Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Gyurcsány igaza…

 

„Aki nem támadja a Fideszt – persze erkölcsi és jogi értelemben is tisztességesen - , hanem csak védekezik, az alulmarad. Most itt tartunk. Stratégiai kérdés van a napirenden, a mi oldalunk meg szerencsétlenkedik.” (Gyurcsány)

Így igaz, de mintha ez is kevés lenne… valahogy nem találják a hangot, modort és a szavakat, ezért is kell egy új „vezér”- ki élére állhat egy másfajta mozgalomnak, s erélyesebben, mint eddig, harcosabban- kényszerítsen erre bennünket az ellennek (akik a most-hatalmukat gyakorolják), a sötétség, a hazugság és bűn ügynökeinek példája (mert ez lett a Fideszből)! Ők minden alkalmat megragadnak, hogy lejárató-propagandájukkal eláztassák az előző kormányokat! Azért csináltak forradalmat, hogy diktatúrát építsenek!

Nem ragyoghat arcunkról állandóan a szent önzetlenség, be kell látnunk a világgal való érintkezés sok veszélyt rejt magában: Quoties inter homines fui, minor redii. De csak akkor, ha a világban magunkat keressük és magunkat állítjuk bele! Viszont, ha nem saját dicsőségünket és érdekünket helyezzük előtérbe, máris más a helyzet. A felek között a viszony lesz erősebb, szegény és munkás, nyomorgó és munkanélküliek seregében a legnagyobb teherpróba, hogy más-más lehet az érdek, mégis együtt- egy célért lépnek! Nem hagyhatjuk, hogy az ellenséges Fideszi-áramlat, felszított (csinált) botrányaival szétszakítani legyenek képesek bennünket! Ez persze sok munkát, szervező erőt (esetleg pénzáldozatokat is követel), de a belefektetett erkölcsi és anyagi tőke meghozza a bőséges kamatokat! Hiába a terített asztal, ha nincs mit ráhelyezni étkül… ezért, ki- még nem érzi át, a ma-súlyát el ne ítéljen, mert ripsz-ropsz és kerülhet hasonló helyzetbe, hol ha nincs összefogás- nem lészen kilábalás sem! Ne hízelegjünk, ne csússzunk-másszunk, ne dörgölődzünk hozzájuk… ez alacsony lélekre utalna. „Dajcstomik” stílusában nem tárgyalhatunk, de méltóságunk tudatában őrizzük függetlenségünket és ki bajban, azt segítsük! És álljunk ki egymásért! „Mindnyájan egyért és egy mindnyájunkért”! Kritizáljunk! – semmit ne hagyjunk szó nélkül… ideológiájuk leplezi a világ köznapi értelmezését, amely vagy primitív fogalmaktól, vagy gondolkodási sémáktól- régi-mítoszoktól hemzseg, vagy pedig nem más, mint tudatosan kezelt hazug mese, amely a megfelelő társadalmi tájékozódás elfojtását célozza…

„Ja, és  mi van a börtönnel? Az érdektelen. Majdnem mindent ki lehet bírni. Csak ezt az iszonyatos nyálaskodást és középszert nehezen. Mert a megvertség szagát árasztja.” (Gyurcsány)

 

Félelem van, megfélemlítéssel teli szomorúság- közérzet, létérzés, létállapot és távolság, tompítottság, elérhetetlenség (!) – légköre a létnek! Hol a jövő megfoghatatlan- észlelései is csak sejtelem… elég már! Aljas és nyomorító a hatalom- emberi jogainkat tiporja el, emberi voltunk kibontakozásának lehetőségét egy jobb lét reményét vette el! Megtagadják az európaiságot, de Ázsiát nem akarhatják, mert abból is a káoszt kapjuk (bár piaci viszonylatban nem lenne rossz) – és, amit láttatnak, mindebből a bénult érzelmek felett- gyanakvóbbá tesz, mint valaha e mélypontivá tett közérzetben!

A gazdaság nem indult be – Matolcsy ehhez kevés – közmunka-program megalázó léte és gyakorlata csak próbálgató közeg- a valóság harcában szárnyaszegett lett, s ami szomorú még el sem kezdődött és máris végét járja magasfeszültségében, a félúton megálló szabadság-fogalmában, mert rabszolgának adva az ember, hol keserű és reménytelen a jelen és undorral van minden alantas iránt! A Fidesz szellemétől, külföldről is rosszallóan néznek ránk, újjal mutogatnak politikájukra és a bomlás komoly jelének tartják! Hát így vagyunk… e gránitkemény rendben, barbár terveikkel!

„Ez a forrása az ismét faji alapú nacionalizmusnak és mindannak, ami ma már – mindannyiunk szégyenére – mindennapos eseménynek számítanak Magyarországon.”

Mert:

„Koronás”- semmittevőket éltet a ma,

egy-fából vannak kifaragva…

Apró-cseprő emberi joggal körítve

demokráciafélének eladva:

múlandóság-élménynek bizakodó hangulatába?— (szőke)

 

„A maestróból sohasem lesz ezer. A „monohisztor” zseni csupán önmagához ért.” (!)

 

 2011.08.11.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 117
Tegnapi: 145
Heti: 656
Havi: 2 612
Össz.: 488 513

Látogatottság növelés
Oldal: Gyurcsány igaza...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »