Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Államellenes tanácsadói javallatok?

 

       Mit Orbán társadalmi valósággá felállít, tárgyiságukban mint jelenség vonatkozásában, jelszavaival, ‘tanával összefüggéseiben is viszonylag önálló törvényszerűséggel bírnak... és a szeretet igéjét kívánja hírdetni “apostoli” hatalmával, miközben dúskál a javakban (?)- mint ahogy a katolikus egyházi hatalmak is- (lásd. Pécs püspökség), akiket még pénzel is- anyagiakkal jól ki is töm az állam- (mit elsikkasztanak) - ez a “jó”- állam? A gyermekekkel szembeni fajtalankodásról, (miről szólt a hír) – már nem is beszélve... “addig forgatja, amíg meg nem jelenik az ő színeik egyéni fénye.” (?)

 

...minden mi van elindult

és múlni látszik-

rejtve a gyávaság itt,

           ahogy lépni mer a most

csomósra szorul a torok...

már egy másik ányalat

foltjait csomózom és könnyeit tapintom-- (Szőke E.) 

      

    Olcsó-állam szlogenje, mint gyakorlata is megbukott, mert a gyakorlat drágább, mint az valaha is volt és ez még a kiadások tekintetében nőtt is... új kocsi, telefonok, irodák, luxus berendezések, miközben katasztrófa- katasztrófa hátán, amint konkrétabb valóság ismereti aspektusából és átalakitó funkciója révén szubjektív mellékízét adja az Orbáni ideológiának- hogy a külső alkalmazkodás feltétele megvalósult, a saját létfeltétele szükséglet tekintetében pedig kielégítve...

A nép itt másodlagos! Esetleg csak mint eszköz (?) – aki munkaerejével éppen tárgyiasul...(?) Politikája látszat, a külsőség és semmiség vonzása (!) – a “mély”-réteg (a nép alsóbb szintje) tekintetében levegőtlen lett országunk. Ahogy jó- székelyem mondja: “fájdalmát fáinoson meginnapoltuk..”

Velük már a vallás is üres képzelgéssé torzított, bár épp az ellenkezőjét kívánták volna elérni, de nem sikerült jópéldával elöljárni...

Boross nyilatkozatai meg egyenesen botrány, nem a nem-megértés tekintetében, hanem ahogy azokat megértetni kívánja és ezeréves jó-alkotmánnyal előre befolyásol, irányít- mellyel kárára van a jelennek, a dolgok elé vág- igaz volt mikor rómáig visszament (a gyermektelenségi-adó tekintetében)... de miért nem hallgat inkább?

Alkotmányellenes is, hiszen az Alkotmánybíróság létét is megkérdőjelezi, sőt az írott-alkotmány szükségességét is, mellette a köztársasági elnöki-döntések jogát is Orbán kezébe adná...hát? - mindig a jelenleg is érvényes alkotmányból kötelesség kiindulni, nem ábrándokat kergetni- az sehová sem vezet.

Egy ideális világra hivatkozik... megismerés útja (ha van egyáltalán) egy-lényeg felé visz el, mit eltagadni már nem lehet, hogy Orbán hatalmát nagyon hosszú időre bebetonozni akarják, jöhetnek a vármegyék- kormányzóság... esetleg királyság (?) - mert erre kapott felhatalmazást? Egy nagy szart! Ez lett volna a választói akarat? Ugye ez vicc csak?

 Megjegyzésként... az érzetek tekintetében nem izolál... a valóság egésze szerint rendeződik, de van egy momentum, és ez is lehetséges lesz- elhallgatnak majd (amúgy suba alatt tovább munkálnak) - a tudatnak tükörképe lesz-e igy a valóság?

Nem hiszem, sajnos a ‘tudat mást fog föl és elhalványult szemlélet inkább csak tendenciaként, mint ténylegesként lesz jellemző...viszont új- és az új-szemlélet, máris adhat egy újabb sanszot a tanácsadóknak...

Aki akar az tud gondolkodni, Orbán a dicsőséggel milyen menekülési utat választ? Új-harcait hol vívja meg...európai elnökségben talán? És akkor jönni fog a fordulat majd a nemzeti fellendülés felé- “Tanulj a némettől... ők majd segítségünkre fognak jönni”? A történelem már bizonyított a múltban... és elveszünk a történelem zegzúgos útjain- szóval...(!) - ami jelenleg van, uralmi törekvés a szabadságtörekvés helyett.

Ha nem rothadunk el eleven, majd létrejön egy uzsorás állam talán? – az egyenlőtlenségek mindenképpen növekednek- ez mutatná a Boross-féle ideális állam felé az irányt? Ahogy jó- székelyem mondja: “szent heverd el napján majt...”

Egy év (!) mondja Orbán a megoldásnak létrejöttéig- hitegeti ezzel választóit, pedig tudja a lehetetlenségét- ez alatt és ezzel burkoltan megteremti az új-alkotmány törvényeit, az okos- és udvarias közintézményeit, az ‘úniós elnökséget és már utána visszafordíthatatlan lesz útja, hogy hová vezet majd az továbbra is kérdéses lesz!

Marad az utca mozgalma, minthogy más lehetőség nincs- az ellenzék és a nép egyrészének, igen... az Orbáni-forradalom mint szó zavara a fejekben sajnos megmaradt- rögzült a régmúltból, elhiteti az emberekkel, hogy ezzel ő a nyertes- egyfajta szabadságirányt mutat fel, melyet a nép követhet.

Erről szó nincs, álca volt és éppen a szabadság ellen hat a ténykedése, bármit mond is... de félek késő lesz felébredni, ha a folytatást hagyjuk... a rendőri fellépés sokkal brutálisabb lesz mint valaha (prejudikálom, mint tette Orbán az “iszap” esetében) – jól példázza a még békés állampolgár gyermekeik elötti elverése, egy sima igazoltatásnál!

És ez rendben van, Orbán nem szól, nem is prejudikálja? - Vagy egy alig ötven kilós nő rabláncon hurcolása! Tolószékes-rokkant megálázó tartása? Csönd van... Ahogy jó- székelyem mondja: “nem sokára megduvad, omlófélbe van...”

       Majd a “vad”-harcos szelídebb pásztora lészen népének, hogy vagyonával iparkodon első helyre nyomul? Vagy marad a sérelmek bosszúja? A nemzeti-alkotmánya a nép kifosztását célozza meg új-törvényeivel? ‘Szervei, a saját néppel szemben gyakorolt uralom és elnyomás önálló szerveivé lesznek? Csak nem az Orbán sajátos- saját-ügyeinek szabad rendelkezését teremtik meg velük? Ideális állam... hm... szóval hogyan is van ez Boross Úr (!?) - tekintettel mozgató okaira... hogyis van a moralitás esetében a kötelesség? - az erkölcsi-törvény eszméjével a maga cselekvés-motívuma? –

Mindent, mit tesznek a pillanatnak puszta-igéret!- utána csak részeiben vagy egészében visszavonja azt... mint a lakáshiteleseknél is tette sokmás között... morzsákat ad ugyan, de ezért teljhatalmat követel Orbán és pártja!

 

...sikolyokkal élednek a napok,

sikolyokkal tolong a pillanat-

        ernyedség után taszít,

               szív szorításába fog,

menedékem bélyege balra nyilal,

túlzó jobb-tartáson túl és belül azon--

  (Szőke E.)

Aki az Alkotmánybírósággal azt tesz és tehet, mit csak akar- annak az ember (az “emberek”)csak porszemnyi akadály, mit bármikor átléphet...új alkotmányával, lehet már csak puszta formalitás lesz a majdani választás...

 

2010.10.31.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 116
Tegnapi: 74
Heti: 334
Havi: 2 290
Össz.: 488 191

Látogatottság növelés
Oldal: Államellenes tanácsadói javallatok?
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »