Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán Európa varázslója… (?)

 

Akaratlan hallom szavad, te úri-gőg.

Szitkot dobó az akarat, nem köszönt.

A nagy-tavasz után lettem legyőzőtt,

„míg roppant kínjai a népnek”

most töltenek hegyet, völgyet…

s a felborzolt kedély ott szül különb dühöt.

Ott, ahol a sors rongyfogai tépnek nincstelennek,

a múlt lelkébe bújt alvó csöndből— (Szőke Emil)

 

Drágulási hullám vette kezdetét. A fenét folytatódik, immár a “tudatos” forint bedöntés óta, mióta Orbánunk kormányon van és ilyen - ész uralmával korlátlanul meg nem áldott - munkatársai vannak, mint Szíjjártó és Kósa!

Persze tudjuk, hogy ők nem hibásak, vannak, rajtuk kívülálló okok mire hivatkozhatnak és teszik is, ha kell, ha nem… ilyenek: az időjárás, a katasztrófák, árvizek. Ezért jó politikusnak lenni, könnyű szakma, hiszen, ha nem csinálnak semmit - akkor is lehet a rajtuk kivülálló okokra hivatkozni! Kíváncsi leszek (vagyok), hogy a diktatórikus önkényuralmukat, mit oly’ ügyes-zsarnokian művelnek – kire fogják majd? Simán leigázott hétmillió embert, s még azt is hiszi, kormányoz egy társadalmat. Bárhogy magyarázza is a vezér, én itt csak szegényt és gazdagot látok… itt is megvan a kétharmad, igen – a szegények javára!

Mára már Európa uralkodója lett… „mulatozik” a fiú (!) – miközben itthoni birodalma széthullik. Orbán mégis csak magánszemély marad, hisz’ érdeke elkülönül a többiekétől… szerencsére a félév talán kevés lehet, hogy leigázza a félvilágot is. Egyenlőre még belső-tüze hajtja – és már-már misztikus magasságokba emelte önönmagát… erős ország, erős Európa, s ezt ő van hivatva elérni. Különcködésnek mondanám, mert nem derül ki (eddig legalább is) értelme, célja, feladata. Borzongok a vad erejétől – szokatlan előadásaitól, hol kitűnik egyedül ő a felkent, a megváltó! Amolyan cselekvő nélküli cselekvés, nesze semmi… (!) Alkotmányoz majd a lelkem, ír is újat a régi helyett, képzelete merész – lemásolja a régmúltat, majd vérszerződést köt Európa vezéreivel – felkavarja az álló-vizeket, míg a magyar egyre félelmetesebb dolgokat élve át, egyre ijesztőbb dolgok kaptatóin liheg és az utolsó sorba jut!

Amelynek központi, leglényeget kifejező személyisége a vezérünk lesz…

Alpári és színvonaltalan zsarnok, kicsit olyan hitvány-Nérós. Erőnk, szabadságunk volt – mára múltidő – a társadalmi szerződéssel, mit Orbán fennen hangoztatott, a hatalomnak adtuk…mivel a lemondás feltétel-nélküli volt, amellyel az emberek olyan tökéletes egyességre jutottak, amilyen csak lehetséges, és a szerződés - (társulás a nemzeti együttműködésre) egyetlen tagjának sem maradt mára követelnivalója.

Így szól: Minden személy, valamennyi képességével együtt, az általános akarat (ki Orbán és a korona-tan lesz) legfőbb irányítása alatt egyesül, és mindenkit, ki- hozzánk akar tartozni és velünk van, az összesség részévé fogadunk! (Ha nem is szó szerint, de a lényege ez volna.)

Hol a szegény még szegényebb, hol a gazdag még gazdagabb lészen? Ajaj!

És vannak, akik csak megbizásból élnek… az emberek pénzt keresnek, nem önmagukat, ha mégis megtalálják, gyorsan értékesítik (mint Júdás?), vagy – mint a hatalommániások, mindenrombolás mellett, mínőség nem számít, jópénzért egy-seggel több lovat ülnek…

Ebből lészen, hogy…

„Testamentumot, szörnyűt, írni

És sírni, sírni, sírni, sírni.”

És ekkor Orbán majd erőteljeset dobbant és kimondja jelszavát, ha „itt az idő”: „Hajrá Magyarok!”… „Hajrá Magyarország!”

 

Fel-felcsillan a még közel-múlt,

      mert fáj az ostoba jelen…

Nosztalgiás pillanatom átbújt a lélekkapun,

hol most egy hajléktalan-fütty rám szólt,

      hogy ennem kell-

Szóbaheccelt semmivé tett bántón,

      hogy a fülemig jut

lehelletével,

      un bánatot és bút, mi- ott csap meg,

hol tétováz a világ, míg az érdem magába- bolondul-- (Szőke Emil)

 

Ui. - Mutassuk meg a magyar választóknak, a világnak és Európának, hogy olyan vezetése van ma Magyarországnak, amely pár hónapos szűk körű előkészítés után egyetlen párt támogatásával mer és akar alkotmányozni! Mondjuk el mindenhol, hogy az önmaga hatalmába belerészegült hatalom saját Alkotmányát nem meri népszavazásra bocsátani! Terjesszük azokat az ismert felméréseket, amelyek világossá teszik, hogy a választók többsége nem lát okot az alkotmányozásra, hogy nem áll ebben a kérdésben a Fidesz mögött, hogy szeretne népszavazást, de a Fidesz tudomást sem vesz róla!
A világméretű médiavihar kutya füle volt ahhoz képest, amivel a Fidesz szembenézhet, ha ezt meg meri tenni. Hozzáteszem: nem kívánom ezt. Nem a Fidesz miatt, ők megérdemelnék, hanem az ország miatt.
Az meg Orbán dolga, hogy ezek után hogyan maradhatna Magyarország az Unió soros elnöke. Meg az is, hogy hagyják-e neki… (Gyurcsány)

2011.01.14.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 112
Tegnapi: 145
Heti: 651
Havi: 2 607
Össz.: 488 508

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán Európa varázslója… (?)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »