Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

 

Orbán országa... Szent István után szabadon!

Bocsássák meg nekem, hogy képtelen vagyok lakáj módra viselkedni- hetedrét hajlongással élni (bár az idő és a kiterjedt meszesedés már megtörte gerincemet), de csak úgy tudom e nyegle, buta hatalom érzés nélkül való létét elfogadni, hogy ember próbálok maradni (a körülmények ellenére is) (!) Konzultációjuk sem tükröz mást, mint az emberek semmibevételét, mely egyenlő a sértéssel. Lenézik a népet, butának tartják az embereket, s a nagy – keresztényi értékrendjükkel megvezetett (melyet sok pap maga is óhajtott!- hiszen gyarlók ők maguk is... nagy a pénz-szeretet és a kufárok eladják hitüket) papság elkötelezettségével, csak tovább butítják az embereket... hogy minő érzelem támad a lélekben- jutalmazzák hűvös, dölyfös és merev felszínes kapcsolatokkal!

Matolcsy bebizonyította, hogy a gazdasághoz sem ő, sem csapata nem ért. 9ooox365ooo forintot fizetnek ki kárpótlásúl- vagy saját zsebükbe? (kitudja követni?) - ugyanis a GMO-s kukoricát fellehetett volna használni másra, vagy- és a kárpótlás fontosabb felhasználása lehetett volna célszerübben is – mert kinek van állattartása, vagy eladásra (akár) besilózhatta volna! - de bioetanol gyártásra is megfelelhetett volna! Nem, inkább a parolázó-kézbe jutalmul a biztos szavazatokért, s így a néppel fizettetik meg annak árát is... (!) A mezőgazdaságban lesz ki jól jár és az emberek éhezhetnek tovább...

Augusztus 20 és a meggyalázása is lehetne akár- pénztelen az ország, létminimum és mélyszegénység már milliókat fenyegető réme telepedett az ünnepre, különösen, hogy a parlament teljes disz-kivilágítását erre a pontra időzítették (mert a lemenő napot szimbolizálja a bíborba sejlő fény... nehogy már a felkelő- nap országa lehessünk - ha már Ázsiához csatlakozni kíván e “rend”- még ki is hangsúlyozzák az ellenkező végletet!) - csángó gyerekek megsegítése a bevételből, mert itthon minden gyermek jóllakott? Kétszínű a cselekedet és aljas a nyomorgókkal szemben!Van pénz, a nyugdíjkasszából talán (?) - hogy ily pocsékolást megengedett magának a kormány (csak a tüzijáték háromszorosa volt a tavalyinak!) - vagy csak a játékszenvedélyük tört felszínre a nép zsebét nem kímélve? A hatalom elött csak kétféle vélemény létezhet, az övé és a hamis... az ilyen kormányokat (és itt kizárólag csak a Fidesz kétszeri uralmát értem) - még senki meg nem győzte! Ha kifogytak az érveikből, ezeket a fölényesség pózával vagy a lekicsinylés kifejezésével pótolja Orbán... mit már nem az ész sugall- hanem az akarat, az előítélet, elfogultsága, az érdeke és szenvedélye! De nem túlzok - egy szóval is kifejezhető: butasága! “Mesteri” e rend! A diktátor megszületett! Sejtelmességét csak fokozza a lét, melyet most tapasztalunk általuk... pedig még nem oly rég- az élet tegnapi, mai és holnapi “szerelmesei” ízlelgetve a tavasz mámorát- nagyrahivatottnak várta (nézte) Orbánt, most ők is szégyenlik azt, mivé lett a “friss”-források időszaka!

Szőke Emil

Befalazott szavakon…

Fáradságom gurgulázom…

Hangjaira foszlott az akarat.

Nem ragyog, a nyugalom csak látszat-

A perc-, szavakat lopott simogatások

                       Emlékeiből lett „meghatott”…

 

Hihetem- e, hogy mindenségsúlyával

A lét leg-peremén maradtam

Ily’ szótlan?

                       Áttetszőbb így a csend, melyre ítélt

                       A lelkiállapot, hogy képre-hívott,

A sors vakfoltjain a bánat vissza is dalol:

Igaztalan az anyagban (!)

 

Homályos a lég… magamban-,

Hol céljaimat fölforgathatom

Évek redőin gyűrődött már a lét

Rá a mindig- félsz a kór…

Mint az alkony: tántoríthatatlan… ég

Kíntáncaival a „színesedett” vágyakon,

Míg hangtalan fölzabált- napjaira fogy!--

 

A magány némasága rejtelmes közeg… a távolok földi-ízeivel telt, a lélek parányi hangjaival hoz reményt, mellyel az idegen dolgok levetkőzhetők (!) A feszültség elbírja, sőt „kívánja” a hitet, ez hozza a lélek megelégült békéjét… s értelmét adja a magánynak, hol erőt gyűjthet az anyag… belső tartalékaiból ott nosztalgiaszivárványa ragyoghat fölötte és megújult szelleme!

“A cseppekét a felszínes is kifürkészheti. A tenger csak a mélynek árulja el titkait!”

2011.08.21.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 79
Tegnapi: 74
Heti: 297
Havi: 2 253
Össz.: 488 154

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán országa... Szent István után szabadon
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »