Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és manőverei…

 

"Az informátorok korlátozott védelme, a politikai irány ellenőrzése, pártpolitikai befolyás alatt álló médiahatóság - ez példa nélkül áll Európában. Orbán kormányfőnek szégyellnie kellene magát azért, hogy törvényét közvetve együtt említette más európai médiatörvényekkel."

- Az elmezavar az elmebajos baja, de környezetének zavara. Emberi érzelmek, vágyak, félelmek nincsenek figyelembe véve az orbáni-hérában... csakis az ő elképzelésük a jó és az is érdekül. Mint az ötvenes években. Az orbáni-tavasz felszabadulásából éppen a szabadság hiányzik. A holnapok hőse lett a vezér, a fenéket... “új” és félelmetes lett az élet megint, kínok nekünk és a sodrás titkaiba beleveszünk. A nyomor és az érzet a háboruk világát emlékeztető tervekkel tőr elő, mit nem is értek! A történelmi-politikai- társadalmi tényeket és vágyakat Orbánék szinvonaltalanul kezelik. A fennálló állapot bánat és vágyakozás...

"Orbán, a hatalom dörzsölt stratégája tudja, hogy nincs több választása. Ha kemény marad, vagy taktikai játszadozáshoz folyamodik, úgy kudarcba fulladhat a magyar elnökség egy amúgy is roppant ideges Európában. - fogalmazott a Die Welt.

- Félelmetes és pontos meghatározás. Léttörvény meghatározása... taktikázni itt már nem lehet, de ismerve Orbánt- megpróbálja, majd jön a magyarázkodás, a visszavonás, a személyi kapcsolatok kihasználása, “mert idegen láthatár borúl rá”.

Magunk árulói lettünk, szennyben és gyötrelemben élünk, de reflektorfényben. Hol a Fidesz, hol vezérei- akik megcsalnak, megosztanak, elad bennünket szájuk. Félig talán kihívás. Olyan kitekintés lehetősége nyílt meg, mellyel új szakasz kezdődött. Lejt vagy emelkedik az út egyféle különbékét kell kötniük!

 

"Ugyanakkor elég csak figyelemmel követni azt, hogy miként reagálnak Orbánék a Nyugat bírálatára, hogy jól kitűnjön a mai magyar és a volt szlovák kormány közti gondolkodásbeli hasonlóság" - mutatott rá a szerző.

- A demokráciának nevezhető diktatúra! Urak vágya a hiuságra és a kényelemre- kimondott Orbáni-akarat. Nemzeti kormány a nemzet nevében intézi ügyeit, ezért mindenhez joga van, túl okos Orbánunk, ezt így is gondolta, lám a magán vagyon lenyúlás csak egy példa!
Az egész sírással kezdődik, hogy a világ nem értett meg minket, ehhez jön a vízió a hazai ellenzék összeesküvéséről a sötét erőkkel és a nagytőkével...

Orbánnak tudnia kell, hogy- amikor a magánérdek kezdi hatását éreztetni (ami most sajátjuk) – az ellenzék támad... a nagy társadalmak is, az eredmény már nem lesz egyhangú- ellentétek, viták támadnak. Orbánék a legjobb tanácsot sem fogadják meg, ellenkezés nélkűl. Ha most kerülne sor szavazásra, már nem lenne olyan egyhangú!

"A folytatás csalás: Ficoék nem hozták nyilvánosságra az EBESZ nyelvtörvénnyel kapcsolatos álláspontjának számukra kellemetlen részeit, Orbánék a médiatörvény nem teljes fordítását adták oda az uniónak. Állítólag csak véletlenül maradtak ki belőle például azok a részek, amelyek a digitális átállás elhalasztásáról szólnak. Ezek Budapest számára rendkívül kellemetlenek: a halasztással megsérti az uniós rendeletet, holott éppen a digitalizációval magyarázta, miért kell a törvényt olyan gyorsan elfogadni" - fejtette ki Morvay.

- Az egyenes út valahogy nem a Fidesz sajátja... és már csak hiú, üres formája létezik, amikor kihuny szívükben a társas érzület, mert érdekük hitványul és szemérmetlenül felveszik a közjó szent nevét! A hamis mód igazságtalan volta sajátságos Fidesz érdeket képvisel. A mindenáron való hatalmaskodást, bebetonozást a hatalomba, mint célt!

 

“...az országon belüli kommunikáció viszont semmit sem változik és mindenkinek világosan a tudomására hozzák, hogy a nem demokratikus intézkedések megváltoztatásáról álmodni se merjenek.”
- De tegyük fel, hogy a szabadságot el lehet fojtani, s az embereket úgy lehet korlátozni, hogy mukkanni sem mernek a legfőbb hatalmak előírása nélkül... azt bizonyára sohasem fogják elérni, hogy az emberek csakis azt gondolják, amit a legfőbb hatalmak akarnak. Azonban korántsem érhető el, hogy valamennyien előre megadott utasítás szerint beszéljenek... sőt ellenkezőleg, minél inkább el akarják venni az emberektől a szólásszabadságot, annál makacsabbúl ellenszegűlnek... erkölcsi romlás, hűség megszünése, hitszegés, cselszövés következik (!)

"Nyilvánvaló, hogy a mérsékeltebb hangnem csak időleges és félrevezető manőver: Orbánék, akárcsak Ficoék azzal számolnak, hogy az unió vizsgálata nem tudni mikor végződik, és úgysem hoz egyértelmű eredményt, vagy nem lesz kötelező jellegű, és a tiltakozások idővel elcsendesednek" - zárult a Sme jegyzete

-Eljutottunk az illúziók lefosztásával, a dolgok végső lényegéig. Látni és megnevezni a dolgot, a tényt vagy a viszonylatot: eleve degradálás. A valóság megaláz, önfeledt játék van a szavakkal! – Mert nincs megadás, nincs önfeláldozás és önátadás. Mondatok pörölycsapásai következnek. Majd tételek, a tételek pontosságra törő, rideg fogalmazásában... így pokollá válik életünk.

 

A kedv lebírva,

legyűrte

           a szív ütemtelen perc-harca…

a muszáj mutat utat itt-

Az egész világ bennünket néz,

a kicserélt-szavak után elhagyott mondatok

tartalmatlan lábait,

          hogy szétvetik.

Vicsorg az úr, gőg és hitünkbe túr-

          gázóló léttel telt el az íz.

Kuszáltan formáz értelmet,

          izzadja meséit a kor,

valahogy mégis mindig ellenünk,

s önmagának mindegyik…

           „muszájos” gyávaságba húz— (Szőke Emil)

 

2011.01.10.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 118
Tegnapi: 145
Heti: 657
Havi: 2 613
Össz.: 488 514

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és manőverei…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »