Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán hazugságain…

Elkezdünk egy új-évet… nem mondhatnám, hogy fel vagyok dobodva a jővő-képétől. Hol az eurós-elnökség, véle a csalfa színváltozások ködszerű képe lészen a nappali-valóságok kiábrándultsága… kirakatfénye adja „értelmét” az újrakezdésnek… építünk légvárakat, hazugsággal teremtünk munkahelyeket, és dicsérjük Orbán vezérünket, hol a sejtelmes életek színjátéka adja a pillanatok „nagyszerűségét”- s Matolcsy dübörgő gazdasága a boldog önkívületet. Bégetve-támogatva megy a szamár után a nyáj. Csak hét millió ember nyomora nem hat meg senkit sem, a jó- a szép már elérhetetlen, álmodunk, mert álmodhatunk egy mesevirágos temetőt. Dolgaink itt már múlóban… urak tettei olaj a tűzre? Erőnk vesztve remény se… rég lejárt nóta uraméknál a becsület!

Ragaszkodom a szokásokhoz,

        bár megkaptam a feloldozást.

éveivel ver a sors… vermet ás-

elver, hol játsznak végtelent a ‘hatalmak,

emberállat-léttel össze is roppant.

Gyöngyözik az arc,

        valóját így mutatja,

        hogy lásson ki néz, lássa,

        hogy fáj az-

Mindent elmarasztal a még félig-isten,

hogy magát építse fel egésznek

a kishitek fölött, hol megcsúfolnak,

mert a nyomor testet sorvaszt-- (Szőke Emil)

Orbáni megolások...

 "A kommunizmus bukása óta az előttünk álló év lesz Európa legnehezebb éve, ami komoly kihívást jelent. A magyar azonban sokat próbált nép, amely számos válságon túljutott már, így megerősíthetem: jó hír Európának, hogy ebben az időszakban magyar elnöksége lesz" - szögezte le a miniszterelnök.

Az elnökségi programból két konkrét kérdésre hívta fel a figyelmet: mint mondta, egyrészt esedékes egy közös, átfogó európai romastratégia megalkotása a magyar elnökség alatt, másrészt pedig a nyugat-balkáni országok számára "a térség stabilitása érdekében biztosítanunk kell az európai perspektívát".
"A világban elképesztő sebességű és mélységű átalakulás zajlik, és Európának az eddigieknél sokkal erősebb világversenyben kell helytállnia. A magyar elnökség alatt ismét fel kell mutatnunk, hogy Európa a piacgazdaság őshazája, és képes új, innovatív megoldások felé fordulni" - emelte ki a fokozott európai gazdasági együttműködéssel kapcsolatban.”
Jaj! Ha már itthon nem megy semmi, hogy egész hatalmát gyakorolni tudja- ahhoz egy száj kell, az övé! Minthogy ugyanis az emberek szabad ítélete nagyon különböző, és mindenki azt hiszi magáról, hogy mindent tud, s minthogy lehetetlen, hogy valamennyien egyformán gondolkodjanak- ezért kell Orbán szája, hogy legalább egyszájból beszéljenek.... így mindenki lemond arrról a jogáról, hogy saját lelkének határozatából cselekedjék. Ahogy tette eddig is (forradalmi úton) rendbontó és lázadó módon eltörli majd a törvényeket... az uralma lesz majd erőszakosabb és mindenkitől megtagadja a szabadságot. Csak az az igaz, mit ő maga annak tart, erős kéz, erős állam, erős Európa... mindez Orbántól- hihetném akár hatalommániának is, (de inkább betegségnek), a vallás szeretetét együgyüen hirdetve, és értékeit kizárólag velünk betartatva a jövőben.

“Ezért a következő időszakban egész Európának komoly megújulásra lesz szüksége."
 
"Találkozni fogok miniszterelnöktársaimmal, és mindenhol szót fogok emelni az erős Európa eszménye mellett, továbbá megpróbálom a magam eszközeivel is közelebb vinni az európai eszmét az európai polgárokhoz" - jelentette ki Orbán. (No, ez a baj- teszem hozzá én!)

Átok és átkozat jutalmunk lett,

        demokráciám veszett meg,

        hogy népuralmat ne élvezzen

szegények száján az étel helyett szavak gyűlnek…

a közjó lett emberi véged,

        hol egy ország elfogyott,

        hol e kis-népről,

nagy-mesét mond az utókor,

        rímet és könnyet,

az isten verje meg nagyjainkat- a sok telhetetlent-- (szőke)

 
 
2011.01.02.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 74
Heti: 310
Havi: 2 266
Össz.: 488 167

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán hazugságain…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »