Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán igazsága...

Avagy a forradalmi jog

 

       Matolcsy hablagyolása annyira átlátszó és buta, hogy magyarázatot sem érdemel- de még ráfigyelést sem... “erős kéz mindent visz!” A jogbiztonság elveszett, már a bankbetétek sincsenek biztonságban. Meddig akarnak visszamutogatásból megélni? Mivel van adósság ezért felmentést kapnak cselekedeteikben és meglophatják a népet? Hitelesség, bizalom és önbizalom elveszett az Orbán-kabinet erre rendesen rátetézett.

 

       Alkotmányos értékek, nemzeti-közösség, szülőföld kérdése- kárpátmedence... a gyökerek, hogy mindenki számára elfogadható legyen- többség világszemlélete, szentkorona az egység a közösség megjelenítése. Család és élet tisztelete... stb. Harrach próbálkozása, hogy más-utakra vigye a felszólalásokat gyenge volt... tartalmát tekintve is halovány. “Puding próbája, ha megeszik.” Az alkotmány ezerszer módosítva lészen  majd Orbán által (!)

 

Válalhatatlan... mi is? – fenntarthatatlan a helyzet, de csak Matolcsy szemszögéből (?)- a cél szentesíti az eszközt (?) - lyuk van, erre buknak a fiúk, erre befizetnek bizony. Útszéli és cinikus megközelítésben a Matolcsy-féle szerkezeti reformjaival való megoldás, a semmi- jól van tálalva, de nagyon rossz hallgatni, ha csak ennyire telik fiúk inkább mennyetek piacozni, egy kofa szintjére süllyedt az akarat. Ahogy székelyem mondja:”úgy rekedeznek, mind télbe a varjú.”

Elvenni a pénzt könnyebb, mint összegyűjteni, de mégsem a nyugdíj kifizetésekre fordítják, hanem lyukak betömése lészen általa. Hiba, de miről mond véleményt Orbán, a kaotikus állapotról mossa szennyét, mosogatja és egyre piszkossab lesz mégis az erény... káosz van és az ellenzéket kívánja lehetetlenné tenni, hogy az ősszekuszált állapotokat továbbra is fenntartja, mert zavarosban lehet halászni. A valuta bedöntésével több kárt okoztak, mint maga a szocialisták által hagyott lyuk volt!

És még nincs vége, mert folytatják tovább az anarchia által létrehozott természetjog megvalósíthatatlan “követeléseit”- fölé helyezve azt a helyes jognak- ideálisnak beállított szabályai gyanánt. Ha az erkölcs ilyen gusztustalan valót megenged és ehhez csatolják a korona-tant  lehet, hogy sohasem fog megvalósulni és valóságában érvényesülni. Erkölcsi értékmérőnek sem felel meg.

Gyurcsány feltette kérdését, de lesöpörte Orbán- bár ideges volt, nem volt túl magabiztos sem válaszában és fél a megmérettetésektől- ez már látszik... ezért is az alkotmány nem lesz népszavazásra téve, utána már jogilag bebetonozott ténykedése nem szabja kötelezettségének azt. Semjén bólogatása csak megerősít abban a hitben, hogy a tisztesség itt nem lesz ideális állapot...

Ebbe a csoportba tartozik az olyan felfogás is, amely ha  a szükségszerűt meg is különbözteti is a helyestől- mégiscsak az egyén meggyőződésének ideáit adja, amiben egy nagy tévedés rejlik, mert érvényesülése az ember akarata ellenére- pusztán az ember világán kivül eső “természetfölöttiben” tekinthetnénk  érvényesnek. Semjén apostoli képzelgésébe talán belefér... az emberi akaratok világán kívül eső természet-fölötti törvényeket vakon követni. A jog biztosítja számunkra, egy életünket- jövönket meghatározó kérdésben, mint az alkotmány- hogy népszavazással legyen elfogadva, pláne, ha azt érzelmi vonatkozásában és nem jogi helyességében adják tudtunkra... az egyszerű ember tekintetében mikor fog kiderülni, hogy- amire született arra alkalmas-e?

 

       A jogállam elbukott, a parlament diktatórikus, gusztustalan és kioktató a kétharmad részéről. Lehet európa kapuit döngetni a jogállamiság és az emberi jogok tekintetében, mert minden űlésen szembesülünk azzal, hogy sérülnek... az országgyülés mandátum elosztása a demokráciában (ilyen formája) lehetetlen, egyben szégyene is a jelenlegi hatalomnak... lehet törvényes ugyan, de a lehetőséggel visszaéltek, mert ha tisztán “játszanának” maguk ajánlották volna fel annak megváltoztatását- természetesen megteszik majd mikor nem ők lesznek uralmon... addig is nyugodjunk bele, hogy diktatúrát épít fel az Orbáni-hatalom? Hazugság, zsarolás- lenyúlás folytatódik...

Szőke Emil:

Égfény....

 

...könnyel könyvel a hit...

fekete-fehérrel papol itt.

   Az ima

egén szállva,

    múltra állva

       árnyas léptein

kufárszívvel foltozza zsebeit,

mit megtömni kész a ma-

e szép idő védangyala.

Égfényén megalkuvása itt,

      vad-szemében a lélek

       már új létére vágyik?

Álmaimat körbekeringik a démonok,

        a jelen démonai- míg

      törpéivel sötét a bánat,

őrűlt-csúcsai miatt

kéztördelt időm zokog.

      Hamis voltát könnyezi,

                hogy múltnak dobat,

prédának fonnyasztani most,

                         hogy semmivé avatott--

 2010.11.30.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 110
Tegnapi: 145
Heti: 649
Havi: 2 605
Össz.: 488 506

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán igazsága...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »