Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán értékelő valóság-tudata…

 

„Orbán Viktor beszédében sorra veszi majd az elmúlt év legfontosabb eseményeit, értékeli az ország és az emberek helyzetét: a miniszterelnök értékeli "azt az eddig közösen elvégzett munkát, amelynek a célja az, hogy átszervezzük és megújítsuk Magyarországot, hiszen a terveink szerint 2011 Magyarország megújulásának éve lesz".

A beszéd a jövőről is szól majd: Orbán Viktor sorra veszi a kormány, az ország előtt álló kihívásokat, és felhívja a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyek a nemzetközi gazdasági kihívásokból, illetve az előző kormányzatok rossz teljesítményéből adódnak - ismertette a szóvivő.

Szijjártó Péter leszögezte: a mostani országértékelőt a kormányfő arra kívánja felhasználni, hogy "Magyarország hangja, vagyis az emberek véleménye jusson kifejeződésre".

Az érdeklődők azokat a kérdéseiket, felvetéseiket, amelyeket szeretnék, ha megválaszolna a miniszterelnök, e hét csütörtökétől tehetik fel Orbán Viktor Facebook-oldalán, illetve az orbanviktor@orbanviktor.hu címen. "Legyen ez egy közös miniszterelnöki beszéd" - mondta az említett közösségi portálta felkerült üzenetében a miniszterelnök.”

Majd…majd…majd…

 Hamisan indul, már megint az elmúlt kormányzatok hibáit taglalja majd, hogy mit tesz ő és milyen tevékenységének útja- kevesebb teret kap ill. levezetve múlt hibáiból, hogy mit miért nem tesz éppen ill, minek szükségéből lesznek a megszorítások, mit hív majd reformoknak. Átalakítja az eddigieket, mindegy jó vagy rossz az és elnevezi megújulásnak… a felelősséget megosztja- magyarán ő nem vállalja, mert a lakósság, hogy felteheti kérdéseit az eddig múltakról, ill. véleményezhet kérdőíven majd, így részt vehet már az alkotmányozásban- azt célozza- mondván ti akartátok- én meg azt tettem. Erre hivatkozik a választás óta, mármint minden mi van a választói akaratból tett intézkedések sora!

„Ha viselkedésedet helytelenítik, meg kell gondolni, hogy viselkedéseden, vagy inkább a helyeden kellene változtatnod.”

Megtanulta Orbán a magyarost rendesen, aki védekezik bűnös! Ne védekezz – vádolj! És hiszem inkább valami rejtélyes okokra kell gyanakodni inkább… valami itt nagyon takargatva van, ha kiderül- lehet már késő lesz!

Milyen jövőt tud felvázolni az, ki- a jelenben sem lát az orránál tovább, minden tudománya kimerül abban, hogy visszamutogat és puffogtatja elcsépelt frázisait , mit jövő-képnek kivetít. Maga sem tudja gazdaságának irányát csak elnevezi újnak, így mindegy is minek nevezzük azt: ázsiainak, antiknak, feudálisnak vagy újkapitalista iránynak, esetleg egy újszóval modernkori formátumnak! De mert feltáratlanok- nem is tudnak többet tenni puszta fikcióknál és jelenségeinél fogva a társadalmi tények mellé igazítja azokat- a folyamatokat, mi – spontán működő meghatározói lesznek annak a képződménynek, mit megújúlásnak nevez el a Fidesz és vezérkara élén Orbánnal!

Erővel kikényszerít valamit, ami éppen a problémás részeket érintik, de a megnyugtató megoldásokhoz segítséget mégsem kapunk, legalább is általuk nem… marad a segíts magadon , az Isten is megsegít! Szlogen orbáni változata… erejénél fogva az állam büntető eljárásának lehet tárgya minden mi most zajlik. Ugyanakkor törvényei, a közfelfogás (mi fideszi), mint társadalmi követelményrendszer önmagában is megmutatja, mit is ér a megújúlási- folyamata! Tehát minden megújúl, mi a gazdagok érdekében, azok uralmát biztosítandó szolgálják erő-szak-hatalmát!

Számot kell azonban vetni olyan körülményekkel is, hogy a jelen a maga változatosságában, sokrétűségében tárul fel elöttünk, minthogy közvetlen valóságában, minden oldalról, mélységében és szélességében hozzáférhető, mind a szemlélet, mind pedig a gondolkodás számára… hogy kitekinthetünk Európára, összehasonlítást végezhetünk a világban. Ezért a megújúlás képzelgések tévútjaira tévedt Orbán által!

Éppen ezért is a való ködösítésével kíván élni Orbán a múlra-kacsingatásával, mert a fennt említettek korántsem állíthatók a múltra nézve… ezért is van egy egyszerűsítési folyamata dolgainak, és csak egyes kirívó jelenségek intenek arra, hogy a bonyolulttól az egyszerűbb felé való haladás nem is fedi olyan egyértelműen a tényeket. Helytelen következtetéseinek következményeit velünk nyeleti le! Az éles-eszű ember cinizmusával előadott jövőkép- fogalmazásából kiszűrendő, inkább figyelmeztetés önmagunknak, mint megoldásként szolgáló példa: mind elméleti, mind gyakorlati vonatkozásait tekintve.

Elmondanám, az eddigi ismeret alapján a tapasztalati megközelítés- mivel élni fog Orbán- alaptétele: nesze semmi, fogd meg jól!

 

A hatalom rossz léte sok, jót tenni még kevés,

a tilolós ölelkezés száladzó törekként veti anyagát,

nincs irgalom, derékba törik- súlyával-sújt a kéz…

tétovázó nyomorok parancsoló következménye játsz,

hol az ész nélkülöz valót, a szív rávadult ott és szájat tát

a lihegés, s iramából csikar szét a mindig féktelen láz-

Fel rombolás! – rugdalt jelszavakkal erő hazugságán

önönmagatokért- önönmagatoknak ízesűlt a vágy (!)-- (szőke)

 

Ui. A jövőbe vetett reményről beszél- beszélnek, mégis egy „ezeréves birodalomban” vetett reményről álmodik a Vezér (!) – miben csak az utópizmusra találnak igazolást!

„Ha mást már nem tudsz elzálogosítani: hitedet az öröklétbe add letétbe.” …avagy máris kezd el saját siratásod!

Újabb csermege, a nyugdíj-pénzek vizsgálata- miért is? Mert bukta van, mert éppenhogy jól kezelték a pénztárak a pénzt, s a hozamok kifizetése sokkal több pénzt vesz el , mint amire Selmeciék számítottak- 3000 milliárddal számoltak Orbánék- ez mára már 2200-2400 milliárdra csappant, a megtakarításukat, mit terveztek 2013-ig ez el is vinné. Most jön megint egy kitalált vizsgálat a hűtlen kezelésről, hogy kifizetésre mégse kerüljön (vagy amég bent-hagyott pénzt is megkaphassák), hogy a kormány várakozásai teljesüljenek?! Nem tanultak a 2002-ből, vélhetően ezért is megkapják majd méltó jutalmukat… lehet- megint bukta lesz? Ily’ ostobán építik légváraikat, mint a felfújt lufi ki is pukkan sorban… és ez még csak a kezdet, jönnek a további megszorítások- reformnak titulált megújjulással. Újabb lufik pukkannak és így tovább, míg „uralmuk” tart! Ahogy jó- székelyem mondja: „ha nagyot akarsz falni, legyen hozzávaló kalányod is!”

 2011.02.07.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 135
Tegnapi: 145
Heti: 674
Havi: 2 630
Össz.: 488 531

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán értékelő valóság-tudata…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »