Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

„in ultima analysi” – végső elemzésben!

                

„Fájás nem fáj, gyönyör nem éget,
És mégis mindent érzek.” (ismeretlen)

 Orbán nem döntött Matolcsyról… nem bizony, de másról sem! A haldokló oroszlánnak már annyi ereje sincsen, hogy egy kemény rúgással eltávolítsa maga mellől a sosem ébredő szamarat… Duma, hazugságok és mese… dolgozni nem tudnak. Ennyi a Fideszről alkotott véleményem. Egy rakás képlékeny anyag, mellette pedig leírhatatlan kínok közepette születik az „új”! Némelyek szédelegnek, némelyeket a kétség fogja el- a kétségbeesés érzetével… némelyek, mint Orbán is – a túlságosan keserű valóság elől a szép, elbűvölő frázis árnyékában keres menedéket „eddig vetettünk most aratunk”! - mert épített, felépített egy „legrégibb” idők óta is gyűlölt barbár és bestiális elszegényedést hozó monarchiát? Benne tudja még mindig a saját erejébe vetett hitét – a lelkesedés lángját már nem mondanám, mert csak pislákolva éli napjait.

Hihetetlen súlyos és megalázó helyzetünk. Négy-millióan vagyunk nyomorban- „vereségünk” kézzelfogható, ebbe a mélységben fojtogat a lét, a sarc- mit még mindig ránk mér a hatalom… keserű kendőzetlen igazsága megalázó félelmével fogcsikorgatóan már a lélekbe is sebet mar! Itt és így kötelez a helyzet, vállalkozó kedvet az együttműködéshez? Vagy leírtak bennünket végleg? A reménytelenség érzetében mégis, hol nincs- nem is lehet választásunk? Mégis kérik a hatalmasok, válasszuk őket!

Jólét helyett (ahol eddig ültünk az anyagi és szellemi moslékban) a „jóllét” érzése következnék (hol ki- ki már a maga bőrén érzi, hogy piszkító vízről és tisztító tűzről van szó?)…

Az „anyagi” a többségnek nem adatott meg- így a jólét tartalmilag nem is értelmezhető, legföljebb a velük lojális részben (a gazdagok körében) érezhető, ezért is írja Matolcsy, hogy ne akarjunk, hanem érezzünk! Lám! – mit tesz, ha piros-pettyes a segg! Itt van már a Kánaán- a „jóllét…” és így is lesz, aki ezeket az agykéreg-vakaró hazugságokat, ezt a szellemi-pokolkavart beveszi?

 

Ám a leszűrt tapasztalatok birtokában, teljesen világosan kell látnunk, hogy az irányítás feladata (ami sehogy nem akar – nem is tud - a kátyúból kimászni) most mindenekelőtt és elsősorban abban a merőben gazdasági feladatban foglalható össze, hogy be kell gyógyítani az ország Orbán és Matolcsy által okozott sebeit, melyek a jelen időtlen idétlenségeivel félszívű s még-inkább féleszű - minden „csatlakozásról” lekésett! – de csak a választások után tehetjük!

Utána még sok dolgunk lesz, ha nyer a leváltó erő, ha képességgel felismerni bírjuk a lehetőségeinket: 1. a termelésnek és termékeknek elosztása, nyilvántartása és ellenőrzése - mégpedig az egész országra kiterjedően és egyetemes formáiban. A mostani állapotok kaotikusak…

2. a munka termelékenységének emelése- ezt bármilyen állami berendezkedés megoldhatja jó szervezéssel, országot-átfogó munkahelyek létrehozásával- az elegendő mérték most is meglehetett volna - de az érdek a saját zseb mindent vitt és visz (mely cselekedettel ez az ország a csirkefogók eldorádója lett)! Ezért is új-alapra kell helyezni mindent… szükség hozza az átszervezési kényszert –  muszáj- diktál és nem a „jóllét” érzése, tekintve, hogy ránk csak ócska romhalmaz maradt örökségül…

 

„Jólléttel” még és émelygős hitekkel körvonalazódik a jövő, mit Jézus inkább kikufárolt volna a templomokból is, nem segíti a szegényeket- látszatintézkedésekkel kísért „példabeszédeikben”, inkább a hatalom „lakodalmas-házát” építik fel, hol sort állnak a „kéregetők” Vagy lehazudva változunk, és építjük halálos-bűnnel terhelt országunkat? Mert István Máriának ajánlotta országát és nagyjaink ugyan kinek?

A nép közé menjetek, akik most „igazaknak” hívjátok magatok, találkozzatok elesettel, nyomorgóval- „vakkal” (bár az igazi vakok ti vagytok a hatalomban)- és utána ítéljétek meg „hitvallásotok”!

„Jóllét”! – jaj! – ha ezt a szót hallod, akkor várd, hogy hol bukkan fel a megszorítás- a mindent-lenyúlás egy-egy „stratégiai szerződéssel” megerősítve. Mindig a mögöttest lásd, mert kibukkan – valami kibukkan! – mindig kibukkan valami - mint eddig is… hol mi vethetünk? - egy „hátast” legfeljebb - mert mindig ők aratnak!

…és drágul minden: kenyér, hús, zöldség – benzin, mellé nyeljük bankok „áthárításait” és „ára” lesz a rezsicsökkentésnek is!

Egy olvasói vélemény:

Ez egy fordítva működő ország! A világpiacon lefelé megy a takarmány, az étkezési búza ára, erre nálunk drasztikusan emelkednek a hús és pékáruk árai!
Sírnak a pékek, hogy ráfizetéses a pékségek üzemeltetése. Tessék, mondani akkor a múlt évben egy 18000 fős kisvárosban miért nyitott 500 méteres körzeten belül 3 pékség? A 80-as években egy volt, most 7 péküzem van! Csak nem mazochisták és a ráfizetésre izgulnak?
Osztrák, német- kenyér és húsárak vannak ma Magyarországon és albán bérek! Ez a nagy magyar valóság (Sőt, már átjárnak a határ mentéről hozzájuk vásárolni, mert ott olcsóbb!)!”

 

Formák ívein vergődik a jelen, terében dúl az érzelem,
időre gyaláz a hatalom és végítéletén foltoz feltételesen-
bűnt- bűnre halmoz fel, próbáinak adja kedvemet-
itt tévelyegtem el.
Magyar a beszéd mégsem értem,
         mást tájol a tartalom, mást dühömmel…
hogy jelenről a múltba épít a szándék, és a jövőn
képeinek sora maszatoltan lelt- mosódik el indoktalan,
         csak rosszabbul, véletlenül sem szebben-
idegen lett tőlem-
rossz példával él ki senyved, még rosszabbal, kié az élvezet-
         történelemből a hatalom idézget, több veszély felől
események vágyait festi fel - már készül a kereszt
mire mart sebekkel,
         látszatérdemekkel feszít meg—(szőke)
 

„Eddig vetettünk most aratunk”!

„Orbánt lemondatnák az éhségmenetelők! - egy tükröt visznek magukkal, azt a kormányfőnek szánják ajándékként, mert azt szeretnék, hogy nézzen bele mélyen, „és lássa benne saját, valós énjét". A szervező szerint Orbán Viktor egy megfáradt, megtört és összezavarodott embert lát majd a tükörben, egy olyan miniszterelnököt, aki "nem vezette, hanem megvezette a népét", egy olyan embert, aki egymillió munkahelyet ígért, ehelyett "több százezerre növelte a közmunkákra rugdosottak számát". Ha Orbán Viktor belenéz a tükörbe, és látja milyen ember is valójában…”

Következtetést levonni? Hm… minek is? Tudna? – logikai következtetést levonni saját tapasztalat nélkül annyi, mint hazudni! „Lobogás volt itt, lázas vacogás, - lélek, ó árva vándor, pornak vándora, - lassan vond ki magad innen, úgy akarom…” És a magyarázat is sajátos lehet: mindez értem volt és mellettem tüntetett a „nyomor”! „in vino veritas” - borban az igazság! A forralt-borban!

 

2013.01.19.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 74
Heti: 295
Havi: 2 251
Össz.: 488 152

Látogatottság növelés
Oldal: "in ultima...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »