Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán Európája...

 

"Magyarországon megszűnt a sajtószabadság. A szerkesztőség ezt azzal indokolta: meggyőződésük, hogy a médiatörvény "valójában a Fidesz-KDNP vezette kormány autoriter törekvéseit szolgálja azzal, hogy megteremti a lehetőségét a velük ellentétes véleményen állók megzabolázásának, megbüntetésének, végső soron akár tönkretételüknek".
Szájzár Uraim! E feszültséget Orbán hajtómotorként fogja fel. Új felfogás lett ismét a geocentrikus gondolkodás (a Nap is körötte forog) – s ez magától értetődő a támogatói elött! „Hej magyarok, szerbek, románok, szlovákok, mit az egyik büntetésként, szín-azt a másik jutalmul kaptátok a véralomból: éhen-bőg-világtok…” (!) Elillant-izű szájakkal más a tanulság. A nyomor világában, hogy lesz békés és boldog a jövendő? Röhögni volna kedvem, ha nem ülne mellemre egy nyomasztó látomás: erős-Orbán Európa fenegyereke, kivel „Éhe a kenyérnek, éhe a szónak”… hol „Én beteg ember csupán csak várok” (!)

“A jobb oldali politika sarkalatos pontja az erős állam, az erős katonai hatalom! Ezért a látszatért szinte bármire képesek! Már megint ott tartunk, hogy a látszatpolitika kedvéért, csak azért is megszüntetünk valamit, és sokszorosáért bevezetünk valami mást! Végül is, már megszokhattam volna ezt az ország rontó politikát! Nem is értem magam miért háborít fel egy újabb eset!”

Ha a geometriai tételek, mint pl. – a derékszög szögeinek összege 180 fok, a hatalomban lévők érdekébe ütköznék, minden bizonnyal megcáfolnák azokat…(hoznának rá törvényt utólag, s alkalmaznák visszamenőleg) - ilyen felfogású az Orbán által vezetett Fidesz-Kdnp. Tehát a lényeg, hogy a forradalom, mit ki-megvívtak államhatalommá vált… már senkit nem érdekel, hogy a demokrácia megcsúfolása volt? Új struktúrája a mindent magába foglaló társadalmilag diktatórikus totalitás! Hamis-tudat- mit más csinál, igaz csak, mit ők kitalálnak, mégha a tudománnyal, vagy épp a törvényekkel ellen megy is…

Evidens a megoldás is, mit hittünk illúzió volt- a szabadságnak itt van vége! Orbán rombolja is rendesen, egyben nyitva hagyta a kérdést, vajon kikerülhet-e önmaga által ebből a zsákutcából (?) – amelybe az önmaga által létrehozott illúziók elvesztése miatt került…nem kellene-e segítenünk neki ebben, mondjuk az Európai bíróságok bevonásával?

Érzelmi értékelés van, észérvei nincsenek- akaratképzetek, az akciómódszerek fétis-jelleget öltöttek. Azokat az érveket, motívumokat, gondolatokat, melyek számunkra elfogadhatóak lennének- törölte Orbán és csapata! Matolcsyra hagyták a technika és produktivitás ügyeit… nem is tud véle mit kezdeni. Taktikázik a fiú! Új-divatos áramlatot vitt bele: a semmittevést! Vele kevés is a remény, hogy a tudományos megismerés fokán e tárgy, mit művel- megismerése a maga igazi mivoltában bekövetkezzék!

Egy Orbáni-társadalomban való történelmi létezésnek, történelmi szerepnek szolgálatában áll… utópikus illúzió vette kezdetét. 15 millió magyart akar megvezetni Orbán, ebből máris hét millió kiesett, hiszen helyzetünknél fogva ki vagyunk szolgáltatva a hatalom túlkapásainak… olyan mércét alkalmaz a konkrét jelenségekre, mit a régmúltból vett, de nem viselkedik, a jelen-valóság mozgástörvényeinek- a rég-múlt nem lehet kész eredmény… miért nem veszi észre? Mert a hatalom jobban izgatja, majd Európának is megmutatja a kis-Botond, hogy kapuikat kinyitják erös ökle elött! Nem számít , hogy gazdasági és politikai harca ellentmond minden józan megfontolásnak! Felfogása az erős jelzőn alapszik…zseni lenne, ki- áttöri az elégséges alap elvének korlátait? Alkotó aktusa itt olyan produkció, amibe beleveszünk mind!

 

…a lét ecetnek való vadalma elvetni való része,

hol a rémkép majszolgat valamit,

mocskol, összezúz,

majszolgatva csinál valamit- rút a képe

rút-

savanyúsága által romlik, megromlik…

omladványos helyre vitt az út,

itt meggyűl bajunk (!)— (Szőke)

 

Ui. Ez is kellett nekünk? – „A német tárcavezető bírálja a magyar kormányt a külföldi konszerneket sújtó különadó miatt. "Az elsősorban külföldi vállalatokat érintő adók alapvetően problematikusak az európai belső piac számára" - mondta Brüderle a lapnak. A német kormány ki is fejtette aggályait a magyar kormánynak.”

Ez is kellett nekünk!  Orbán korlátlan hatalmát egy újfajta diktatúra bevezetése tette lehetővé itthon… hogy viszi át Európára? Máris lázad a „barátság”! Orbán kijelölte ujjával a görbét, mit - ha kell erővel is követni muszáj… minek, ki- ellenszegülne, magával Istennel (ki Orbán, vagy csak ostora? – mindegy is talán… begőzőlt a lelkem) kerülne szembe és megnézheti magát. Öszintén szólva nem is vártam mást, tőle nem- hisz már eddig is sutba dobott minden értéket, mit a demokrácia nyújthatott volna, de folytatja útját- akár a romok között is! Vak ösztöneit éli ki így…

 

2011.01.04.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 117
Tegnapi: 145
Heti: 656
Havi: 2 612
Össz.: 488 513

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán Európája...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »