Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Mindenekfölött... Orbán!

 

Olvasom- némi szomorúsággal, hogy Orbán akár tizenkét évig is kormányozhat...(bár körvonalazódik- onnan is megy nyugdíjba) - három ciklus te jó Ég! Öszintén nem szeretném... mondják előre lát, tudja mit akar- sajátvéleményem csak, fogalma arról, hogy mit akar- van, mert súgnak neki, leginkább-is Antall-i részről nagy a nyomás rajta... Boross kormányoz (!)

A gazdagnak kedvezett eddig minden intézkedésével... és lehetne más igazság is, ha a munkahelyek kínálata meghaladná a keresletet, de az csőd... és nem is biztos, hogy valaha lesz itt- tudja mit akar, mert- amit eddig csinált lehetővé tette, hogy egyesek kezében hatalmas vagyonok halmozódjanak fel, nem függetlenül attól- hogy a magántulajdon alapján fejlődjön a társadalom, ezzel a tömegek kiszolgáltatottsága csak nő- mivel nincs tulajdona két kezén kívül – s itt megint a többségről beszélek – fokozatosan elszegényedik!

 

Hangzavar, mit rámgyűrt a hit,

rémít és vonít... már holtomig?

Senki lettem,

világom eltaszít-

Csontokat rág a rend,

                 vázaival űz csúfot itt,

hol a bizalom is lelkifurdalással

                         ad hitet csapdáin?-- (Szőke E.)

 

Szabadság illúzió lett megint, erről gondoskodik a megerősített rendőrség. Mert nincs ki buzdítsa tüntetésre a tömegeket, nincs ki utcára vigye őket, nincs vezető-réteg ki- kordont, vagy mást bontana, felhívással volna, mint tette a Fidesz ( s a jobbik) annak idején. Ugyanis ne gondolja senki sem, hogy a tüntetésekben nem volt benne a kezük- teljes mértékig, még abba is- mit Gyurcsány nyakába varrnak.

Tudatos volt minden, mi történt- ezért is az, hogy eligazodnak bennük és vádjaikban. Mi ráfér a képükre, azt mások szégyelnék igencsak, de a “hófehér”-lelkük rajta!

Egy van és mindösszesen annyi történt, hogy a tőke más módon érvényesül, a hatalom bármily furcsa de megmarad a tőke kezében. Nemcsak a tudatos képmutatók, a tudósok és papok is támogatják és védelmezik azt a nagytőkés-hazugságot- mely szerint az állam szabad, és arra van hivatva , hogy mindenki érdekét védje – mert jó- az állam és erős – hanem a tömegek egy része is, ki választotta a most-hatalmat!

A szabadság nem létezik, klasszikus értelme veszett- akiknek még volt véleménye a demokráciáról – művészek, papok, tudósok – egyszerűen megvásárolva lettek, a szabadságról táplált előítéletek befolyása alatt állanak, s felsorakoztak a szocialisták ellen... Szijjártó egyik nyilatkozatában mondta (azt hiszem az atv-ben) – hogy ami van az csak a kommunistáknak nem tetszik. Egyre érdekesebb lesz a felállás, hiszen eddig úgy tudtuk, hogy már nincsenek kommunisták, legfeljebb szocialisták- akiknek törvényes a működésük, de tételezzük fel, Szijjártó igazát- akkor viszont van proli is... mert aki lecsúszott és  kénytelen bérmunkásként tengődni, nyomortanyákon élni, lakótelepi-dzsungelek lerongyolt bérlakásaiban egytálételen megtapasztalni a mindennapi éhezést akkor az proletár (mai értelembe: nyomorgó), ahogy a terrorháza vezetője mondta a proletáranyag nincs- ezek szerint újraéled! Szijjártó lényegében kimondott valamit, mi tükrözi a jelent- kommunistának nem tetszik a proletár meg éhezik... vagy a kettő egy? Hátha választ ad- adnak egyszer erre is, addig okosodok magamból... “fakul a piros, szaporodik...” s a szemetgyötrő sárga- együtt lassan “belesüppednek a körül sűrüsödő egyre egyhangúbb szűrke sárba.”

 

Lényeg mégis, hogy minnél szabadabb tehát az állam, annál inkább jut kifejezésre az a tény, hogy elnyomásra szolgáló gépezet és- mindenképpen a tőke, tőkések kezében van, kiket védelmez saját erőszervezete... mit a forradalmi elméletével Orbán erősitget- múlhatatlanul üres külsőség, frázis és komédia mára-“koncepciós”- valóra belső-tartalmat nyert...

Mert, ha igaz akkor a Fidesz egy élenjáró forradalmi párt (lehetne)- de ugyanakkor egyfajta potenciális erőtere is az Orbáni konzervativ elképzeléseknek, ahol is az Antalli régmúlt újraélesztésével- törekvése- annak helyreállítása lett jelenünkbe való átmentésével...

Hát ez még igy gondolatilag is bonyolult, de ilyen a jelen érzete, kicsit gubancos... kicsit összevissza, de szar mindenképp. Az a “pici” dogma, mellyel kötelezővé válik az Orbáni tétel, megváltoztathatatlannak lett, lesz hirdetve- neki már bizonyítani nem kell, felhatalmazta őt a választói akarat- és máris jöhet a korona-tan mi itt kötelező hittételként jelenik meg a nép számára... onnantól már kuss van.

Tehát a fegyelmet, a rendet megteremti a jó- állam erőszakmonopóliuma, az erkölcsiségét a koronatan- mint kötelező-hittétel jeleníti meg, ezzel az egész társadalom átalakítva (!)

 

A szocialisták sárbatiprása folyamatban (mert kerékkötöi ők lehetnek csak elképzeléseinek) - a népbutítás gyakorlatával való szoros kapcsolatban alakul ki véglegesen az Orbáni egység, s onnan már akár nyugdíjba is mehet, mert az alaposság meghozza többciklusban a hatalomgyakorlás folyamatát...

 

A szocialisták helyzetüket nem képesek felismerni, mert a pártot belülről is bomlasztják, a konstruktiv hozzáállás jelen esete pedig, hogy azzal épp a maguk sírásói lesznek! Majd sóvároghatnak, mert ez a jövő, az út vele- adott nekik. A változás változtatás-igénnyel ezek után lehetetlen lesz... pusztán energia pocsékolás- mert még ellenőrző funkcióját is elvesztette az Mszp! De miért nem látják, miért vakok és süketek? Majd rájönnek, ha “csipkerózsika-álmukból felébredtek..?” összefogásra utána már nincs esély- alkotmányellenes lészen.

Ahogy jó- székelyem mondja: “De az Igazság azon rimánkodott es, ott hagyja el, hadd éljen meg kéregetésből.”

A Fidesz a kétharmaddal keresztülviszi akaratát, a köztársasági elnökük mindent aláír, az alkotmánybíróságig nem jut el semmi... ha el is jut, majd leszavazzák- úgy alakítják a törvényeket, ahogy épp úri kedvüknek megfelel (!)

Az Mszp meg ehhez konsruktívan asszisztál... (vagy csak szeretne?) - mi ez, ha nem színház? Egyfajtája a megeggyezésnek a színfalak mögött? (nem hinném, az Mszp nekik nem kell!) Az az egy-két “renitens”- meg besározva eljuttatva a bíróságig, márutána megszégyenülten el-“kushad” majd!

 

Az állat is különb az embernél: “lerágja csapdába szorult lábát, hogy vérzőn csonkán, de mégis szabadon mehessen tovább.”

 

A választás a jövőben formális lesz, egy pénzkidobó-játék csupán, ha a külföldiek választójogot nyernek- kapnak, mondom én (lehet, hogy ezzel egyedül vagyok?)- ez már (aztán) igencsak aljas, hiszen előre megmondható, hogy a voks kinek lesz adva... arról nem is beszélve, hogy az állampolgársággal, mit kaptak ugyanúgy beleszólhatnak az ügyekbe, mint mi- akik itt lakunk, itt születtünk- s itt szenvedünk- (velük?), bennük az érzet nem ugyan az... “hazafiassabb”! - (nosztalgia egyenesútja.) Ezt ki is használja Orbán... (!)

Viszont a kettősállampolgárság erre ne jogosítsa- csak, ha áttelepül végleg. Hajrá! Senki nem tiltja, de egy-seggel két lovat ne üljön- vagy ide- vagy oda!-

 

...a lét fáján még tart egy szál,

hogy az életvizéből kortyingat a fény.

Megszabott a kor, s vele a halál

horizontján siralmas képpel lel,

hogy elhagyott a remény,

          ott lapul és zihál...

már vont a különbség:

-egybemosva züllés és erény,

túllépett már mindenén a határ!-- (Szőke E.)

 

Tiszta áhítat és bensőséges magábaszállás hangja keveredhet itt keserű iróniával, sőt maró szatírával... néhány nem éppen jó kívánságot is küldhetünk azoknak, akik most bajt, bánatot okoznak nekünk. Ez minden mit tehetünk? Már világos a tagolás, még világosabb az áttekintés, bár vannak még részletek- mit elfed a homály, de feloldja majd, az egy szívvel, egy kézzel mának formált rég- mit mai-zamatú közvetlenséggel ránk testál Orbán...!

 

2010.10.22.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 124
Tegnapi: 145
Heti: 663
Havi: 2 619
Össz.: 488 520

Látogatottság növelés
Oldal: Mindenekfölött... Orbán!
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »