Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán vakablakai...

 

“A kormányfő példátlan összefogásnak nevezte azt, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 97 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert...”

Az Ab csináljon amit akar Orbánunk tűzön-vizen keresztül visz mindent, a fenyegetései meghozták az eredményt! - (eltagadni fölösleges!)

...”választási lehetőség, hogy ha maradsz, akkor nem kapsz állami nyugdíjat, de ha meg visszatérsz, akkor meg elvesszük a manyup-pénzedet. Tudja, de nyomja ezerrel ezt a elképesztően irritáló szöveget. Ilyenkor hol vannak a kommunikációs tanácsadók, hogykussolj, bmeg! Vagy megjöttek a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok, és a Fidesz még mindig kétharmadon áll, tovább fokozni a fokozhatatlant?” (kapcsolat)
Orbán Viktor szerint biztos, hogy a magyar nyugdíjrendszer kétpilléres lesz, csakúgy, mint azt a nyugat-európai mintában láthatjuk. "Kár azt az illúziót kelteni", hogy bármilyen módon, akár alkotmánybírósági ítélettel ez a helyzet megváltoztatható lenne - közölte. A miniszterelnök szerint a nyugdíjrendszer egyensúlyát még ebben az évben meg lehet teremteni. "Most ugrik a majom a vízbe"…

…növelni kell a foglalkoztatási arányt, több gyermeknek kell születnie (mert ez ugyebár parancsra megy, megnyírbálunk mindent, és még élvezzük is- legalább addig, míg megfogan a gyerek!)- mondta, a kormányfő.

Hozzátette, a rendszert úgy kell átalakítani, hogy a nyugdíjjellegű befizetések fedezzék a kifizetéseket.(hozzáteszem okos gondolat a vak-tekintély látszat-magosában!)

 

Nem hittem ezt a valóságot, de már látom lesz baja a kormánynak, mégpediglen nagy... örülhet, ha idén meglesz az “elképzelés”, de jövőre nézve önkényével bukta! Matolcsy gazdaságával, valóban a történelem kerekét kell visszaforgatni, hogy igaz legyen, miért is kell millióknak nyomorogni...

Mert e jelenben a tehetetlen akarat mellett a sok álszent “tilalomfa” lett lelten emberi-végem. Minek lesz itt aratása, s minek áldása már eldőlt- minden véletlen... nincs tudás csak erő és a nagy erőlködésnek a vége? Majd illatával építünk jövőt!

Mi lesz a gazdasági alap kulcsszava, kellemesség vagy kellemetlenség? Szex és boldogság, hogy a befizetések fedezzék a kifizetéseket?

A valóság túlontúl is mocskos és csak zaklatottságot látok mindenfelé... a társadalmi folyamatok, mélyengyökerező emberi tapasztalatain, s késztetésein a motívumok irányába nem mutat. Mit akarnak, miért is kérdés még mindig, mert a választ rá maguk sem tudják, hol ismétlésekbe bocsátkoznak, hol meg hazudnak akkorát, hogy már-már akár igaz is lehetne és érzéseiben akár összhangba is hozza a társadalmi értékekkel annak tartalmát. Vagy épp igazat mondanak, de amivel olyan pillanatnyi lelkesedés függvényévé válnak, amelyek a változó körülmények hatására gyorsan módosulhatnak, ellenkezőjére fordulhatnak.

Korlátozások vannak, a korlátokkal nő a depressziós hajlam- hanyatlás és elhidegülés érezhető. Közönségesség és cinizmus jellemzi a hatalmat, hogy nő a szociális nyomás... még rátetéz a bajra!

 

Rikoltozunk, miközben, mint szűrke verébcsapat egy pisszenésre riad,

számkivetve éli nagy-csatáját önmagáért mindenik magának

megkínlódott léttel el-megosztott szenvedéssel verve korhadónak,

hol felsikolt egy csavargó-fütty,

mert rajtunk a félsz-

                     hántolt a jaj…

hol a bűn nyirok-szagában az úri gőg kárpótolgat-

éhséggel hajt,

                     mely nagy-

s holtra vált kényszer-grimasz a mindennapokban már óriást roppant

torz-préssel szűkűlt-vágyban, hogy minden álmunk megoldatlan—

(Szőke Emil) 

Ui. - „a kilábalás tovább tart, de biztosabb, ha megvárod az apályt”… hangos a hatalom, de mások szenvedéseire nem fogékony- és bennünk rág a szégyen… sorsot juhászító mozdulata is magért van… “hogykussolj, bmeg! (mert) - Vagy megjöttek a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok, és a Fidesz még mindig kétharmadon áll, tovább fokozni a fokozhatatlant?”

2011.02.04.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 110
Tegnapi: 145
Heti: 649
Havi: 2 605
Össz.: 488 506

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán vakablakai...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »