Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Gondolati háttér…

 „Az igény valóságot szül. A dolgok megvalósulásának az a kezdete, ha makacsul rájuk gondolunk.”

 „Aki hazudik, az gyáva. A Fidesz pedig hazudik és gyáva. Hazugságokat terjeszt az Együtt 2014 terveiről és ezt álcivil szervezetek mögé bújva teszi”

Elmés megállapítás Bajnaitól… aki még azt sem tudta a gyakorlatból leszűrni, hogy az EU-s pénzek kifizetésében bármi hiba történik, akkor a szart ráöntik, mert a Fideszért Orbán mellett lobbizott (bár ő a hazájáért tette - mondja)!

Az a tény, hogy nem voltak – nem is lesznek hajlandók elfogadni a logikai-tételek rendszerét a következtetés alapjául, az a gondolat, hogy logikai következtetést levonni megtapasztalás nélkül – feltételezéssel meg annyi, mint hazudni – így tipikus…

 – nagyobb mértékben határozza meg a megismerő folyamatokat a közvetlen személyes gyakorlati tapasztalat, mint a verbális- logikai kapcsolatok rendszere. Egyszóval, az hogy valaki írni és olvasni tanult ide nem elég- értelmezni is kell és érezni, megérezni hatásait pro és kontra! Értem én, hogy mit akar Bajnai:

„A lényeg, hogy álljon ki végre szemtől szembe, merje saját hangon elmondani a hazugságait, és viselje el, hogy valaki válaszul a valósággal szembesíti őt. Várjuk Orbán Viktor válaszát: a lapítás vagy a kitérő válasz egyaránt a hazugság elismerése – bocsánatkéréssel azonban nem ér fel, arra mindenképpen szükség lesz” - nyilatkozzák a 2014- es összefogás fő-emberei…

Ha rögtön ellenérvek után keresgél, akkor jórészt önmagára figyel, és soha nem fog megérteni semmit! És én lennék a labda Isten és Ördög meccsében?

„Megnyílt Miki mókatára” – cirkusz máris van - ez kell a népnek és áldani fogják a szereplőket… mindegy is, hogy szemrebbenéssel vagy a nélkül a vélt „igazság” – bár megtéveszti közönségét – tettetett valóját állítja a közlés útjába, amivel elérni véli(k) a kívánt hatást. Hogy megértsük, hiányzik a „rég” Gyurcsányi felidézése, ahol és akkor, már volt ilyen „párbaj” – abból - ismert, hogy Orbán nem jött ki jól… miből gondolják, hogy vállalja, felvállalja egy esetleges ebből keletkező kudarcát?  A feltételezés is ostobaság!

Kicsinyt szűk az- az utca, amit felkínál Bajnai Orbánnak, sőt egyirányú is, mert hiányzik a jelenségek különböző oldalainak és összefüggésének észlelése, felidézése - ami a lényeges körülmények figyelmen kívül hagyásához és a cselekvés- kiáltó hibáihoz vezet… nem lehet csak egy célt látni és egy gondolatra emlékezni, csak mert sértődés van. Célt fog téveszteni… már most ezekből a nyilatkozatokból is kiviláglik az a valami, amit legjobban szeretett volna eltitkolni, és akarata ellenére is megsérti a „választót,” aki előtt kedvező színben kívánt feltűnni! Kritikai szemléletének „ferdeségéből” semmi konkrét nem jön ki, de az általános következtetés máris levonható: a hatalomért mindent! Összegezésül máris kihámoztuk, hogy egyik kutya, másik eb!

Lényegbevágó különbségeik miatt és némi hasonlóság irányát észlelve – hatalmi törekvéseikben – fontos és ugyanakkor másodrendű dolgok megkülönböztetéséül, hogy ami- az egyiknek már megvan, azt a másik még vágyja… ilyetén az ok nehézkességét és a készség hiányát érezve- így értékelve, kétlem, hogy a meggyőző érvek hatására bármelyikük is megváltoztatná véleményét!

És akkor ezt a témát le is zárhatjuk – a mély értelem látszata megmarad – hű visszhangként meg kár ismételgetni mások szavait!

 

Kinek ér naponta 3 milliót Gyurcsány, Bajnai?

 

„A volt kormányfőnek nincs ellenére a Magyar Nemzet hirdetése, csak azt nem érti, miért költenek rá ennyit. Gyurcsány több őt lejárató plakátot akar.”

 

A negatív reklám is reklám, sőt – ebből még jól is kilehet jönni… láttatja a hasonlóságot ott, ahol mások csupán a különbségeket veszik észre, és megfigyeltet fontos különbségeket, ahol mások csak hasonlóságokat látnak. És feltételezem az értelmet – már-hogy az értelmes ember több összefüggést is észrevesz, megkülönbözteti a lényegest a lényegtelentől és a fő figyelmet az előbbiekre fordítja.

„…a békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum közhasznú alapítványa) megbízásából készült.  A fotón Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon látható a már megszokott felirattal: „Együtt tették tönkre az országot, ebből egyszer már elég volt". A hirdetés szerint „újra a nyugdíjakon akarnak spórolni. Ők nem aggódnak a nyugdíjuk miatt! Nekik semmi sem drága.” Teszi mindezt közpénzből a CÖF – így a lényeges máris levonva: herdálják a pénzünket (az adófizetők pénzét)! Egyszóval, intelligenciájuk alacsony színvonalából következik, hogy ezek az emberek nem a részletek értelmes összekapcsolására törekednek, hanem „tárgyi” megoldására – képességük hiányait ily módon megmutatva - csekély mértékkel a tárgyakkal mutatott megoldásaikban – ami inkább ügyeskedésük fokmérője, amellyel a bumeráng-hatás nagyszerű megkönnyítőivé váltak! Visszaüt!

Nehezen igazolható hipotézis képi megjelenítésének hosszas munkája emóciókra alapozott a gondolkodás helyességét megzavaró hatásával ellenkezőjét váltja ki annak, amit eredetileg azzal kiváltani akart.

A CÖF munkálkodásával elfedve a teljes igazság, nem mássá lett – mint hamis igazságokat hirdető csoport, akivel szemben természetes a teljes bizalmatlanság… nagyon „dicséretes” (!) – hogy a végrehajtásban saját korlátoltsága ilyetén való megnyilvánulássá is vált, amint az e képzetlen és konzervatív „parasztoknál” már régóta megfigyelhető! Ezért is alakul bennünk úgy- az egészséges szkepticizmus feléjük, melynek elvét úgy valljuk szabálytalanul, hogy: „senkinek se higgyünk”! – amivel persze - nem mondtunk le az önálló értékelés erőfeszítéséről… amelyek bennünk – ama „valaminek” (mondjuk igazságnak) a boldog megtalálását, biztonságát s az adott pillanaton túlmutató állandóságának érzését hordozzák magukban… (!)

Az embertelenség vészes áradásaitól csakis így menekíthetjük meg magunkat. Gratulálok a „békemenet” szervezőinek… érdeknek feszülő „bujálkodásuk” eredményéből következően, a képek megválasztásában nyilatkozik meg egész természetük, hangulatuk, szemléletük! Az érzelem logikáját szabták át! Szóval ki az ki- gyűlölködik? Ahogy Erdélyben mondják: „Olyan erőssen sollat, hogy nincs szünete: mintha rabja vónék.”!

 

Biszkuról…

 

Egy olvasói vélemény Biszku ügyben:

„A jelenlegi kormány(Orbán)sokkal nagyobb bűnt követ el naponta, mert a kormány helytelen intézkedései miatt 6 sikeres öngyilkosság következik be és ez a szám nem tartalmazza azokat akik a korházba szállítás közben, illetve a korházban hal meg,(ez nem "csak" 300fő mint 1956-ban az áldozatok, ott is az akkor érvényes tőrvények hibái voltak)sokkal több, valamint a migráció lassan eléri az egy millió főt, a kozmetikázott kormány statisztika szerint is!Tehát, Orbán BŰNÖS- biróság elé kell állítani őt is, népirtásért, nemzet árulásért!!!”

 „Biszku perét 2011 februárjában függesztette fel a Budai Központi Kerületi Bíróság bírája, mert szerinte a szóban forgó jogszabály alkotmányellenes, sérti a jogbiztonsághoz és a szabad vélemény-nyilvánításhoz fűződő jogot, ezért az Alkotmánybírósághoz fordult. Eddig már kétszer is tárgyalta a testület az ügy előadó bírájának a tervezetét, legutóbb tavaly októberben, de döntés eddig nem született. Jelenleg azonban újabb tervezet készül… ”

Így kell (!) – emberségből „jeleskedni”, mindegy is, hogy ki mennyi idős és már a sír szélén is… csak elítélve legyen, mert volt- van véleménye, és mert nem érti, mit- miért kellene tagadni! Az akkori törvények nem számítanak? A mostani „látszatreformok” bűnei számban is nagyobb áldozatokat követelnek – vagy ők csak leírható veszteségek? Felszíni tünet? És a milliók nyomorán most élősködők, akik úgy adnak tápot a hurrá-hazafiságnak, „a vak hatalmi önérzettúltengésnek”, hogy émelyeg az ember gyomra… velük mi lesz?

„Rosszul gondolkodik az, aki a külsőleg megvalósíthatót összetéveszti a belső lehetségessel.”  Biszku már tapasztalja, hogy elviselhetetlennek érzett helyzetei egy idő után már érdektelenek, sokszor már csak halványan, minden érzelmi jelentőség nélkül emlékszik vissza rájuk – persze megint más az, ha állandóan „felmelegítik” (mindig másként és minden áron) így szembesítik azzal, amihez már csak halvány emléke fűződik…

 

 

Idő és a gond gazdagon, ez minden vagyonom.
A jelen gáncs-íze alkonyba font…
Hatalomporából építkezik,
Hogy átkait szórja magából
A megismerés, ímmel-ámmal csúsztatott-
Ha valamit nem akarok, az megy ott!—(szőke)

 

2013.02.06.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 82
Tegnapi: 145
Heti: 621
Havi: 2 577
Össz.: 488 478

Látogatottság növelés
Oldal: Gondolati háttér...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »