Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és a csőd...

 

Valakinek, valakiknek nagyon sikerült beetetnie Orbánt a gazdagoknak tett adókedvezménnyel, mert „húzni” fognak és fellendül a gazdaság… (!) – hm…húznak is a pénzükkel a külföldi bankok felé… szóval az arányos és igazságos adórendszer – aránytalanságával és igazságtalanságával együtt  csak-nem tudatos csőd… arányos vele a hatalom hülyesége (!) - igazsága, hogy homóvá az a majom „törzsfejlődik”, amelyik hazudni is megtanult…

“Az evulúció ma is folytatódik. A sapiens például egyre stupidusabb.” 

Ciklusonként megtapasztalhatjuk, hogy nagyjaink egy fikarcnyit sem értenek ahhoz, amit csinálnak! Sokoldalúságuk, fantáziájuk, érdeklődési határuk a jólét megteremtése maguknak… s ezzel kész is, nincs tovább, mi birkák bégetünk és várjuk a négy- év lejártát, hogy minden kezdődjön elölről? Az ember  haladó gondolata kiveszett, nincs- begubózott… nincs egy egységes világnézet? Akkor az őrültek mit keresnek a hatalomban… most például látniuk kellene, hogy a parlagon hagyott földeket cukorrépával kell beültetne, az elárasztott-területek leszivattyúzás után erre a legjobbak- vissza a cukorgyárakat! Uraim alszunk? Álmodunk?

A franc essen belétek és ott a gabona, abból sincs elegendő, de van „fű-tenyészet”- mint modern tüzelő, fizetőképes-kereslet meg sehol, mert a gazdag tojik a szegényre, ebből lesz majd üzem, de- ha lesz is valami az nem elég, s még mindig ott a bér-kérdés, mert az adócsalás nemhogy nem szűnt meg, de fölerősödött! Ez a hatalom miért fér össze a babonával…a reakcióval, az elnyomás minden vállfajával és annak védelmezésével?

Mert nem tudnak semmit, melldöngetésen kívűl. Nem túlzás állítani a demokrácia ellenségei, már-már a feudális viszonyokat teremtik elő ismét- védelmükbe vették a gazdagokat, az iskolákat az egyházaknak adják, a keresztényi értékrendet szajkozzák, támogatnak és védelmeznek mindent ahonnan csak pénzt remélhetnek- de munkanélkül, uraim (?) - csak hétmillió lecsúszó-pályára állított lenne jogosult ilyenfajta segítségre- de már késő, sajnos belátása e hatalomnak nem volt rálátása mégúgy sem lesz...

Rágalmazni a szegényt, a munkanélkülit, hogy dolgozni nem akar- hát ezt aljasságnak tartom…kígyó-politika, hégeli-filozófia- és lám a kör bezárult, a hatalom most rághatja saját farkát! Hatalmasok, akik újra és újra visszatérnek a régi, rothadt idealizmushoz!

Talán meghallgathatnák a közgazdászokat, tudósokat, filozófusainkat, akkor talán az így szolgáltatott információkkal elmozdulna a gazdaság- bár érteni így sem fogják, mert érdekükkel ellentétes lenne…makacsul fenntartják az elavult állapotokat, miközben a gazdaság a pénz- tőke hálóiban vergődik.

A mezőgazdaságban a kisüzemekkel semmire nem megyünk, háztájinak hívhatnánk, a nagy földeket egy-tagban kell megművelni- de ezt kell hogy tudják! Ragaszkodás a mostanihoz a hanyatlás formái, mert a hanyatlás vitathatatlan tény!

A válságok egymást érik- még be nem vallottan is…anarchikus állapotok uralkodnak a piacokért, egyre bizonytalanabb a lakóság megélhetése az áremelések következtében, és következményeként nő az éhezők száma, Ezen lehet mosolyogni- én inkább sírnék a hatalom helyébe, hogy ennyire tehetetlenek! Igazuk van nem vagyok a helyükbe…

Marx azt mondta (tudom nem divat tőle idézni): „ A kapitalizmus győzött az egész világon, de ez a győzelem csak bevezeti a munkának a tőke fölötti győzelmét.”

De amit most csinálnak a demokrácia nevében, nem szabadság, hanem a munka értékének lerontásával a kizsákmányolás új rendszere… dumákból elég, elő a farbával, meg tudják oldani a problémákat – akkor hajrá! – vagy nem tudják megoldani – akkor söprés! – nincs harmadik út!

A múltra-kacsingatás- a réginek védelmezői mindig is ráfogják szedni a „reformok” és javítgatások híveit, amíg meg nem értik (Orbánék is így), hogy használhatatlan a lépés, mert a gazdagoknak kedvez- miből a népnek nem származik semmi jó (Harrach hiába szajkózza a közjót!) – érdekvezérelt az egész, igen csak és kizárólag a múltik érdeke (!) – ámítás és önámítás minden itt, a vallás, az erkölcs a politika a szociális frázis használhatatlan-rothadt… ezzel nem teremtenek újat és megújúlni sem fogunk!

Forduljanak meg a lovon, mert az irány rossz. Ez a politika úgy rossz, ahogy van!

„Politika: hazugságművészet – dilettáns hazudozókkal!”

Erős nemzet leszünk, amennyiben a frázisoknak van piaca!

Szőke Emil:

 

…irgalom ne haggy el, forgolódik már a kedv

irgalmatlan szélkakasban Krisztus nevében

a sors elvetett- rám nem lel a jelen,

          beérem most a réggel-

emlékezem, időm van,

          a munkát még keresem,

          míg nem találok élek segélyen.

A hatalom szemeiben

munkakerülő lettem-

          ki- fenn károg egy-szívvel

kimondta ítéletem: dologtalan- lusta ember

          senkinek nem kell…

„Ha jó a szó s halló hallja meg”- így lett hideg-meleg

az opártos ellentéteken, hol opálossá telt a szem—

 

U.i. E jelen a múltbéli folyamatok térképét adja meg, pozitív útikalauz mégsem lesz. Álmokra nem értelmezhetjük… arra kényszerít, hogy ismerjük fel és kérdőjelezzük meg önmagunkra és másokra vonatkozó irracionális hiedelmeket…

 

“A médiatörvényről szólva azt mondta, hogy ennek kapcsán összecsapott egymással az európai bal- és jobboldal, s "a magyar médiatörvény apropója volt ennek a küzdelemnek". "Megvívtuk a csatát és bebizonyosodott, hogy a magyar médiatörvény megfelel a demokratikus normáknak, az európai elvárásoknak" - jelentette ki Orbán. Rámutatott: a jogszabályt illetően kért három pontosítás csak technikai jellegű kérdéseket érintett, "semmi közük nem volt a sajtószabadsághoz".

Vezérben is a módolt időn ismét győzött a „Király”- hiszi ő - hogy mi, a nép nagy része mit hisz el neki már más megítélés alá tartozik…érzelmileg Orbán teljesen le van kötve magával, nagy szerelmét a „Profitot” meg nem csalja, e varázslat már nem tart soká- s mikor is ráébred valóságára, majd föltehet magának egy kérdést, hogy kit szeretek jobban?

A jólét paráznaságában még az orráig sem lát, szenvedélye űzi és odaadja magát annak az egy rögeszmének, hogy nem a szeretet, a tudás és a szépség, hanem a pénz- gazdálkodása váltja meg (!) Hajrá Orbánunk! - e paráznaság a kéjnél is nagyobb öröm- sőt gyönyőr, amit a birtoklás tudata ad!

“Az alkotmányozásról úgy vélekedett, hogy Magyarország e tekintetben lemaradt a csehek, a lengyelek és románok mögött, s "szégyen egy 1956-os alapokon álló nemzet számára, hogy az 1949-es alkotmány alapján próbálja rendezni az életét".
A miniszterelnök a kormányátalakításról szóló felvetésre azt mondta: benne fel sem vetődött, hogy bármilyen kormányátalakítást hajtsanak végre. Hangsúlyozta, hogy a miniszterek "nem a leváltás küszöbén, hanem
a kiadott munkák elvégzésének dandárjában vannak".

 

Orbán csak el van hóbórtjaival, midőn nem látja – mennyi küzdelem, szenvedés (a nép részéről) van és nyomorúság e létben, alkotmányozásban szégyennek tekinti az 1949-es alkotmányt minek alapján rendeztük eddigi életünket, de nem tekinti szégyennek ugyanakkor, hogy az állapotok tekintezében Horthyig mentünk vissza (!) – nyomor, munkanélküliség tekintetében és politikája sem másként…

Olyan szerepet játszik amiben csak szenved a nép, nem lehet könnyű- de vagy nem látja a valóságot és akkor buta, vagy nem is érdekli csak a hatalom és kellően tudatos e testre szabott szerep- csak tudnám lova milyen színű lesz (?) – ha a kétszín-arcúsága jött divatba, melynek együttérzése folytatódik a kényszerek szerepében…ahol is életünk közös filmjét  „eljátszuk” vele. Akkor kimondom- rossz a film, kár a beleölt pénzért!

Néha borzadok az ösztönös-működés folyamatából következő lépésein, hogy van képe „átéltetni” velünk így a mát, mely az „elmélyülésben” kapott főszerepet! Immáron megmutatkozik az igazi arc maszk nélkül, kivagyiságát ünneplik is hívei hajolgatva és tapsolva, hol a reflektor fényében következik újabb játékának újabb variációja!

„…na ezt majd a folyosón megbeszéljük!”. (mz/x)

„Miközben a kerti törpe kiment a divatból, a lelki liliputik szemlátomást elszaporodtak.” (!)

2011.03.06.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 54
Tegnapi: 74
Heti: 272
Havi: 2 228
Össz.: 488 129

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a csőd...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »