Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán, ki- az eszmék és értékek rendjébe veszett...

„Egymásba eltévedni csak a „vakok” szoktak. A látó önönmaga dzsungelében bolyong.”!

És Navracsics mit tesz, kikiáltja a gyűlölet képviselőjének Gyurcsányt! Teszi ezt- annak a pártnak a tagjaként, akik az Mszp minden megmozdulását csak és kizárólag gyülöletből bírálták, tettüket normális megítélésben sohasem részesítették...

Valahogy fordulatuk arra hajaz, már a fentiekből is kitűnik, hogy a fideszi-felfogás egyik tartóosztlopának megnyílvánulása, a nem világos beszéd híve – inkább , megint az önfényezés iránya, ami kiérződik mondanivalójából- hogy lám, a Fidesznél a differenciáltság világos... a gondolkodás, a megismerés, az adekvát visszatükröződés értéke az igaz, az akaraté jó és az érzelmeké a szép.

Kiérződik a véleményező Navracsics szavaiból, amivel elhitetni igyekszik, hogy ők az egyetlen jók és követendők, miközben mindennek az ellenkezője az igaz. Valahogy az akarat köröttük nemhogy nem sűrűsödik, hanem felhigúl impulzusaikban, a cselekvésük (a külső) hatása (mit mutat) negatívan hatók, nem véletlen éppen nekik köszönhetően, hogy Magyarországot “Európa bacillusának” tartják (külföldi politikusok)!

Bírálnak, akik hatalmon vannak, de ellenükre tett véleményeket kikérik maguknak- nincs program, nincs feladat, anarchikus megnyilvánulással- állapotokkal uralkodnak, meg vannak győződve róla helyesen ítélik meg az államot.

Erős állam- gyenge jellem! – mondom csendben...

 

…tudom, nincs méltó dicséret,

a gőggel megátalkodott nem ejt könnyet-

kezedet hiába tördeled, nem hat szívet…

„Ki béketűrő s mindig jóra kész,

Annak börtön csupán e földi élet.”—  (szőke)

 

Az ellenséges táborok kialakultak, közben akcióznak a fiúk... válalkozásokat akarnak, mégtöbb befektetést, beruházást- dolguk ellen viszont akció-csoport létrehozására buzdítanak- mármint- hogy a dolgozók csoportokban követeljék a béremelést (!) – normális? Ettől veszélyesebb dolog se pro, se contra nincs... bérmunkási viszonyban erre buzdítani- volt munka, nincs munka, mert a kapuban állnak sorba a következő “áldozatok”. Ezen a szakszervezetek sem segítenek, nemhogy Rogán, ki bújtat!

“Míg a szakításhoz már a gyanú is elég, a nyíltan csaló reménynek mindig megbocsátunk.” (!)

Egy általuk létrehozott anarchikus világban? Ahol minden és mindenki csak kiszipolyozva van, megfosztott lett dicsfényüktől az összes eleddig tisztelt és jámbor borzadállyal szemlélt tevékenység is, hiszen bérmunkássá degradálták a dolgozók hetven százalékát (még az orvosokat is)... és még lehet keveset is mondtam.

A viszonyokat (legyen az család is) puszta pénzviszonyokra redukálta...

Orbán hazugságain nincs értelmes magyarázat, csak gonoszságukkal és nem-tudással magyarázható az ország leépülése, e társadalom vezetésére nem alkalmas. Ahol a gazdag kap segítséget, ahol a szegény egyre lejjebb csúszik- ott az uralkodó hatalom betölteni nem tudja hivatását... a gazdaság is becsődől, nincs tervszerű szervezés, nincs hozadék, ami az ésszerű szükségleteket kielégítse, nincs elegendő munkahely, ami az érték forrása...

“A király meztelen!”- mégis a kimondója fázik – rá... (?!)

Mit akar a Fidesz és Orbán a nagymellű képmutató szólamaival? A mai rendben robot-munka van és mindezek formái csak a meg nem fizetett munka elsajátításának különféle módjában különböznek.

E rendben jog és igazság már különvált,jogok és egyenlőségek különbözősége van- érdekekben sincs összhang, de miért is lenne? Eurós-elnökség hírnevét is aláásva- azt a személyi hiúság vagy személyi becsvágy céljaira próbálják kiaknázni, miért is a nép védelmében – inkább hátamögé bújva szánta rá magát a vezérünk e hősi elhatározásra... így vagyunk ma nagyok és “bacillusok”! Nem probléma, alkotmányoznak- leteszik alapjait egy- a bebetonozott hatalomnak...(!) – miközben “...többekben felvetődött, hogy a Fidesz állami pénzekből folytatja a klientúra építést - írja a Népszava” Valamint milliárdokat fizet ki tanácsadásért!

 

Balsors egén viharfelhők gyűlnek…

Kinevezett és hív lantpengetők

szívderítő dalain, hol víg a kedv

még vígan zeng-

     a bolond-torok szól ily’ csengőn,

hogy rongyaira szakadt a lét, lett könnyed

kifizette övéit, lám- hogy belefáradt mind,

     midőn

mennykövével sújt a szegényre, 

     akik kérik Istent

     óvja meg e szőrnyű véget egéből

     példabeszéddel,

mert mi itt van: „Egy az öröm és száz gyötrelem!”— (Szőke Emil)

 

U.i. Az emberek lelkének embertelen furdalója lett e hatalom szó-szólója…

Megjegyzem vannak állati példák is a jóra, mint indiában a tehén… a tehén vezeti el az embert ahhoz, hogy elismerje egységét és hasonlóságát mindazzal, ami él. Nálunk a „szamár” vezeti a „nyáját” (ki meri mondani, hogy nincs haszna?), bár szánalmas „költeménye”- és enni se ad! Így emeli a tárgyi valóságokat metafizikai régiókba, hogy a társadalmi realitásoknak transzcendens érvényességet biztosítson? Ez már valami (!) - egyfajta értékrend csak messziről sem „ugatja” azt, amit hírdet…  hit-ködével egy nagyon is világosan evilági hatalmat alátámasztó történetet alakít ki. Korona- korona-tan, ezeréves birodalommal… talán lesz még deres is (?)

„Az „emberalatti” teljesítményt meg tudjuk bocsátani. A felettiség halálos bűn:” (!)

 

2011.02.20.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 74
Heti: 310
Havi: 2 266
Össz.: 488 167

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán, ki- az eszmék és értékek rendjébe veszett...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »