Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni cezarománia...

      Ítélj, s mert nem vagy fölöttük, de alattuk, és szolga sem, hogy szolgain fogadd a parancsokat- mi néked kétség, mert szétszabdal e “csapat” ezer felé... ítélj!

      Balsors mellé elkélne már a szerencse is, hogy újra magunkra találtassunk, ezért ítélek alulról.          Szétzilált bennünket a hatalom, hol hízelegnek, hol durván utasítanak... jólét helyett nyakig megszorítás és ott is csak elvetnek, mint bábfigurát néznek marionettnek... eddig sem voltam épp néma, de már kezdődik egy újmódi cenzúra, hol némaságra ítéltetnek a szókimondók- babonákon mehetünk szegénylegénynek... van már luxus-menhely, mit tanyámul szánt nékem Orbán Úr!

“...Aztán mellétesz egy 173 oldalas törvényt, ami nyugaton ismeretlen szankciókat bevezetve lényegében fölszámolja a sajtó szabadságát. Félek, hogy más jogágaknál is ugyanez következik majd be.

Rögeszméit úgy sem viselném el- agyrém és megtorlás a gyakorlata, ki- lovagja vallási hódolatával már istennek szánt magyar vezírré emelkedett, hol bér-aláíró tollnok lett köztársasági “előemberünk”. Szánalmas első-polgár vajh’ kinek játszódik a szerep? Orbánnak hála, megvették a szolgálatkész cselédet!

Orbán a nagy “embercserélő” eltalálta a szerephez kapcsolódó embert, vele maga lett a forradalmi mementó, mint délibáb vetül önmaga fölé, hiszi már a napot is legyőzte a nagy siker- csak a zavar fejében, az ne volna... akkor talán észrevenné, hogy megcsappant a léhák lelkesedése körötte. Ígéret földjéből a poklok földje lett, nyomor, szegénység és hideg- áremelésekkel törvényi szankciókkal, fenyegetésekkel éled a félelem, mi már úgy látszott egyszer, hogy örömmel telik meg.

“Orbán diktátor, a médiatörvény közvetlenül veszélyezteti a demokráciát, kérdéses, méltó-e Magyarország az EU vezetésére...”

No, és szabadságvágyunk  is a politikai visszásság martaléka lett- csak vágy maradt a lelkekben! Orbán hatalmával felszínt súról, tünetként kezel és maradt a hazugság, az is hibákkal, bűnökkel, végzetes történelmi-tévedésekbe gyömködve, mire talán-talán az ország is ráébred.

Pőrére vetkőztetik az országot, s még mindig a rossz duma a sikk, hogy ezekről is az előző kormányok tehetnek- tehát ők is, hisz voltak előzők is itt e hazában.... akkor is leszerepeltek. Csak érzelmi töltöttséggel országot még nem építettek fel, a másik véglet a kényszer ott a sarokba szorított szelid állat is támad... (nem tanulták volna meg?) - döbbenet és csüggedés az ország vállán súllyal terhelt. Mi lesz? Hogyan tovább? A rend nem érvényesül, szuggerálni egy országot eddig sem- ezután sem lehet, már senki nem formálódik a Fidesz kívánalmai szerint- káosz lett és velük minden alkotmányellenes cselekedet.

Ahogy Ady is mondaná most- megfojtódunk Európa közepén...

Ébredeznek a pártok? LMP- MSZP talán, mondják már, mit elejétől észrevenni dolguk lett volna, de tenni, mert tehetnének, még mindig kenetlen szekérkerék módjával tesznek. Európa, emberijogi bíróságok- elmondani a világban a kétharmados uralommal tehetetlen országunk!

       Diktátor uralma van! Egyeduralmi-önkény, mit felépített a Fidesz hatalmával, s alkotmányellenesen tőrnek minden hatalom megszerzésére... befogják szánkat, véleményünk nem lehet- de kérik megértésünket? - (mégha kérnék, de önfejüek) - s e Kárpátmedencét “örök idegenségbe” hajszolják, teszik ezt mily’ mosolygósan- nekünk maradt az álom és mese! Velük semmibe ér a magyar, és csupán ámítja magát...

 

Nagy a nyomás,

irányzatok módjait fuldoklom

Vajon meddig bírom,

          mi vegyültében már

          nyúlón gyúlt az anyagon,

e sorsnak válságos okán,

          s nem angyalszárnyakon?-- (Szőke Emil)

 

Ui. "A Magyar Szocialista Párt felelőssége óriási abban, hogy több külföldi lap és politikusok is negatívan szóltak az új médiaszabályozásról - mondta Lázár János. Szerinte az MSZP tudatosan félretájékoztatja a nemzetközi közvéleményt és az európai parlamenti képviselőket. Ez súlyos felelőtlenség, "mert nem könnyű gazdasági helyzetben próbálják lejáratni az országot mondvacsinált indokokkal" - jelentette ki... (és még el sem pirult!!!) Felháborít ez az arc- az inasi – ki, még tanít, oktatva „újít”- de tükréből magára vádlón nem néz!

Ezért van, hogy nem értjük- nem tudjuk mit akar, mit épít Orbán... hol úgy tűnik önkényuralomra tőr, hol valamiféle személyi-kultusz felé hajaz, hogy megfeledkezik önmagáról nem rendes kerékvágásban halad!

Megosztásos elmélete a történelmi idealizmus szokványos álláspontjához viszi, amely szerint a történelmet a nagy emberek alakítják és határozzák meg...

Ehhez a legfőbbcél, a legcélravezetőbb eszköz a “forradalmi”-tett volt! A “hogyantovább” még mindig kérdéses... határon túl is!

Az emberek egyesítése, a közös tettre ösztönzés- vallással (?) illúzió lett... új-világot hírdet, azonban csak megsejteni lehet... ez a fajta társadalmi modell leginkább semmisem!...

 

2010.12.23.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 74
Heti: 310
Havi: 2 266
Össz.: 488 167

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni cezarománia...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »