Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Az Orbáni jövő béka-perspektívája?

 

“Nem tudom Orbán Viktor mostanság elgondolkodott-e azon, képes-e a vállalt feladat  méltó teljesitésére. Arra, hogy az országot legjobb tudása szerint kormányozza.
Mert ha ennyi a tudása, hát...!!!
Van-e valami halovány elképzelése arról, hogy amit elért az ország, hogyan tartsa  meg. Mert a cikk elején szereplő adatok szerint veszélyes vizeken evez!
Nem plakátokat kell gyártani, melyek kifüggesztésre kerülnek majd minden  intézményben, hanem a valóságban kormányozni.
Ő árnyékminiszterelnök? Kik mozgatják?”

 

Matolcsy idióta gazdaságával, csak egy baj van...semmire nem jó. A fogyasztást célozza meg- a jelen helyzetben? Alapigazságokat nem vesz figyelembe... ha sok szájat kell betömni, csak nagyüzemi szinten lehetséges, ami munkát is ad egyben- lesz fizetés, amit el lehet költeni! Elodáznak mindent Uraim, megint csodavárás van! “Minden út Rómába vezet a zsákutca is, ha visszafordulsz.”

“Egy a mostaninál valamivel hatékonyabb gazdaságpolitikára lenne szükség. Olyan ágazatok támogatására, amelyek mindig is a magyar találékonyságra épültek. A kutatás-fejlesztésre és a kevés anyagi erőforrást igénylő, ám nagy hozzáadott szellemi értéket előállító termelésre.

A mezőgazdaság ma a béka feneke alatt van. A szétaprózott, alapvetően a családi gazdaságokra épülő, mezőgazdaság nem veheti fel a versenyt az iparszerű termelési módot folytató uniós konkurenciával. Égető annak újragondolása, hogy hatékony, közösségi termelésen alapuló, nagyüzemi gazdaságok létrejöttét kellene segíteni. Ezekben a termékek magas feldolgozottságot érhetnének el, így sikerrel vehetnék fel a versenyt, és még megfelelő jövedelmet biztosítanának a most válsággal küszködő gazdáknak”.
Egyébként mindegy mit gajdolnak össze, a kapitalizmus jelene idejétmúlt (Orbán is tudja, ki is mondta!)- továbblépni csak (elgondolásaiban) - szocialista elképzelésekre helyezett gazdasággal lehet... (ettől még nem kell szocializmust építeni csak figyelembe venni- mi jobb) furcsa, de nincs más út, ha zsigerből elutasított a lehetősége is, akkor  az örök igazság jőn, mely szerint a kapitalizmus saját sírásója lesz!

Lehet facsarni a szavakat, lehet más elnevezést adni dolgainknak, ha vissza lépünk elég csak egyet, hogy a rég történelmeit újra ne kelljen megélnünk, pláne újrajárnunk- az örök szabályokat vegyék figyelembe és sajátosságainkat talán, mert Boros a szocialista szótól idegbajt kap az még nem olyan nagy baj, de ha a butaságuk és gyűlöletük révén egy ország hullik porba- no, az már igencsak! Kacsingattok Kína felé, a szocializmus alapjaira építette fel a “kapitalizmust”, ami nem is biztos hogy az, és nem is demokrácia, mert megtartotta “diktatúráját” (!) - és nem felejtették el az alapigazságokat- észre miért nem veszitek? Fogyasztás irányát (bárhogy magyarázza is Matolcsy), másképp nem találja! “Kis-tigris, nagy-tigris”- mindegy is minek mondja!

Jogállamról beszélünk, gondoskodó államban élünk, jóléti társadalmat építünk- ilyen, olyan amolyan cimkéket ragasztunk magunkra, de leginkább senkik lettünk... beiratkoztunk Orbán igazgató úr lakájképző iskolájába, hol megtanítják velünk- milyen is a cselédsors, ahol nagyságoséktól kapjuk a maradékot vacsorára, miután már megetették az őr-kutyát, hol az ítélet kimondva: megbuktunk- fellebbezésnek helye nincs, már csak lejjebbedhetsz. Máris 7 millióan vagyunk!

“Nem kisebb feladat a közgondolkodás megváltoztatása, amely valóban segíthet a fellendülésben. Ehhez persze évtizedes, évszázados gondolkodásmódot, beidegződéseket kell megváltoztatni.”

A szokás sors-fésüjébe elakadt,

a guta rendetlen laposság-betegsége

hitványra koptat

         nem emel tehetősre

csak visszabókól a nap,

         mely fényébe szakadt-

A célok az újak megint a bánatoknak

adja ködét

         a holnapokba súvadt tekintetekre— (Szőke E.)

 

Szövetkezeti politika kell a vidéknek, tényleges pénzforrás- pénzügyi támogatás kell. Támogatnunk a nagyüzemeket- más minden drága a pénztárcánknak, de a szó valódi értelmében kapjon támogatást, zöldutat a szövetkezeti és nagyüzemi rend- mégha visszaállamosítással megy is! Tudatos becsületes részvételre van szükség... ezek mellett működjenek a kisgazdaságok, háztáji bekapcsolásával, alapanyag kihelyezésével, visszavásárlási garanciával... esetleg a feldolgozásban való részvétellel! Nem szájhősökre van szüksége az országnak!

Politikai kérdésekben mindig adva van a megegyezésnek lehetősége... de vajon kiemeli fel szavát a szociális igazság és követelményei érdekében (?) – senki a vallás sem, olyan vezetőkkel mint Semjén csak markukat tartják, kifordított tenyérrel, pedig – a családoknak, főképp a több-gyermekeseknek, a nyomorgóknak, a nincsteleneknek, a keresőképteleneknek, a szenvedőknek legaktívabb, leghangosabb, legsürgetőbb, legbátrabb védője, pártfogója kellene legyenek! Bezzeg az alkotmányba máris nyelvtankönyvet írnánk... csak az emberi értékek törvényeivel adós mind. Mire van ma tettvágy, ha mindenki saját zsebét félti?

A hatalom igéretei és holmi kilátások befolyásolják a tetteket... no, “ne üzzék az esziket!” Orbán, mindig is elismerte, szinte majmolja a német példákat, de nem veszi észre, hogy kétkedéssel fogadják már...

A német vállalatokat az a mód is aggasztja, ahogyan a kormányzati döntéseket előkészítették,  bejelentették, majd ahogyan ezeket a parlament jóváhagyta. "Adók visszamenőleges hatállyal való bevezetése előzetes konzultáció nélkül súlyosan károsítja a gazdaságpolitika kiszámíthatóságát és szavahihetőségét. A kiszámíthatóság és szavahihetőség hiánya általában csökkenti egy potenciális beruházási helyszín vonzerejét"...

- megrázó ma már semmi nem lehet,

az áramütést is fapofával kell elviselned… (?) (szőke)

 

2010.11.22.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 145
Heti: 609
Havi: 2 565
Össz.: 488 466

Látogatottság növelés
Oldal: Az Orbáni jövő béka-perspektívája?
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »