Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Jobbantudás és ócsárlás…

 

…hogy tudjanak egységbe forrni, egységesen haladni, szolidaritást vállalni: mindnyájan egyért és egy mindnyájukért! – de páholyból?

 

Ötletelés kormánya, hogy lett- légyen sajátunk (!?) - az ország is lefelezve vele-, a Fidesz- által, mert van, gazdag- van szegény, lesz, ki- dolgozik és van ki nem, mert nincs munkahelye mindenkinek! A közjó csak lózung!

Manapság sok a csaló, de hogy a hatalomban, vagy a politikában művelik- mindegy is, ha bőrünkön érezzük „áldásos” tevékenységüket… szociálisan érzéketlen kormányuk jó voltából, gazdagoknak kedveskedő adópolitikával sárba nyom hét millió magyart. Leszakadt a nagyobb rész, hát hogy is van ez felezve? Ál-politikusi cselekedettel, számolni nem tudó gazdasági szakemberekkel van az „együttműködés”, de nem kölcsönös jó-hatásra!

Emberség művelése embertelen érzülettel, így megörvendeztetve egy ország… hol már- már maga az ember benne csak huszadrangú érzetében fetreng?

Vajon a nép aratni küldött benneteket? – aratni oda, amit nem ti munkáltatok? – de mert mindent átneveztetek, amiért mások fáradoztak (ti azok munkájába álltatok bele!), hogy tűnjék sajátnak az - bizony ez által nem lettek mesteri alkotások (!) Ezek sajátságos állapotát „alkotmányozzátok” be most saját ízre - aminek erős oldala megvan ugyan, de buzgóságotoknak különös az iránya, amit az előd vetett, azt aratjátok le (és mindig)?!

Tudom, hogy özönvízszerű változással, lesztek körültekintők, átjárt a színskála életre teendő gyakorlatával, ahogy a potenciált Senkik elkötelezettséggel nyújtanak ígérgetéssel valamit – bár a jóról még rossz fogalmaik sincsenek, de megcsodálásra legalább felajánlott volt gesztusként a 13. nyugdíj választások előtti visszaállítása (még nem tudni hogyan- talán segít „Erzsébet”). Majd ugyanabban a „kanyarban” elhangzik: ilyent nem mondott senki (mondta Lázár)! Így lett a változás megcsodálásra közreadva! Bocs’! – nem mondott semmit, nem is volt szándékában valamit mondani, mert hiszen semmi mondanivalója sincs – csupán hangosan gondolkodott a Fő és félreértelmezték feszült figyelemmel kísért gondolattermelő belégzését, de ahogy kifújta- támadt egy érzés - előrehaladott stádiumában, hogy hiányzik a sorból egy penetráns megállapítás - mint egy falat kenyér… hiába várom hozzá a szaftot! És zsíros-kenyeret kapnak a választók…? - szemrehányás nélkül fogadjátok, mert ki ifjú annak még korog a gyomra, a vén virraszt majd és mondja az imákat- sokaságnak meg az a dolga, hogy csodálkozzanak a fölényes Fidesz-nyereségen! Hisz’ értetek élek sokadmagammal és ez így van rendjén J!

Egy lófaszt nektek!

De lám, itt a magyar csoda! „Matolcsy diadalittas: lám-lám, produkáltunk!

Magyarország éves összehasonlításban 4,8 százalékponttal csökkenteni tudta GDP-arányos államadósságát – úgy, hogy közben recesszió volt”… (?) – már nincs? Miért érzem mégis, hogy alapellátásban is gödörben, hol értékemet vesztettem?

„Igaz, az adóemelések – ha technikailag nem is számítanak megszorításnak – és például a költségek visszafogásával járó oktatási reformok azért elég jelentős terhet raktak nálunk is a társadalomra.”

Engem máris a „jóllét” érzése tölt el (!)- használt a munkaterápia, mint „reform”- ami valamilyen kézzelfogható módszert adott kezünkbe, amit aztán – már Matolcsy óvó keze nélkül is be tudunk építeni a köznapokba, ahonnan egy az utunk a pszichiátriára…ja!- hogy az- az ugródeszka az önbecsüléshez?  Közmunkában is sokk… már a felsőbb végzettségűek száma – de legalább, aki osztja ott az észt a nyolc-osztályát kijárta? - a nők „emfatikusabbak” a férfiaknál. Érzelmi intelligencia…(hiába)! Mielőtt azonban, akik a realitás talaján állnak, súlyos önvizsgálatba kezdenének, egy részüket szeretném megnyugtatni (nem kell kémiai kasztrálásnak alávetniük magukat- jó a hagyományos is).

A hivatalnokok két csoportra osztották a közért tenni akaró közmunkásokat: egyrészt fizikai „hallgatókra” (szó nélkül- sorsukat elfogadók, akik csöndben teszik dolgukat, ők a szorgos „hangyák”, az iskolázottak), másrészt az okosokra, akik hagyják a „hallgatókat” dolgozni (ők a „hóhányók”, írástudás nélkül is írástudók).

Nos - ez utóbbiakról - némi behatások nemi kiiktatása után a baszogatással felhagyva (rájőve értelmetlenségükre és maguktól) - kiderült, hogy egész normális emberek… mert- most már minden-mindegy alapon „lojálisak” csak a kormánnyal… ki van itt kivel? - (rá mered a kérdés minden tisztességes emberre) – ha, amíg lehet érettségivel valaki államtitkár, egyetemi végzettséggel, főiskolával meg árokparti munkás, addig itt fölösleges értelmet keresni! Hallelúja Matolcsy! – neked sem szalmaszál!

 

Bajnai veri Orbánt (már megörültem, hogy szó szerint szól a cikk… korai volt), de apad az Együtt 2014 népszerűsége. Mind a Fidesz, mind az MSZP fokozatosan távolodik az októberi mélyponttól, miközben az Együtt 2014 Mozgalom nem tudta megőrizni a megalakulásakor mutatott jelentős vonzerejét – áll a Medián felmérésében, amelyet a csütörtöki HVG közöl.” Ez már akkor érezhető volt, kipukkadnak a választásokig, pláne így, hogy együtt háromfelé az irány…

Selmeczi: Bajnaiék alkotmánytervezete veszélyes a magyar családokra…(?!)

„Mára végérvényesen bebizonyosodott, hogy a baloldali összefogás-színjáték szereplői valójában a múlt emberei, akik egyáltalán nem értik, hogy mi a magyar emberek problémája, kívánsága. Ha hatalomra jutnának, ugyanott folytatnák, ahol 2010-ben abbahagyták…”

Az a „ha” ott nem lett volna… de mert előre prejudikál - érezhetjük, hogy az igazság oldalán nem áll… hitük a nem tudásban oly nagy, hogy butaságnak nevezni azt- dicséretnek hatna semmint degradáló megjegyzésnek – ezért nem is teszem…

A Bajnai vélemény „A Fidesz-kormány leváltásával, a baloldali összefogással kapcsolatban a következő sorrendet nevezte helyesnek: először meg kell állapodni az alkotmányosság kérdésében, garanciákat kell adni a választóknak, hogy nem követik el újra a régi hibákat, eközben konzultálni kell a programokról civilekkel, érintettekkel, „mert nem engedheti meg az ország még egyszer, hogy hamis, üres ígéretekkel vagy program nélkül lehessen választásnak nekimenni”, majd valamikor a nyáron meg kell kötniük a kompromisszumokat azoknak, akik kormányozni akarnak egymással, és ennek alapján ősszel már közös fellépéssel kell elindulni a választások felé.”

Miért érzem, hogy elegem van a lózungokból - a sorrendekből, a kompromisszumokkal kötött fellépéssel (olyan színházias játék!) - egy előre vetített jövőképből? Talán, mert az egyszerű emberek fejével a politikusok képtelenek gondolkodni – talán, mert nincs is bennük empatikus képesség- érzés – talán, mert nem őszinték megoldásaikban, - talán, mert a hatalomvágy vezérli őket és a lesz, ahogy lesz nyomatéka ott szerencsével: ha bejön jó, ha nem akkor is, de négy évig csináltam valamit jó pénzért! Sértő tudom…

Hol vannak a programok? – hogy máris alkotmányoznak?  A „konzultáció”, mint szó Orbánnal lejáratódott (és így is majd!)! A „hogyan” jobban érdekelne- Fidesz uralom után szabadon – a hazug ténykedések felválthatók hogy lesznek, ha nem elsőként (és nem közmunkával) a munkahelyeket teremtik meg? Sehogy! Ezek azok a dolgok (ipar, mezőgazdaság, bányászat, műszer, ruházat, élelmiszer, feldolgozás, kereskedelem, oktatás, egészségügy stb. igények- lehetőségek, a mit? - miért? - és hogyan? - kérdései azok felmérései), amik nélkül semmi nem lesz! Mellesleg, a mellérendelni szükséges pénzeszközök sem leszek már meg (arról jó előtte gondoskodik a Fidesz!- lásd MNB!- és a már mindenhez hozzárendelt „stratégiai szerződések” - amelyekkel, végsőkig elkötelezetté tették azok aláíróit!) Miért, hogy nem a nép veszi, veheti kezébe sorsát egy arra alkalmas párt vezetésével? - mert a tárgyalások ideje rég lejárt - de a tett meg elmarad, ha így folytatják! Sajnos, és látjuk is- a Fidesz semmilyen formában nem legyőzhető, vastag a bőr… és a céljukat, a végsőt – a prezidenciális rendszert vagy nevezzük azt kormányzóságnak (Horthy után szabadon) – még nem érték el… utána meg a lehetetlennel egyenlő leváltásuk, mert 2050-ig gondolkodnak- és az utána meghozott törvényeik miatt sem!

 

Futókaland az élet!
De festett a talár,
És rég
Ki-be fordított sorsán éli hírnevét,
Ügyelve ítél…
Mezején érik a szél s veti,
Mint ki vihart aratni kész -
Kor-vizén könyörög sík partért és hányódással ígér-
Zeng az Úr hatalmában
S mindent megold mindig-hevén!—

 

2013.01.24.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 145
Heti: 597
Havi: 2 553
Össz.: 488 454

Látogatottság növelés
Oldal: Jobbantudás és ócsárlás...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »