Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Tehetetlenség vagy telhetetlenség?

 

Mi megy ebben az országban? Mi történik itt? Feljelentések, mert valaki érez, mert érzését szavakba önti, mert tesz? LMP feljelent…(egy létre sem jött üzlet feltételezett haszna miatt? – hm…!) - a Jobbik is feljelent- állati ez és nem emberi- aljas húzások sora volna? (Hová vezet e Gyurcsányi gyűlölet?) Bizony érdemül nem szolgálhat egyik párt javára sem… (nesze neked ország-image). De uraim nincs jobb dolguk? Hét millió ember sorsa fordult rosszabbra, még akkor is, ha azt tagadják (!)

Már önzéssel romlékony silány és mocskos „birtok” lett a szó, hol a tettek „haszonlesés anarchiája” lelt, mellyel meddő zengéssé vált a lét… mit akarnak még?

262 ember- kit cigánynak mondanak visszatért otthonába? Hová mentek volna, ha nem haza… a „gyakorlatozás” idejére távoztak, vagy nem? Szépíteni kár, látta- csak egy Világ, hogy mi folyik Gyöngyöspatán. Inger miatt szavakba is nehéz önteni, és ezekkel feljelentés útján foglalkozni már sokféleképpen értelmezhető lényegében… de egyet mutat „a tolvaj kiált rendőrért”! Végső lényegében látni a dolgokat és megnevezni azt a tényt vagy viszonylatot- eleve degradálás.

A valóság megalázó, ott létezni kín és állandó megaláztatás (reményeink szerint már múlt idő). Természetesen nem szavakat, hanem sorsokat - szituációkat és összképet kellene látni, s a hangnem és az átélt élmények tükrében a kényszer vitte akaratok esetén a lényeget igyekezvén megtartani a részletek helyett… áthangolta az embereket és az értelmezés e helyt - épp az életteljesség kedvéért - a benne rejlő erőfitogtatás miatt tette felróttá az eseményeket!

Súlyos és komoly szenvedély korbácsolódott föl, mely új szakaszba helyezte az értelmet- a mértéktartás és elhatárolódás felé s nem az útszéliség irányába! Hál’ Isten!

Itt kellene abbahagyni a „középkori-szólamokat”! A szabadáradású kitérőktől most már vonatkoztassunk el és legyen végre béke (a hangulatszínezés eszközeivel ne éljünk vissza!) – s a származást ne használjuk stigmaként!

 

…mert bennem volt az érzés- léptem egyet követte a másik én

és hahotázik a gonoszság, meg a még-nem vidám esemény…

ismeretlen a táj melyre lép a láb, talaján ingoványt ért,

s a láp süppedő-tervezgetések népies szólamát fújta szellő és a sás-él

egy-világgal lett egésszé- a szóig a lég, hangjain az ég-

magába csuklott ott ki élni borzong az életért,

mert önzés-sikolyával a benne-tisztult gondolat is félve kél— (Szőke)

 

u.i „A jó öreg William-en túllépett az idő. Manapság már nem „Színház az egész világ.”, sokkal inkább egy globális valóságshow.” (!)

 

2011.05.08.

 www.jellem-ismeret.hupont.hu

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 66
Tegnapi: 74
Heti: 284
Havi: 2 240
Össz.: 488 141

Látogatottság növelés
Oldal: Tehetetlenség vagy telhetetlenség?
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »