Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Kétharmados-hatalom…

 

    Ami ebben az országban megy - folyik, tragédia! Nemzeti tragédia! Átlátszó és ócska trükkjeivel kivégeznek egy országot, hogy a hatalom, megmaradhasson a Fideszesek kezében. Nem buták, nem is ostobák- egyszerűen degeneráltak lélekben…

    A gazdasági helyzet romlása mellet- úgy viselkednek, mintha korlátlan lenne a munkahely, mintha a sors nékik rendelte volna Isten szerepét… a fasizmus idejében volt ilyen. És a történelemben máshol nem is található meg- érzéketlenek minden külső jelenségre, holott már a nemzet jajszavaival kántálja a bajt (vagy ezt hívjuk együttműködésnek?). A hatalom velejárója lett a nagyzolás, egyfajta orbáni-akarat, hívhatjuk misztikusnak is. Hisz’ zajos volt a siker, kezdetben… fülke forradalma, ketrecben most országa! Ma már közreműködésük következményeként- egy ország alkonya címet viselheti az emlékezés…

Áltörténeti eszmefuttatásain a közjó nevében már feltétlen engedelmességet követel a Vezér!

Az orbáni-eszme, a szellem ereje, a nép „hősiessége és egysége” (nyugalom inkább, de nem tudják a hogyant) sokkal fontosabb a gazdasági törvényeknél… nem anyagi tulajdonságok, kizárólag eszményiek vezetnek el az államhoz… az állam nem gazdasági szervezet (!) Az állam belső ereje csak ritka esetben esik egybe az úgynevezett gazdasági virágzással. A felelősséget szétosztotta, de a döntés az övé csak! Együttműködünk! Együttműködünk? Abszolút tekintély, abszolút többség a parlamentben, amit szembe állít a „felelőtlen” ellenzékkel - (csendben hozzáteszem, illegitim a választási győzelem ellenére is e hatalom. Hiszen - de ez mára már mindegy – csalások sorozata volt, megcsalták a népet, az időt - mellyel elhúzták a választás befejezését akkor – és megcsalták - nem átírták, mert ahhoz buták - a matematikát… törvényt a mái napig nem hoztak, hogy a létszámhoz a parlamenti-helyek hogy viszonyulhatnak, káosz volt- kihasználták! Ennyi!)

Bosszút akart és bosszút is vesz ellenfelein. Embereit beültette minden felelős posztba, melyekkel biztosítja korlátlan uralmát és hatalmát! Pénzügyi műveletei hét millió szegényt eredményeztek- szolgaságba hajtva mind… a társadalmi erényen soha nem is értett mást, mint erőre, hatalomra, a „rendre” való törekvést! Egy új elit születet a nép vállán, mellyel e nép lett a talapzat, akin taposhat… csönd van? – részben, de ez egy nép degradálásához vezet, hol az egyén nem egyéb, mint szánalmas féreg! Idealista, történetietlen spekulációt űz, ami már mélységesen erkölcstelen is.

    Lerombolta az országot, mintha egy háború söpört volna végig… de a hogyantovábbot ő sem, és kebelbarátai sem tudják, de így hagyják, amíg a gazdag gazdagodhat, szegény nyomoroghat, amivel biztosítva látják szolgaiságukat!

„Ha a közelségtartás csődöt mond, távolságtartás segíthet.” (!)

 

Nem kell itt a szó, a jó- már rég…

Megfakult érzetén a tartalom sárgul,

lényegén csorbítva a múlt…

Ímhol hamuvá is leszünk épp,

hogy idejét szánva közelít a vég--- (szőke)

 

u.i Ahol is már eszembe jut Ady szava: „És hogyha véget mondanál, hát – akkor sincs vége.” (!)

„Orbán Viktor emlékezteti az érdekképviseleti vezetőket arra, hogy az elmúlt napokban szociális konzultációt indított, és a nyugdíjakat, a rezsiköltségeket, a munkahelyteremtést és az oktatást érintő legfontosabb kérdésekben kikéri az emberek véleményét.”

Lám! – és most arra lennék kíváncsi, hogy ez a „megnyilatkozás” kinek, milyen szöget ütött a fejébe - mert- ha nem ütött, akkor verjen be egyet gyorsan… itt nincs apróbetüs részlet, viszont jön a „csavar”. A kormánynak nincs bátorsága bevallani bukott, melléfogott, népre hivatkozva hazudik egy felpuhító folyamatot (mi nem egyenlő a visszalépéssel), amelyben- csak el fogják rejteni „emberségesen” akaratukat! A kedélyek majd megnyugodnak, vagy felborzolódnak? – még nem tudni - de hazudni fognak egy nagyot- bármi légyen a konzultációs eredmény! A népre fogja, és a rendőrség kedélyét ellene irányítja- így lesz rend (!) - erőszervével kényszer! Mi a büntetéseknél fog visszaköszönni!

2011.05.21.

 www.jellem-ismeret.hupont.hu   

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 73
Tegnapi: 145
Heti: 612
Havi: 2 568
Össz.: 488 469

Látogatottság növelés
Oldal: Kétharmados-hatalom…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »