Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Vér-nász…

„Kimenyek Magyarországra!”

Bonyolult a jelen és harcaiban nincs meggyőződés, de a meggyőzés iránya is csak elképzeléseken alapul… nincs semmi konkrét (illetve, ami lenne - kísérletként jöhet számításba)! Lényege annak, hogy a Fidesz az uralmát meg akarja tartani, a szövetségek (az újak) meg uralmat akarnak.(szőke)

A Szolidaritás becsületesen naiv, bár szívhez szól és igazságosságában bízik - az ellentéteket feloldaná (ha tudná), lebontaná a félreértések válaszfalait... a veszélyeket és azok társadalmi árnyoldalait nem látja még! A Milla harcosként küzd (afféle utcai bunyós), de parádésnak nem mondható „bulis” hangulatát hozza… a politikát csinálni nem tudja, csak történéseket vezényelhet! Bajnai „haza és alapítvány”-  „kolorádóbogárként” csócsálja az éltetést nyújtó leveleket, így nem is asszimilál (egyesít), de nem is dissziminál (elkülönít), csak eltünteti az életképességet, mert lássuk be, gyökeres változás kell, a magot (gumót) újra kell vetni (addig - míg ki kel, hogy mindenki a „szárakon” téphesse a magáét, éhen halunk!) Igen! Igen bonyolult a jelen - nincs bensőséges érintkezés, amellyel lehetne az emberekben egy érdekközösség és szolidaritás tudat és vaj’ milyen eszmevonalon haladhat, mint szövetség? „Zsugorodunk, fuldoklunk, szegényedünk”, és minden nagyon fáj… és még fájni fog?! Mit is mondott a Fidesz? - és ezt vallja most is - hogy elődjétől (ki volt Bajnai!) csak üres keretet, csontvázakat, romhalmazt és élettelen szabályokat vett át! Tudom hazudtak, mint mindig is, ez nem mindenben volt igaz, és most az utódnak itt az előd (ki megint Bajnai?) utodlásra készen... hogy 2020-ig hegymenet – hogy bizalomból változtassuk léthelyzetünket, melynek folytatása annál szegényebb, a vége annál szomorúbb? Vagy 2020-ra csúcsra járunk? Tehát véletlenűl sem 2018-ra (?) - ezért is lóg ki a lóláb, hiszen ilyen politikával kábít a Fidesz is!

MSZP részről lehetne magyarázni a legkönnyebben- történelmi jelentőségét a változásra. De mostani képzetei és eszméi gazdasági életfeltételeiből fikcióként hat, nem is kézzelfogható csak egy maszlag - (még akkor is, ha némelyekben van hevület, némelyekben az tudással is párosul), mert az irányuk, épphogy kapitalizálódó- csak demokratikusnak csúfolt útján az eddig mellőzött tény veszett el. Hogy az embereknek mindenekelőtt enniük, inniuk, lakniuk és ruházkodniuk kell – tehát dolgozniuk kell – mielőtt a hatalomért „harcolnának” a tényeket nem ártana „történelmi-igazukhoz” igazítaniuk! A duma nem megoldás semmire! Mesterházy mindent elrontott – az elejétől már, mert a Fidesz legitimitása helyett Gyurcsány helyét kérdőjelezte meg, mert arculatváltással volt elfoglalva, majd fiatalított, logót festett - sok más mellett építette a párt fényes kirakatát. Nem támadta a Fidesz legitimitását, a választási időhúzás (csalás) tekintetében! Nem tett semmit a 2/3-os visszaéléssel szemben, a kizárólagos hatalom megszerzésére irányuló Fidesz tevékenységét a megfelelő fórumokon nem támadta. Észre sem vették a lehetőséget, hogy már az elején leválthatták volna a Fideszt (amit a Fidesz is tudott, ezért is „gyűrte” át az új alkotmányt, hogy a régire ne lehessen hivatkozni), de mindent jól megmagyaráznak – ezzel mára a Fidesz szintje alá süllyedtek! Szövetségre „lazán” lépnek, mert a „sajt” nekik kell! Visszaélnek a „szocialista” névvel, amihez mára közük nincsen! Ízléstelen, gusztustalan és gerinctelen! Ez az én véleményem!

LMP zászlaja foszlányokban (bocs’ én leírtam őket, mert önállóságában gyenge, mert valaki hátán már csak púpként keveredhet a parlamentbe!), a „Szél(l)” maradékát is elfújja (vagy összefoltozza? – mint a „vallási-tagozatát” és kap egy „zöld” részt?)… most arra van kárhoztatva, hogy a saját szűkös létfenntartásáért keményen dolgozzék még ideig-óráig! 

A DK – nos, egy olyan polgári párt - amelyik nem alkalmas a társadalom vezetésére (még), mert „krach” a megosztásban és hozadékaiban minden ésszerű értelmet célzó tevékenysége - egy „réteg-szükséglet” (kis- középpolgárságra és nem a nép egészére vonatkoztatva) kielégítésére irányuló viszonylataiban már félreértésekkel kikövezett az útja - leleményhiányos általánosságaival sok-sok bölcs óvatosságra van szükség! Gyurcsány, bár most úgy láttatja magát, hogy eme párt- és érdekszövetség értünk van, benne ők a szerv és emeltyű a közjó önzetlen előmozdítására! Nemcsak kiállás kell, de nem árt, ha van helytállás is (ha anno nem mondott volna le, most más lenne a felállás!)! A közös vonás velük, legfeljebb naivságunk lehet, némi hév még - és az érdek már elválasztó falként lenne (megint)!

Ama Fodor-Kuncze féle „SZDSZ” megint nem a járható út, filozofálásból meg nem élünk, és nem is elégít ki szükséglet szinten soha, hiszen ideológiájuk, hogy mindent befogadnak, jelszavuk meg „légy hű magadhoz…” - kifejtett tevékenységét nem vázolnám, eleven képként él az emlékezetekben (!) Tudós szerepet játszani olyan dologban, amihez nem értünk, kiállhatatlan hiúság. Liberális eszme túl szűk középréteg érdekközössége - nem alkalmas mozgalmi erő a gyökeres átalakításra.

 

Zajos félbeállást virraszt a bánat,
S bogot old hallhatólag vonítással:
„Édes”- leve kifacsart a mának…
Színeivel a rend-
(Ellen-törvénye kesernyés ízre)
Fösvény-szemekkel telt-magában.
Örömittas, hogy gyilkos a „darab” (!)
A sors összefoglal
És bizalmat nem ad:
A szegfű elszáradt, el- kókadt-vázzal
Madaraival száll az akarat…
Valahol Európában —(szőke)

 

Mert lássuk be, aki most vezetni akar, az csak romokat örököl, munkálkodása az előd törvényeivel korlátozva, ennek feloldása csak egy társadalmat összefogó egységben lehetséges – bár sok nézet beleférhet, de az a vitathatatlan tény marad, hogy a „régi jó idők” alapján szerveződött társadalmi érdek – még ha lesz is „együttlépés” - tőkeszegény magára hullik vissza!(szőke)

Nincs egy vezetésre érett párt - zsírosbödön és hatalom elkötelezettjei... képzelgéseik testetlen tévedése mind... az állatokból akkor tör ki a ragadozó, ha vért, némely emberből pedig, ha pénzt szimatol, vagy arról egy kis áldozattal le kell mondania. Nem éppen hízelgő!

A jelenlegi hatalom meg maga a lidércnyomás!

A Fidesz centralizációs tendenciája itt nem áll meg! „Jobbik” segédletével valós lehetőség, amire a KDNP hallgatással adja az áldását!

Ezzel a fent említett pártok lehetőségének útja beszűkült, a „torlaszokat” – mit a 2/3 állított - eltakarítani az útból nem tudják! Elvesztették a talajt, amit csak egy társadalmi robbanás adhatna vissza, de arra az apátiába, beletörődésbe esett magyar nem alkalmas…

Akié most a hatalom az birtokol utána is! Nyakunkba zúdul majd az összes képmutató szólam, ami e társadalomban, az Orbáni rendben jogok és kötelességek mellett az érdekek általuk diktált és megszabott összhangjában lett igazságossággá! Hol az EU-t letudva (az IMF már le van…) már nyíltan onthatják nézeteiket, azokkal céljaikat piros-pettyes- seggel bírva, törekvéseiket Ázsiának adva, az ellenzékre megbélyegző vádakat szórva – olyan hajmeresztő cselekmények színterévé válunk „országilag”, ahol a folyamat folyománya erkölcsiekben nullázva egy centralizáló erőben összpontosulhat jellemtelen hatalmával. Kacsingatunk az oroszra, nyalunk Kínának, jártunk Egyiptomban parolázni Mubarakkal (az EU elnökség alatt), azeri gesztus is balul sült el, és Indiával ölelkezve várjuk a csodát. És a Fülöp-szigetek…? Tudja Orbán egyáltalán, hogy mit akar?

Most mi lesz? Mi jöhet még? A mai magyar valóságban van eszme? Bizonyára… De van eszménykép Horthy! Iránytű is kellene, mert nem találom az arra vezető utat – igaz egy sejtem sem kívánja. Ki ezt akarja, annak üdvözlöm Anyukáját!

Közös gondolkodásra hívnám az embereket, hogy választ adjunk vagy kapjunk a mindennapi életben tapasztalt társadalmi jelenségekre, hogy megértsük a „nyomorúság filozófiáját”!  És utasítsunk vissza minden aljas, tudatosan hazug rágalmat - mit ránk szórnak azért csak, mert másként gondolkodunk (mást gondolunk) helyzetünkről, mi a szegények, a többség! Ezen is el lehet gondolkodni, hogy miért mi hódoljunk be, ha többségben vagyunk? Mert megint csak láncainkat veszíthetjük? Lám! – a történelem ismétli magát!

Vagy Erdélyiesen szólva: „Kinek milyen fejrevalója van, olyannal köszön”? – a Fidesznek! Mert hatalomban ők maradnak…

 

Tékozló magamutogató a jelen
S elhitványult
A vele átírt történelem,
Így megáll…
A holnapi láng csak- lidércfényein „magul,”
Hol a látszategység érzelemnyerseséggel sem jár,
Békétlen didereg így lazul-
S képtelen-szóra hull
„Verő”- fénnyel süttetni magát —(szőke)

 

2013.01.30.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 74
Heti: 295
Havi: 2 251
Össz.: 488 152

Látogatottság növelés
Oldal: Vér-nász...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »