Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni kritika...

(in optima forma)

 

       Keményen bírálják már Orbánt politikája miatt. Úgy látszik a demokrácia sárbatiprása mégsem belügy egészen, mintahogy azt ‘elnökünk gondolja, mégsem tehet, amit csak akar.... pedig hitte országa orrát kedvére fricskázhatja!

       Önteltség hírébe került lelkem- nem mindig jó a vénekre hallgatni, különösen, ha Borosnak hívják, hiszen látszik elvakultságában csak viszályt teremt a pártok között és a nép és hatalom között legfőképpen, de már külföld is mérlegeli a büntető-szankciókat!

A miniszterelnököt ezúttal a The Washington Post bírálja, amely "Magyarország putyinizálódása" címmel jelentetett meg szerkesztőségi cikket. A lap szerint az uniós vezetőknek és az amerikai külügyminiszternek bojkottálnia kellene a májusi EU-csúcsot, ha a magyar kormány nem változtat politikáján.”

Orbán nem észérvekkel, hanem tekintéllyel kíván fölöttünk uralkodni... elrugaszkodik a valóságtól, “alkotásai” nem lesznek tartósak. A zűrzavarban zsarnok került hatalomra Orbán személyében. Alázatról beszél, mi nála gőgös-dőlyffel egyenlő, becsapta a népet, a külhoniakat, és Európát... diktatórikus egyeduralmat vezetett be. Sem törvények, sem szerződések nem kötik- átírja azokat a többség-jogán, sajnos e hatalom mindannyiunkat képes volt megfélemlíteni. A gyakorlat odáig fajult, hogy a nemzet két táborra szakadt, mi csak hátrányára van a demokráciának (ha még van egyáltalán) – szinte érződik, hogy funkcionálisan le is bénult... a viták érdekeket és ideálokat sértenek, amelyekben a pártok nem ismernek kompromisszumot- nyugtalan időket élünk megint. A demokratikus módszerek háttérbe szorultak és valamiféle monopolisztikus vezetés váltotta fel. Orbán olyasmibe vágott bele, mi inkább a próbálkozások és vele a kalandorok kora lett.

“A hamburgi hetilap Félelem az orbánizációtól című írásában megállapítja: Magyarország az elmúlt évtizedekben kétszer is, 1956-ban, majd az 1989-es határnyitáskor is a "remény országa" volt
Csak az utolsó csepp volt a pohárban, hogy a magyar miniszterelnök éppen most, néhány nappal az EU-elnökség előtt hidegvérrel keresztülhajszolt egy médiaszájkosár-törvényt, egy utolsó, különösen súlyos következményekkel járó lépést téve az autokrácia irányába.
A közszolgálati médiát személyi összetételében is kormányfelügyelet alá helyezték.
A Der Spiegel ugyanakkor megállapítja: annak, hogy Magyarország "a
már csak félig demokratikus" államok közé jutott, sok oka van, a felelősséget a tévútért nem csak a tőről metszett konzervatívok és a szélsőjobb viseli. A baloldal fokozatosan egyfajta öngyilkosságot követett el.

A tavaszi választási eredményt "forradalomnak" nevezte, és hamarosan megmutatta, hogy mit ért ezen. Úgy szabta át a választókörzeteket, hogy az októberi önkormányzati választások után a Fidesz adja a polgármesterek 95 százalékát. Megváltoztatta az alkotmánybírák jelölésének módját. Az egész országot át akarja formálni, "orbánizálni" akarja. Aki nem tart vele lépést, az repül. A határokon túli magyaroknak kettős állampolgárságot ajánlott, provokálva a népes magyar kisebbségekkel rendelkező szomszédállamokat.

 

...nyelvem formázza a szavakat,

                  ki erre járhat

                  véle égig jusson,

ha az irgalomban elbánik velem az alkalom

ne kegyelmezzen a sors,

                  valahogy leszek,

                  valahogy vagyok,

mint kínos a bűnben, latyakban,

                  hol csak magamat olvadom-- (szőke) 

 ui. Szinte tulajdonosként kezeli az államot, velünk nem társ az biztos- nem kell meggondolnia mit is tegyen, ünnepei a legcsekélyebbet sem szenvednek. Jelentéktelen okból elhatározza hova megy “foci”-meccsre, s közömbösen átengedheti a mindig készséges diplomáciai testületnek, hogy az illendőség végett igazolják. Alázatról más fogalmaim vannak... alázattal szolgálni így nem lehet. Még mindig nem derült ki Orbán tulajdonképpen, mit akar. Tönkre tenni az országot, vagy felemelni azt, hogy jobblétben élhessünk. Valahogy minden a visszájára fordult velük... önfényezés, kirakat nem megoldás. Félek az elnökséggel lejáratódunk végleg!

 2010.12.28.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 74
Heti: 310
Havi: 2 266
Össz.: 488 167

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni kritika...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »