Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán- a tapintat, a szokás, a jóérzés és illemtudás nagy mestere…(?)

 

…jót nem- csak rosszat bűvöl az akarat,

     csodálva ámulattal

dísznek megpakolva szándékkal a kirakat-emléknek igazgat,

lélekre álmodni újnak az álmot, mi volt- most újként harsan?-- (szőke)

 

 "Lázár János elképesztően gőgös, cinikus és nagyképű módon magyar emberek millióit sérti meg, mintha csak azért nem lenne másnak vagyona, mert nem dolgozik…”

Fidesz pártjának és képviselőinek vezető egyénisége, mint harsona-szónok van jelen a közéletben, s ezért ővezze tisztelet? (!) Ott ahol nap mint nap buknak le képviselők amiatt, hogy duplán veszik fel a költségtérítést az Országgyűléstől és az önkormányzatoktól” - mondta az MSZP-s szóvivő”. Orbán meg: „Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!”

Az igen széles utca másik oldalán haladók lettek ők- a gazdagok… kezétcsókolom, mert nekünk szolgain már csak ez maradt?

Egy frászt uraim és úrhölgyeim… lélektani tény és tapasztalat- buta, együgyű emberekkel van tele a hatalom, akik az ügyetlenségek látszatába esnek- fél- vagy álművelt kontárok, nagyszájú széltolók (tisztelet a nagyon kevés kivételnek, egy kezemen is számolható!), a KDNP-nél u.az történik lelkeikben- mint mikor egy szűk csövőn kell valahová egy nagy edényből a tartalmat önteni, a gazdag tartalom megtorkollik, fennakad, nem fér át a szűk csövön… Harrach: „Lázártól kellene bocsánatot kérni”!

„Arcbőrük barázdái plasztikálhatóak. A ráncos lélek felvarrhatatlan.” (!)

Az „esztelenek” sokszor azért tudnak tengernyit összetereferélni, mert nincs gondulatuk… aki sokat fecseg Orbán, Kósa, Navracsics (hétfőn, a parlamentben a felszólalókat kivétel nélkül személyükben támadta meg), Szijjártó és vannak még a kormányban többen is… akik nem is érnek rá gondolkodni, ezért is van, hogy köröttük az „üresfejűek” érvényesülnek jobban (lásd- Lázár)- a stílus maga az ember…

Pálinka után a hatalom a legtöményebb szesz- „Aki egyszer megrészegül tőle, sohasem lesz képes kijózanodni.” (!)

Fennhangon röhög a balga- itt már a felek álláspontját nem az ész sugallja!

Ahogy Arisztoteles mondta egykor: „Qualis unusquisque est, tale iudicium profert.”

Kifogytak az érvekből, ezeket a fölényesség pózával, lekikicsinylés kifejezésével pótólják… Véleményben amúgyis csak az övék a döntő – választói akaratból (!?) –talán – minden más hamis…

„Mivelhogy az életpartit emberek játszák, a cinkelt lap mindig is benne lesz a partiban.” (!)

Ha már e nép ellenségei lettek- elfelejtették (?) - hogy a nép legszentebb joga a felkelés, sőt kötelessége is (!) Ha már alkotmányoznak, ezt is foglalják az alkotmányba, de azt megszavaztatni legyen kötelező az emberekkel- hogy a nép magáénak (no- nem a felkelést, az sajátja- az alkotmányt magát!) vallhassa!

A kormány megsértette és továbbra is sérti a nép jogait…

 

Szegény nép, hogy böcsességét nem mutatta

lett mihaszna mára… tanulhattam volna ott

      de hittem, elhittem a hazug szót-

Az élet lett így drága, s ábránd-képek sora

balgán ráutalva bajra, no- nem mint példa,

csak látva lássa-

       belássa tévedését mára…        (Szőke Emil)                                   

 

 Tőzsdézzünk? – mintha Lázár szavaiból ez csengett volna ki – éljünk az árfolyamok mozgásából adódó lehetőséggel (valahogy így) – miböl is (?) – kérdem…egyébként: ”Minden olyan kereskedelmi spekuláció, melyet embertársaim életének veszélyeztetésével csinálok, nem kereskedelem, hanem útonállás.” – Ezért is és másért is , fülét-farkát behúzhatná inkább! Talán nem épp errevaló hívatkozással vették el a nyugdíjkasszát? Tényleg nem tudják, mit beszélnek…

Az ilyen Lázár-féle gazdagokat kell megadóztatni, mert nem hasznot termel, de elveszi a másét, mert lehetősége erre teremtetett…”kockánként” és a „piramis” (mit kockáiból épít) játékaiból megteremtett lukszuscikk és luxusfogyasztás már a szabadság rosszul értelmezett felfogásából ered… hol vannak a társadalmi korlátok?

Forradalmak vannak és polgárháborúk „dúlnak”- és itthon a fenyegetés merre visz? Hablaty’- fülkeforradalom után nincs nemzeti egység és nincs ’együttműködés sem, épp a hatalom bizonyítja ezt a Lázár-félékkel! – az általános akarat vagy választói… mindegy is- míg képviselői nemtelen eszközökkel juttatják érvényre saját hatalmi akaratukat. Élelmiszerárak emelkednek, nincs pénz az embereknek, mert nincsen munka sem- éhezés van, ezen a strucc-politika nem segít, éhséglázadást fontolgatnak egyes területek lakói, akkor ideillik egy idézet: „De egyetlen embernek sincs joga felhalmozni két darab kenyeret, amíg mellette embertársa éhen hal.” – vagy éhezik!

Bűnös a kormány, s az országgyűlés kétharmados többsége, mert egyéniérdekük előtérbe tolásával közömbösítik a közerkölcs erejét!

Az MSZP szerint Lázár János szavai a szövegkörnyezettől függetlenül a kormány "minden ízében szegényellenes" politikáját tükrözik vissza...

A Jobbik szerint csak szánalmasan magyarázkodik a nyilvánosságra került hangfelvétel miatt Lázár János, "a luxusaudik és költségtérítések királya", aki nem a megélhetési politikusokra, hanem a tisztességes munkából élő szegény emberekre tett "lenéző, gőgös, elitista" kijelentéseket.

 Az LMP szerint Lázár János keresetlen őszinteséggel vallotta meg, hogy mit gondol a Fidesz a magyar társadalomról. Schiffer András frakcióvezető arról beszélt: a Fidesz politikának az a lényege, hogy vesszenek a vesztesek, a szegények, akiknek nincs esélyük a sikerességre.”

 

Csillagokig fel hatalmára esküszik az úr most,

       jaj! – szánjatok megfeketedünk,

       kérem is, hogy irgalmazzon!

Felosztott-parcelláin a sors szolgain behódolt,

hogy hitünk-hizlalt hasunk lohadó állapotán kacagjon…

hogy gúnnyal részesnek a pokolnak adjon?— (szőke)

 

u.i. “A beképzelt pávánál csak egy irritál jobban: a páváskodó veréb.” (!)

 ...maszkabál, cirkusz, show...”A birka számára mellékes a “füvek” mínősége. A lényeg kábíthassa magát.” (!)

S a kenyér (?) mi- pénzért van, az meg munkával teremthető elő, de ‘hely hiánya miatt élet vagy halál mára sakk- matt... (?!) Pusztuljon ki szegény!

A törvényhozás, még az alkotmányozás okán sem nyúlhat a nép hagyományaihoz, szokásaihoz, mert veszik a ‘jellem, és- mert korrigálás helyett csak korrumpálásra képes a történelmi tradiciókba való ilyen mérvű és tényű beavatkozás, viszont Orbán valamit tudott, ezért is hirdette meg forradalmát, ugyanis a régi ideálok felidézése lehet “forradalmának” egyetlen legitim útja... államát erősíti- miért is? – “mert minél jobban megszervezett államról van szó, annál kevesebb szükség van vezetői kiemelkedő tehetségére” (Roausseau).- “spekulációval és jó helyezkedéssel lehet eredményt elérni”...

A tehetség és szorgalom itt már semmi, mert az egyenlőtlenség a lényeg- egy modernkori rabszolgaság körvonalazódik, hol csak egy személy dönthet (és ugyan ki az?), erre hajaz a tankötelezettség korhatára is...(?)

...végül pedig –

“A kötelezővé tett beiskolázás alkotmányellenes, hiszen sérti a gyermekek hülyeséghez való jogát”!?– nos ezt tarthatta szem elött Orbán... “egyértelműen visszatükröződik a kormány  szegényellenes intézkedéseiben.” - (vicc?) -

2011.03.22.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 145
Heti: 631
Havi: 2 587
Össz.: 488 488

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán- a tapintat, a szokás, a jóérzés és illemtudás nagy mestere…(?)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »