Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

A semmi kévéje…

 430 milliárdot kaptak a családok! Hogy miért nem érzem? Áremelésekről miért nem beszélünk? A lóhúsról marhahús árban…? A mérgezett nápolyiról, a romlott csokikról? Hol az ellenőrzés, vagy szó-szerint velünk minden szart meg lehet etetni kedves Fideszesek? Nem tehettek róla igaz?

Megvéd bennünket a „védek” nagy Asszonya Selmeczi! Szóval választunk majd megint! Bár még mindig szegénységünkkel küszködünk – dumával lakatnak jól bennünket – de ha van fantáziánk, nézhetjük a dolgok másik oldalát… is – absztrakt terem, absztrakt idejében biztonságát adja a pillanat! Elvont fogalmak a pillanaton is túlmutatnak, bár az állandóság érzését hordozzák magukban… meditálunk a mindennapok prózai valóságában, így időtlen – nekem inkább idétlen – a Fideszi-jelen vadságán. Úristen! „Tudom, hogy a férgek megesznek”!

Az MSZP magyarázatot ad a Fideszi munkáról, a gazdaság állásáról, arról véletlenül sem, hogy milyenek lesznek ők- mit, miért és hogy változtatnak meg, hogy végre a népnek is adjanak valamit, ne csak ígérgessenek! „Tudom, pénz szava szép beszéd”!

Bajnai, mint várható volt kifingott! A szövetség? – hm - még szívvel van… éreznek is valamit, de semmit nem tudnak – közel állnak hozzám (Milla, Szolidaritás), a rend új színfoltjai lehetnének, szeretik az életet, de nem értik a valóságot, érzik ugyan dolgaink rossz irányát, az embertelen viszonyokat, hol a jelen hatalom szépíti a megszépíthetetlent, hogy borzalmas élményeit adja a mindennapoknak. Az idő nem jött el – talán soha nem is jöhet – hogy szinte történelmi távlatokból szemlélhessük a legfrissebb átélt szenvedéseket és megalázó helyzeteket is!

Hazugság a Fidesznél, hazugság a KDNP-nél… hazug társadalmunkban hazug minden! Rezsiköltség, mint egy morzsa- kenyérnek felnagyítva nemzetiszínű szalaggal átkötve és átnyújtva: hamis valóság! Megy a fényezés, kiélvezve a pillanat. Jaj! – és a mellésorolt még ezer probléma – mi megoldásra vár még – mikor? Értelemfénye e hatalomnak gyertyával világít! Kell, és még sok minden kellett volna, de az Istenit – munkahely, munka és kenyér mikor lesz?

Ha rajtam múlna, keresnék nektek egy szigetet – valahol a világban (!) – az egész parlamentet ellenzékistől kitelepíteném, a határt is lezárnám, hogy vissza ne jöjjenek – ugyanis, ha hatalomért ők harcolnak tovább, esélyünk sem lesz az életre! Határt nem ismer már az indulat! Itt a tavasz, sztrájkok vannak, lesznek tüntetések (még több, még ütősebb) – március idusa is eljön, jajszavaival éteri-magasságokat nyaldosva, csak egy nem jön el, hogy ebben az országban a szónak jövendőformáló ereje legyen – lett viszont, hogy hazug minden! „mondok: jól ityeg bizony”…

A KDNP bibliai bölcsessége: régisége és homálya – tudákos fennköltséggel a semmi! Támogatják a Fideszt minden oldalról, mert minden szemléletükben inognak… merthogy egyikük sem akar megcáfolt lenni. Mondanak is valamit, leginkább semmit, azután, ha Isten- hát legyen is tenni védik a vallás ügyét… nem tanulnak! Ezért mondja a Szentírás is: „ne folytass szóharcot: nem jó az semmire!” (II Tim.2,14.) Üres párt, bizony nagy igazságérzet szükséges ahhoz, hogy ne igényeljék mindig a maguk igazát. Mikor ismerik föl, hogy csak önmaguknak hazudnak ezek az erkölcsi szőrszálhasogatók? „Tudom, Róma mit alkotott”!

Fidesz és prominens képviselőin… szánalmas gondolatszegénység jellemzően, mi uralkodik rajtuk – üres évelődés és tréfálkozó piszkálódás rendesen szemtelen, szellemtelen, tanulatlan, szájaskodó, nagyképű durva szokása…

Mit is hozott ez a Fideszes három év: semmit! Ezzel le is zárhatnám, de mert a negatív érzet a nyomorok valósága befészkelte magát mindennapjaimban folytatnám – más tollával ékeskedni jellemtelenség (!) – ipar, mezőgazdaság – maga a gazdaság történelmi mélypontján… elfolyt a pénz és nem történt semmi! Az ártani vágyások, ha erénynek veszem „bizony nem mesteri alkotások”! Annyi máris bizonyossá lett, ha helyüket más foglalja (foglalná) el, akkor az utód tetteit erős bírálat fogja érni – maguk hibáit nem látja a hatalom, de aratni küldi „híveit” – oda és azt, amit nem is ők munkáltak… miért mások fáradoztak - kivéreztették, szenvedtették a népet- és a Fidesz azok munkáját aratja le…(?)

A témaválasztás sem az ellenzékben, sem a hatalomnál nem sikeres… száz felé merengenek, belekapnak mindenbe - végig nem viszik azt - minden egységük a kettősség stb. Bukfencek vannak – azt is vetünk? – már hogy itt a tavasz! Se a Fidesz sem az ellenzék nem tud magával ragadni… minden ijesztő vagy trágár – ily elmével, afféle szellemi haláltánccá vált a parlament. „Tudom, tortán él a sok piszok,/ Tudom, mely csap mily bort ereszthet,/ Csak azt nem tudom, ki vagyok.”

 „A második Orbán-kormány szerinte helyesen állapította meg az ország problémáit, de rossz következtetésre jutott. "Szétverte a szolidaritást, és elzárta az egyéni boldogulás útját" - vélte. A Haza és Haladás vezetője kifejtette: a politikai kontárság, a hatalom minden áron való megtartásának szándéka és a kormány mögött álló gazdasági érdekcsoport mérhetetlen szerzési vágya rombol. Szerinte újra a bizalomra kell építeni a gazdaságot.”

Nehéz bizalmat szavazni az ismeretlennek – ugye nem gondolja komolyan Bajnai, hogy az-az egy év elégséges a bizalomra? Van igazsága, de ha nem lesz munkahely: munka és kenyér, az egész tervezet szart sem ér! Addig jó a „hozom”, míg „adom” is van!

Bajnai szerint a válsággal kiderült, ez a modell kimerítette a tartalékait. Ennek részben az az oka, hogy a rendszerváltás után nálunk volt a legnagyobb az adósság, a térségben nálunk volt a legnagyobb a munkahelyvesztés, nem volt elégséges a szabályozás a piac vadhajtásai ellen.” Hát persze, mert az eszement rendváltók nem töröltették el az adóságot – pedig esélyünk lett volna arra – még érdekes volt az ország a nyugatnak… sikerült mára lejáratódnunk!

Gratulálok nekik – ehhez kellettek még a Szűrösök, Pozsgaik – jaj, be hiteles mind! A Lengyel (Lengyelország!) kérte, és meg is kapta az adóság eltörlését (jó volna, ha nem felednénk!) - és még Marsall-segélyt is kaptak! Ezerszer mondtam és mondjuk most is, hogy a magyarnak (vezetőinknek) nem kellene állandóan egy segget keresniük a szájukhoz… függetlenek is lehettünk volna! Pláne, ha földrajzi helyzetünket is figyelembe hagytuk volna… volna- volna – lehetne (már nem) lehetett volna – ha az a volna ott nem volna, már ez ország egy vicc kategória!

Szóval kinek és hogyan szavazzunk bizalmat ilyen előzményekkel? „Ez a harc lesz a végső”? Hallani vélem Orbán kacaját…

 

Kurva egy világ van!
E kurva-világban bolyonghatok
Úttalan- utakon,
Csak bánatban- nincs-vigaszban
Lépkedek a megfáradt semmibe
Már rágásra sincs gondom…
A gyász is föld alattam
Elhagytak –
Fájok (!)
Magamban… semmi be csak pénzre
Szép rang-ok, jaj! - be’ gyarló képzeletre!
Emésztem, hej! – a betyárját!
Nem tud semmit a Világ!
Semmit magától el nem tagad
Megbánt, s vétekre kutyagoltat— (szőke)
 

2013.02.19.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 109
Tegnapi: 145
Heti: 648
Havi: 2 604
Össz.: 488 505

Látogatottság növelés
Oldal: A semmi kévéje...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »