Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

A mosolygós Orbán hatalma...

“A kormányoldal kétharmados parlamenti többsége és az ebből fakadó politikai stabilitás a "legkomolyabb versenyelőnye" ma Magyarországnak – mondta a miniszterelnök, aki szerint az ország jövőjével játszanak azok, akik a magyar nép - kétharmados parlamenti többségben kifejeződött - akaratát úgy tüntetik fel, mint ami veszélyt jelent az ország számára.”

- Veszély, mert a szegényeken veri el a port... nem tudja, de ne is akarja megmagyarázni- másként tálalni meg nem tudja, amikor a nyugdíjakhoz nyúl valaki, amikor a hajléktalant veri el a közből, amikor kitalálnak vádakat és üldöznek embereket, amikor a haverság és a párthoz-tartozás függvénye ki kapja a funkciókat, amikor milliárdokat osztogat stadionokra, miközben akinek adja több-száz milliárdott elkaszált a forint-bedöntésben, amikor munkahelyteremtés helyett elbocsátások vannak, amikor előre prejudikálnak (lásd katasztrófa), amikor banki megsegítés helyett magyarázat van, szájzár, hogy ki ne derüljön az igazság stb. Igen a kétharmad- diktatúra és veszély a népnek, az országnak...

 

- Ha csak ennyi amit tudnak, akkor ne a büszkeség dagassza keblüket, a dumákból Dunát rekeszthetnek, de senkit vele meg nem győznek. Mert lehet az ember örömért kesergő, mégis valóság-tükréből embertelensége néz, a hamisság-arcával igaztalan (!)

A nép kifejeződött akarata nem a kétharmad volt, ez szemen-szedett hazugság... a nép szép-szó, emberek vannak, hívek és választók- bár az össz-magyar nép “hatalmassága” Orbán, mégsem az őssz-nép akaratából kapta a kétharmados felhatalmazást (aki otthon maradt nem rá szavazott és nem is akarta a Fidesz hatalmát, egyszerűen nem tudott választani, és- vagy épp ezzel fejezte ki a Fidesz elleni érzését!) mindösszesen 2,7 millió ember akaratából, már megint a számokkal játszik, mint tette azt a választáskor is! Mindegy is csak az igazsághoz hozzátartozik! Már hallom is az önkormányzati választásra hivatkozást... (mint második fordulót) - “ha szellemi képességedet meghaladó problémát próbálsz megoldani: túljársz saját eszeden.”

- A görcsös hatalomvágy kéjes érzetén elszállt a becsület...és nem vagyok büszke rá, amilyen fordulatot vett és vesz a Fidesz politikája...Átszervezhetik az országot, mi szenvedjük a nép és ők a hülyeséget is büszkeséggel magyarázzák. Valahogy nem fűlik a fogam a megszorításokhoz, mert lehet ugyan másképp magyarázni, mint teszik is- reformnak, átszervezésnek, pénz- elvonásnak stb. mindeképp megszorítás a tartalma. A Kdnp mit is tehetne mást, hiszen egy-párt és elválaszthatatlan a Fidesztől- ezért támogatja a “megújulási-programot...” (van reményük a hatalomhoz) Simán tojnak a keresztényi értékekre- az Mszp szerint nem derül ki semmi újdonság- vagyis nincs új a nap alatt, legfeljebb silány másolat- mit az új M-F-T-ből kopírozott a Fidesz és új Széchenyi Tervnek “elad” nevezhetjük-e újnak? Az LMP szerint , blöff, kudarc, a múlt- vágányain halad a Fidesz...

 

- Visszataszító győzelmével a Fidesz vissza is él... a “forradalmi-taktika helyett mára már reakciós taktikát követ, becsapják a népet hazudozásaikkal... vékony-jégen keringőzik a Kdnp-vel, akik lelkiismeretlenül hirdetve a keresztényi értékeket, társul szegődött a rossz-oldalhoz megszorítani a szegénységet! Szégyen (!) – rájuk nézve.

Nem kell felülni az ilyen hurrá-optimizmusnak, ez az optimizmus az opportunizmus irányába táplált optimizmus... és annak palásolására szolgál. A valóságban az opportunizmus fejlődésének rendkívüli gyorsasága és rendkívül visszataszító volta egyáltalán nem biztosítéka tartós győzelmüknek, mint ahogy egy rosszindulatú fekély fejlődésének gyorsasága az egészséges szervezeten csak meggyorsíthatja a fekély felfakadását, a szervezetnek a fekélytől való megszabadulását.

A hívek még ingadoznak, nem akarják még megérteni, hogy a harc e hatalommal szemben, ha nem fonódik össze a legszorosabban az opportunizmus elleni harccal- nem egyéb üres és hazug frázisnál... a tereken sem jópofizni kell, a szakszervezeteknek sem kellene behajolni, mert az erős állam víziója, nem a jó szinonímája... most egy átmeneti időszakot élünk meg, a hatalom kifordított szavainak nincs alapja más, mint saját hatalmuk hosszútávú beágyazása!

A hatalom ellentmondásain már kiéleződtek a viszonyok, tendenciáin növekedés nem lesz, sem munkahely- sem más tekintetben, csak megszorításaikat viseljük, mióta hatalmukkal ránk telepedtek- és fogjuk is tovább...

Az orbáni-politika élősdi vonásai különös élességgel ütköznek ki. Európa még színfalak mögött egyezkedik a kirakatról Orbánnal, de már részeiben ébredezik és azok hangot is adnak észrevételeiknek. Az önmegvalósításnak különböző változatai lehetségesek... a kis gólyák napokig próbálgatják szárnyaikat a repülés elött, a fecskék bátran kiugranak fészkükből. “Szárnyra kelsz, vagy véged van!”

Negyven százalékkal nőtt a 24 év alattiak körében elkövetett öngyilkosságok száma 2009-ben az előző évhez képest.

Ennek legfőbb oka, hogy tizenötezer kiskorúra csupán egy gyermekpszichiáter jut Magyarországon - ismerteti a Magyar Nemzet.

Jaj! – aki ezt a baromságot kiengedte torkán- annak kell pszichiáter... a fiatalok nem látják a kiutat, nincs jövőképük- látják szüléik nyomorát és így élni nem akarnak (!) ezért az egész társadalom felelős, de legfőképpen a hatalom- ki nem mutat fel semmit, mi a jövőt megalapozná. Darwin szerint a derűs arckifejezésnek pozitív hatása van az emberek kedélyére... nem kell, hogy jókedvű legyél, elég, ha jó pofát vágsz- épp ezen munkálkodik a Fidesz élén Orbán a mosolygós hivatalaival, TV műsoraival, mit előre szerkesztet, majd politikájával is ezt fogja tenni, hogy hitele legyen (?) – lehet, hogy ez a fiataloknak mégsem elég? Ki tudja, de egy biztos nem fügvénye az öngyilkosságnak a pszichiáterek száma... (ez egyfajta lázadás inkább) - vagy már mindenkit bolondnak néznek? Nincs meg az életerő a bizakodás a jövőben... kicsinyt Adys a lelki-állapot- ahogy kifejezte gyötrődéseit: “Nyugtalan, beteg, sírógörcsös, nyavalyás és amellett öngyilkossághoz gyáva fráter vagyok... Utálom az életem, amit csináltam s amit csinálni fogok, ha fogok... Kiszaladok Párizsba, mielött megbolundulnék vagy megölném magam... Teljesen leromlott, őrült, beteg vagyok” – írta. No ehhez kell az Orbáni mű-vigyor!

Miért nincs derű, hol határaimat húztam?

Jaj! Örzését milyen barátra bíztam?

Sóhajt a magyar

és más-határból gyászba-roskadt,

hol rablót takar a köpönyeg,

           hol átok és mennyi- mennyi baj

gyarapul öntudatlan egy álszent hatalommal

           hogy bánat-közösségbe biztatgat— (szőke)

2011.01.18.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 133
Tegnapi: 145
Heti: 672
Havi: 2 628
Össz.: 488 529

Látogatottság növelés
Oldal: A mosolygós Orbán hatalma...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »