Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán törései és tükröződései…

 

„Magunknak persze mindent meg tudunk bocsátani. Következésképp még azt is, hogy magunknak mindent megbocsátunk.” (!)

Milyen szabadság az, hol azt csak mások rovására őrizhetem meg? Hiába kérkedtek Orbánék a választással, győzelmével, forradalmával…hiszen látszik- több a gyávaság benne, mint az emberség (reformjai által, az adórendszerével és sorolhatnám még…)

Már kacagva kormányoz a „Király”- a legjobb tanácsot sem fogadják meg. Látszat-vitáin zűrzavar van, fogyatékossága az időben-hosszú elbeszélés tartalmatlan és üres frázisaival az orbáni-állam hanyatlását jelzik… hogy lesz itt erős állam?

Nincs menedékünk, itt csak szükség van és erőszak! Ez az állam nem szabad, egy ember akarata van- mi törvény! Szavazásnál mindig egyhangú az akarat, ez nem szabadság, nem demokrácia- csak egy rakás szar! Pedig e társadalom állapota, már szükségletei miatt is más arányokat kívánna… de Orbánnal marad a diktatúra „dicsőséges forradalma” által- miatt!

Spekulatív a történelmi múlthoz való azonosulás viszonyaiban is… politikai irányelve- itt észre nem lehet hivatkozni, időtálló hivatkozásai nincsenek, politikája konzerváló nincs fejlődés- így nincs szenvedély sem, sem megeggyezés…

Matolcsy gazdaságával, nem a munka-dandárjában, de a munka közelében sincs- Orbán észrevenni nem akarja- paktumot kötött túlkapásaival, hol az okoskodás a legfőbb motívum. Orbán társadalma nem az emberek előnyére létezik, ember jogává itt semmi nem vált, az a kevés is a gazdagoké- hét millió embernek nincs jogos része!

Egy államot vezetni tudomány, de hol van a tudója… méginkább tudósa? Orbán lenne az? Ha…ha…ha… rövidtávú-tapasztalataiból okulhatunk- melynek nemhogy gazdasági, de morális hatásai sincsenek. Akkor mi haszna?

Azzal hogy erőt orvosolja, zavara egyre nagyobb- célokat nem mutató- de hátráltató tényezők pártjával és „testrészével” a Kdnp-vel együtt! Sajnálatosak, ha nem tragikusak lesznek a következmények! Nagymértékben tudatlanok „mesterségüket” illetőleg… de mert egymást tüntetik ki nagy figyelemmel, hisz’ vannak már lovagjaink- megfeledkeznek kötelességükről mire fölesküdtek…

„Az olthatatlan inkább felperzseli magát, semhogy a pislákoló langyosokért égjen. (!)

 

Szorongó a hang, amolyan nyüszítés-féle önmagában.

Senyvedő létével sorvad a hála önmagának,

hol vérzik a lélek, önmardos magánya önmagammal…

Félek, féltem amim van egy-kabátban rajtam,

míg álmodok egy szebb jövőt magamban:

ezüstbojtjával ép-szegéllyel  terítve ott az asztal…

e fordulatban ma-kacaja, hogy rám-csurrant nyálam-- (szőke)

 

U.i. „Végtére is mindegy, hogyan élünk. A hamis gazdag a dolce vita-t fogja megkeserülni. Az igaz szegényt a vegetálás keseríti meg.” (!)

 

2011.03.08.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 125
Tegnapi: 145
Heti: 664
Havi: 2 620
Össz.: 488 521

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán törései és tükröződései…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »