Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán  és a nép tudásának szintje…

 

Élvezni a hatalom ellentmondásait nem tudom, mohó és kiolthatatlan vágyában már úgysem tudja mit is akar… lehet uralkodni csak, a nép úgy is buta, ez a törvénykupac meghaladja értelmét, mit alkotmánynak hívnak majd és a vizitdíj szintjére értelmeztetni nem szabad, ezért is nem lészen szavazásra bocsájtva.

Vagyis az alkotmányhoz a népnek nincs köze, értelmes emberek csak a hatalomban vannak, mert megválasztotta a nép őket élnek is a felhatalmazással és eldöntik helyettünk mi szép, mi jó, mi használható, mi van értünk, mi ellenünkre és egyáltalán… ne szóljunk abba bele. (Ha jól értelmezem Navracsics szavait!)

Lám-lám, mi is történik, ha a népet lenézik: “...egyértelműen csökkenő tendenciát mutat a szavazótáboruk nagysága” (!)

 

Csillagközi űr-bujócska (?) - de koldusnak se kell!

Madzagod édes-ízén bolondul e kor sejtelmesen,

       hol édesen álmodom tanodat, s értékrended-

       melyre ott fátyolt von e-kép még eltakartan,

hogy ’manóival a változat essenciáin eszköztelen

a lét szűke lett tágabb már megzavarodásában!--  (szőke)

 

Alkotmányoznak miközben ...”Előfordulhat, hogy kedvezőtlen külföldi fogadtatás esetén újra kell értékelnie a kormánynak a mostani reformok kommunikációját is, és ezen a szinten is meggyőzőbben kell érvelnie amellett, hogy ezek valódi megtakarítást jelentő lépések, amelyek pénzügyileg értékelhető módon mérséklik a kiadásokat. Ez persze azt is jelentené, hogy a hazai választók számára is jobban érzékelhető lesz, hogy a változásoknak vannak vesztesei is.” Tehát a hangsúly a “valódi”-n van nem a dumán és a hamis jelentéseken!

Ám, ha arra keresnék a választ, hogy melyek azok a motívumok, tényezők, melyek akadályozzák, hogy viszonylag egyenes úton keressük a lényeget és közösen, nem a népet kizárva mindenből, de  együttmüködésre utalással áthárítva a felelősséget, s a nép nyakába varrva azt– hol már kortlátoltságuk korlátait korlátaiban kereshessük, de mindvégig megmaradva az eszmék szférájában, akkor sohasem érjük el a valóságot (valódit), illetve olyan valóságot kapunk, amit teremtettünk magunknak, de megismerni nem fogjuk- nem nőttünk fel a feladathoz- fölfogásban hozzájuk (a hatalomhoz) a nép értelmi szintje alacsony- viszonylatából belátással nem bírunk, ezért is a hatalom és nép viszonyában a problémák nemhogy megszünnének, de még sokasodnak is.

Ha nem érthető, mit mondok- nem az ön “készülékével” van a baj, kommunikációs zavar csupán- mi torz- tükre a hatalomnak... és legalább ennyire érthetetlen Navracsics utalása a szavazásra bocsátás tekintetében, ami az alkotmányra lenne vonatkoztatva.

 

A gazdaság tekintetében a hazugságot eladni valóságnak már igencsak arcátlan cinikusság (!)

“Egyfajta "helyreállítási periódus" kezdődhet meg. A kapacitásokat fel kell újítani, bővíteni, a több éven keresztül csökkenő jövedelmek és fogyasztás után a háztartások kereslete is nőhet. Az export pedig továbbra is jó kilátások elé néz.”

És ezt még maguk is elhiszik? Képzeletvilágukból lett gyakorlat, pozitív érzésük kiindulópontja (?) - de rá a válasz pejoratív... szóval kavar van fiúk- itt a belátás segít csak, lemondani, mert nem tudtok semmit!

“A vakbeles epét hány. A megkeseredett látó epés megjegyzéseket” (!)

Fő az optimizmus: ami “az önámító “vakok” rózsaszín kontaktlencséje.” (!)  - amely az élethazugságot- a hitet szállítja, mindama “számtalanok” számára a megoldást, de- hogy megtévesztve vagyunk, megfélemlítve, külsőleg és belsőleg egyaránt megszorongatva érezzük magunk- meg kéne vállnunk egymástól...nem? A gazdaság és az állam forradalmi átalakítása nem sikerült és a haladás csak puszta illúzió... és farkasszemet nézünk a láthatatlannal!

 

…emlékekkel az emlékek-rengetegében

visszaforog minden nap,

         érzelmes tervekkel,

         de most-sarával szennyezett testben

a gondolat eként- egykén és tisztán,

         mégis bomlani kezd…

Ezer-szállal az ok magából ered- megölelem,

mert saját- elengedem, kísért lett könnyeimmel-- (szőke)

 

 U.i. Erős államot akar Orbán és népét kihagyva- maga alá gyűrve felépítette erőszak-szerveit…hogy fenntarthassa magát ebben az állapotában. Így akar erős Európát is? Látszik már nem díjazzák, más értelmezést kap az eredendő állapot tekintetében- olyan összesített erőt képezni, amely a tagállamok irányából letudja küzdeni az ellenállást? De – ha valamennyi tagállam együttműködéséből születhetik, mi- önfenntartásának legfőbb eszköze – a saját erejük és szabadságuk - hogyan ruházhatnák át akkor azt anélkül, hogy ne önmaguknak ártanának vele és elmulasztanák a gondoskodást saját népükről…

Tényleg nem tudom ki- és mennyire normális (vagy nem), de a történelemben a nagy-szovjet birodalom már csinált hasonló „jókat” a szocialista táborhoz tartozókkal…

A gazdaság tekintetében is fel voltak osztva a területek- vagy nincs új a nap ege alatt? Akkor mi értelme volt a változtatásnak, ha csak néhány helyütt az elnevezés változott meg?

De- mivel nem teremthetnek Orbánék új erőt- miért nem a meglévőket egyesítik az államon belül vagy ez csak a Fidesz és a Kdnp tekintetében igaz, talán fölöttünk állnak, valamilyen kiválasztottak lettek azáltal, hogy kaptak ideig-óráig bizalmat a hatalomhoz, amivel ezidáig kezdeni semmit nem tudtak?

„Ahány sors, annyi filmforgatás. Ahány rendező, annyiféle „Ennyi!” (!?)

Ha már valamiféle szocialista beütése (inkább hívnám másnak, mert még dícsérem is vele) van a vezérnek- amit vallási mázba belehengergettek (mert ettől lett más?), akkor a nemzeti-együttműködés magyarázatára lennénk kíváncsiak…

„Jézus Krisztus hiába halt meg. Az esendő homo megválthatatlan.” (!)

Az én olvasatomban, hogy a társadalmunk fennmaradhasson- összeadni kell erőinket, de nem lehetnek kivételezettek (ami undorító és gusztustalan módon, a nyomorgókkal szemben cinikusan csak a gazdagoknak kedvez, mi- itt „lenn” hét-millióan vagyunk, no- ettől retteghet a hatalom!) – vagyis az erőinket közös indítóokkal kell mozgásba hozni és összhangban működtetni valamennyit (de úgy, hogy belül tapos a hatalom, kívül pedig hazudik- nem megy) – és- ha véletlenül egységet akarna Orbán, mi nem derült ki munkájukból, mit eddig végeztek (csak reménylem), akkor tessék magyarázni is. Nem elég kimondani valamit és bedobni a köztudatba, mint a kutyáknak a csontot- nesztek rágódjatok!? A frázisokra, képzelgésekre nem vagyunk kíváncsiak- tényeket akarunk és nem hazug szólamokat!

Mert a valóságfejtés most inkább hasonlít egy állomittas-bornemissza öndetoxikálására (!)

 

2011.02.25.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 29
Tegnapi: 74
Heti: 247
Havi: 2 203
Össz.: 488 104

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a nép tudásának szintje…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »