretek--

 

U.i. „A farkasokkal gyakorolt irgalmasság irgalmatlanság a bárányokkal szemben” (!) (Lessing)

 

2011.02.26.

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 74
Heti: 295
Havi: 2 251
Össz.: 488 152

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán kényszer-birodalma…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »