Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Választások margójára…!

 

Elkezdődött valami, ami valamiből valaminek keveredik, még gúnnyal - keserű iróniával értéknek eltestálva… MSZP bocsánatával (Kolozsvár) mi már maró szatíra, amiből lett-lelt- fellelt formaalakításában egy „előrelátászat”!

Egy pofon máris kiosztva, az értelmezés áthangolva a szituációs összképpel kényszerében, ahogy a „gyülekezet” Mesterházy szemére vetette bátor „neologizmusait”… de ezt semmiképpen nem lehet útszálságnak nevezni (útszélinek inkább!), mégis helytelenített jó-ízléssel (legalább is Fidesz részről)- de kőkemény elhatározással lett a „vegyítés” művésze!

Hazaáruló!” - „Takarodj haza”! - bekiabálással kísérve! Elvei szolgálatában merész szabadságot hirdetve… a megoldás kedvéért egy bágyadt bocsánatot is rebeg. Nem értem, mert nem érthetem –restaurált vagy rekonstruált, hogy protestál egy múltbéli képet, egy eseményt és prosperál - mellyel létrehozza tanulságait, irányát a tárgyban (kettős-állampolgárság) nem csupán mennyiségi, de minőségi szempontból is összefoglalva azt megállapításaiban, utalva a „fényt” a még homályos részeire felvilágosítással.

Merthogy ez a kettős „akármi” – briliánsan kitalált volt (Fidesz részről) - most- meg támogatott az ellenzék részéről is (kisajátításra gyenge, bár a hang adva /ott/ volt nyereségének). Tartalmilag (Erdélyiekben- néhol fellelhető az érzelem is), ha adsz, vagyok és választok (mert jogot ad, hogy beleszóljon abba, amihez semmi köze sem volna, de a papír az papír- pláne, ha írás is van rajta!)  - kibicnek semmi sem drága – voksát adja, így „szolgálhat”! „Felelősség-teli”- szellem elhatárolásra kész – kényszer esetén a lényeg megtartva (Fideszre szavazni!) a részletek helyett (hogy fizetnek is érte- ellátás, étkezéssel és buszjáratokkal, szoc. segélyek gyerekszámtól függően és sok-sok stb.)! Mit akart itt Mesterházy? Bizonyítani? A bizonyítás mértéktartása, vagy kiegyensúlyozottabb politikája, mint Orbánnak, esetleg, simább, iskolázottan szigorú, kifejezéseinek ereje is szelídebb, mint Kövéré? Kitudja, de nem is érdekel már… én szégyenként éltem meg! És itthon? – az a hülye plakátkampány talán mégsem kellene! Önmagukat minősítik!

Selmeczi hangzatos szövegelése meg gyomorforgató… népies szófordulatai- gyűlölködésre utalt Fideszi- misztériumjátékban előadva, mellyel épp és Ő! (csoportérdeküket szem előtt tartva) – lobbantja magasabbra a gyűlölködés mohó és kiolthatatlan lángját (vágyát)! Civilizáció eszközeivel „verekszik”, mégis elembertelenedve (farkasként) elviselhetetlen vicsorog – (minden sarokban gyűlöletfelelősöket látva) – Úristen! – és ez még csak a kezdet. Mi jön még? – mit ad ki önmagából, ha mégis meginog hatalmuk, hogy fognak végleges uralomra jutni? Előadja a dallamos - farkasüvöltést? Harsány ébresztőként? Élvezni benne magát, hol „régisége” és homálya növelje bennünk „agyonbástyázott” és elveszett életünk „jóllét”- érzését?  Azok után, hogy csak romokat láthatunk, és minden „egész” felbomlását még?

És a reményt ki adja, a jóknak, a gyengéknek- védelmet az öregeknek, a szegényeknek? LMP-ről, ha valahová nem csapódik, lemondhatunk. A „Jobbik” a Fideszé! A „Szövetség Együtt 2014” ellazulva háromfelé! A többiek inkább „jaj”- sokk és kicsik! Nincs alternatíva… viszont volt egy Orbáni üzenet: „Őket a választók felhatalmazása köti, a külföld le van ejtve, egyébként is elfogultak, meg nem is értik a magyar helyzetet és a magyar jogot. Nem írták, de üzenték, hogy a Financial Times és az egész nyugati bagázs le van ejtve és tehetnek egy szívességet.” (Gyurcsány)

Orbán gránit-szilárd alapokra helyezte magát - kár, hogy nem szoborként – mert puccs lesz, és ő a kormányzó egy prezidenciális rendszerben… hogy kormányozható-kormányzója lesz-e? Erő-gyakorlatával aligha! De az látszik, mert láttatja, hogy megfoghatatlan! Tótágast áll az ész!

Orbán és társai észnek és józan ítéletnek híján az üresfejűségnek adták magukat- csak fecsegnek, szertelen, gondolatszegény szóáradattal… de jó véleménnyel vannak önmagukról! A mindenáron való kellemes hatás elérése érdekében nagy az erőfeszítés, talán- mert ki akarja erőszakolni belőlünk a dicséretet, no- az meglehet! Az előkelő modor meg elveszett! A hatalomnak, mert hatalmaskodnak (és nem a közjó érdekében, mit magáénak vall Orbán) - erős-oldalait mutogatva félelmet kelt inkább, s a fölényesség pózában tetszeleg. Ebéli-fordultával „... a dacos szív trónjára ült!” A Kdnp-nél nincs szív, nincs szeretet, de becsület sincsen - van viszont érdek, amit képvisel, ami fölött apostolkodnak… öncélú parádésok csak?

 

…még mindig fáj, hogy ilyentájt didereg a lélek…
póráz és bálvány rajtam és fölöttem-
    éhségem bennem
meghátrál e testben – zamatra, ízre – szemekkel-telten
    hol átlépte határait érzetem.
Szúr, mar, vág, búval arcomra merevedett,
egy tévtől-idegen íz-lelet keseredett nyelvemen. (szőke)

 

2013.01.20.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 145
Heti: 599
Havi: 2 555
Össz.: 488 456

Látogatottság növelés
Oldal: Választásokról...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »