Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Helyzet: őshalászat a zavarosban…

 

Egyre jó ez a méltatlan-„nyomor” – így tanuljuk meg az igazi életet. A „szent”- önzetlenség nem egyenlő a szolgaisággal a szolga-lélekkel, hanem emelt főt jelent és nemes-lelkűséget, amit e hatalomról el nem mondhatok… Isten kegyelmével ne ámítsanak, mert nem tudják, mit érzünk itt lenn, akik már elvesztettük mindenünket és lassan reményünket is az élethez- nyomorultak vannak, megrokkantak, de vannak szolgák és cselédek… és - feléjük, felénk, hol a kéznyújtás a segítő akarat?

A hatalom félrerúgta a demokráciát… üzenetek vannak: „gyűlölet”! Nem respektálja a szólásszabadságot- fenyegetőzéssel (miért is ne vehetném annak, amit mondanak) – mert eltűrni nem lehet (bőrünk bánja), hogy a tehetségtelenségnek Antikrisztusa, aki eddig minden valamiből semmit csinált (nem úgy maguknak!) és Erdélyben prédikált eddig, hirdeti a demokráciát (de diktatúrát épített) a maga butaságával propagálva azt, hogy kitöltse a teret, amely befogadja, ha ígér - ha ad… Brüsszelben megvédi nyáját, megóvja azok szabadságeszméitől a népet, hazajön és kommunikálva „űzi-fűzi- főzi-gőzöli” kuszált-gondolatait – mint rendesen (ahogy nála már szokás), és semmi eredményre jut! Féltékenyen őrzi kiharcolt státuszát – megjegyzés: ha más teszi, már az ízléstelen! „Ahány szájkinyitásuk annyi ellentmondás!” Általános megállapítások káoszában gazdasági, politikai és erkölcsi válságban az ország… önző, mindentudó, majd én megmutatom, mit és hogy kell hatalmi gyakorlattal… itt csak a Budapest neve marad meg - így is lett. Most már mutogathattok, ki- miért felel, és a múlt, meg az ellenzék, no és a szocialisták- az a fránya SZDSZ, és megy tovább a visszamutogatás. Leesett az álla e meseország láttán mindenkinek, nem várnám, de nem is csodálkoznék, ha csődöt jelentenének be - mert idejutott „tündéreivel” országom. Hazugságból olyan építkezni, mint szarból várat építeni- harc volt és van, zavartfejekben zavart gondolatok, más semmi. Ez volna a siker? Ez már valami- hát akkor rajta gyerekek lehet haladni… de véletlenül sincs belátás, nem hagyva abba az ellenzékkel a harc, a vádaskodás. Az igazság meghamisítása folytatódik, amivel Orbán szegényes eszméit semmivel nem gazdagítják. Fel kellene már hagyni az unortodox gazdasággal, Matolcsyt két-lábbal ki kell rúgni… az ócsai-karantén helyett öt-tízholdas háztáji tanyákat építeni, adni- szerződéseket előre megkötni igény szerinti előzetes felméréssel, megkérdezni ki akar ott és így dolgozni- és egy háztáji ellátó és felvásárló rendszerrel megteremteni annak kivitelezését és gyakorlatát… Be kell indítani az ipart: bányászat, kohászat, feldolgozóipar stb. Ja, hogy nincs pénz? Ezt hallom már három éve… mégis csak a terek szépülnek, s ezek is a semmit nem hozó és semmit adó megalázó közmunkával Matolcsy gazdaságában tehetetlenkedve van! És egyre „halmozódik” a kimenekített tőke, mert még mindig a gazdagnak kedvez a hatalom… nincs szükségünk önámításra!

 

Gonosz hatalommal egy-alomban serked éveivel fel a seb.
A fájó-múlt bölcs igazsága sem kisebb… prostituálnak,
fő-ágra kilyuggatott fenékkel lett percekkel
hosszabbított az élet… mert mindennek ára van?
Jaj! – de ki bűnbe vitt gonosz egy társ lett,
szentek hasára puffadt
és furcsa jelekkel vonja gazdagsága hálóját fel,
kárörvend felettem – ellenségesen.
Légyen szerencsétlen minden bajában… (!)
…befogva a kedv ily’ pazarló dolgában
átoksúlyától szenved - minden, mit szemmel verhet,
hogy mégsem békítőleg van—(szőke)

 

Mit tesz az ellenzék? – ugyanazt. „Kutyadolog a népekkel törődni?/ Magaddal törődni még kutyább/ s végeredményben mégis egyre megy.” (József A.) Lásd. MSZP- járja Erdélyt ellenkező előjelű megszólalással, de ugyanazon célból… és cifrázza magát szocialista töredékkel – utánzó képében (mint majom az ékszer után, kapva felkapott jelszavakkal). „A kormánypárt szerint a szocialisták már nemcsak a hazai utcákat, hanem a határon túli magyar településeket is képmutatással és gyűlöletkeltéssel akarják elárasztani.”

Idehaza cserbenhagyott közönségének (híveinek) bal fele jobbját mutatja és még csak nem is neheztelne? A párt igyekszik elhomályosítani minden ilyen gondolatot, így elmarad a mostani cselekvőképesség- csak egyirányú – adott… a választási út – az is kordában. Észre sem veszik megint (mert az elején is csak magukkal voltak elfoglalva, és elszalasztottak egy történelmi lehetőséget a leváltásra) a fentiek kapcsán, hogy épp ebből- a természetükből adódik keveredettségük összevisszasága! És a „semmibe” fullad bele, mert maga is semmi csupán…

Jaj! Isten ne adja, hogy sértsem őket, pedig náluk sem másként a más- csak minden hiúságból táplálkozik: a „lábbal”váltás. Félek attól is, hogy a sajt már kiénekelt (ezt sem vették észre)– megannyira is szeretnék azt a sajtdarabot… olyan ember nem vezethet, aki nem is akar mást, mint miniszternek lenni (!) Három évig törölte beléjük a hatalom a sáros lábát (csendben tűrték- vagy észre sem vették?), most hupsz! – és nekiállnak az egyéni hiúságukon esett sérelmeket kireparálni?

Paródia ez csupán… olyan ez, mintha bemennénk egy hajléktalan menhelyre és arról beszélnénk milyen jó a „vegaélet”- prédikálunk a húsevés hátrányairól… egyik kutya, másik eb- a problémákat meg nem oldja! Az éhezőket egyik sem hússal eteti tányérból, hanem a húsos-tányért adja…hogy lenyeljék azt. A szomjazónak sem bort ad, de a borospoharat gyömködik le a torkokon! Képtelenül is zavaros – meg nem tanulták (de hol is tették volna?), hogy annak „mindennemű politikai pártok és államformák fölé” kell emelkednie és „madártávlatból kell szemlélnie a témát”, azt- hogy átlássa, belássa, hogy a hév kétségbeeséssel nem, de örömmel akarva adhat csak földet és kenyeret a magyar népnek! Tehát mindig és mindenkor „Munkát - Kenyeret!” – csak utána minden mást!

 

Valljátok csak méltóságtokat… nékünk ebből elég!
Határon túlra nőtt az akarat.
Megosztó-királyoknak – lásd! – sorsában osztódik a szimmetria,
nincs oxigén- köröttetek elfogyott levegőm, a jó-falat-
ezért is keresem azt mi nem volt soha…
Mélyhűtött sorsban, ami nincs - nem fáj rég,
                mégis sározódik általa felfejtődött pillanata -
kínok-kínjával végzetem, hogy e kor hamissága
                pillanatába zárva lett identitás-mélyem- keserűség még,
de igazi tét- már a másban való megmerülés…
                bár itt e jelen a maszk-tulajdonosok
torzult-arcából dühöt okád még kínzón,
de már látszik, hogy ők és a nép tűz és jég!(szőke)

 

2013.01.18.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 145
Heti: 666
Havi: 2 622
Össz.: 488 523

Látogatottság növelés
Oldal: Helyzet...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »